Kuş, balık, kaplumbağa beslemek arasında kararsız kalmıştım. 9 kedili bir evde kuş beslemek akıl kârı değil onu eledim😸 Kaplumbağa da çok koku yapıyor, zaten kedilerin kokusu yetiyor.. Geriye balık kaldı🤷🏻♀️
Beta ile Lepistes düşünüyordum ama başka hangi türler beslenebilir? Küçük balıklar tercihimiz 🐟
Doğuran balık bakacaksanız akvaryumda canlılara saklanacak barınacak alanlar yaratmalısın, sürü balığı vs düşünüyorsan eğer amber tetra olabilir. Ufak tür balıktır ve akvaryumda toplu bir şekilde hareket etmelerini izlemek keyif verici. Tek balık olsun diyorsan betta olabilir. Çok güzel bir nano akvaryum kurup, petshoplarda bir bardak su içine hapsedilmiş bu balıklardan bir tanesini kurtarabilirsin. Şahsen ben öyle yapmıştım. Çok zeki balıklardır. Yemlenme saatlerini ezberlerler. Meraklıdırlar, odada ki hareketleri takip ederler ve inanılmaz güzellikte türleri var.
Herşeyden önce beslenecek balık karar verildikten sonra gerekli ekipmanları edinmek de mühim tabii. Cam fanusta balık bakma sakın. Sağlıkları açısından çok zararlı. Yuvarlak oldupu için gözlerini bu da otomatikmen beyinsel rahatsızlıkları beraberinde getirir. Isıtıcı ve filtre şart. Bakılacak balık sayısına göre akvaryum boyutu büyümeli. balık başına 3-5 litre olacak şekilde hesaplama yapabilirsin. Çok fazla bilgi var aslında piyasada ama aklıma gelenler bunlar.