Kedim sürekli evden kaçıyor, annemin çalıştığı yere bırakmak istiyorum sokakta yaralanmaması için. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba beni yanlış anlamanızı asla istemiyorum 3 senedir tekir kedi besliyorum ve köyde evde en başlarda 7 aylıkken evde durdurabiliyordum her imkanı sağladım en iyi mama en iyi tuvalet zaman geçtikçe eve giremez olduk kapı aralansa dışarı kaçıyordu peşinde koşuyordum sonra sonra sürekli dışarıda gezmeye başladı ve sadece eve yemek için geliyor ne yaptıysam evde tutamadım üniversite için farklı şehirdeyim ve şu an ailemle beraber kedi geçen hafta köpek ısırmış ve ciddi yaralanmış dikiş atıldı kısırlaştırıldı cumartesi alınacak ben köy ortamında köpeğin çok olmasından dolayı onun canı için endişeleniyorum ve asla kapalı da kalamaz evde bir süre bakmayı deneyecek ailem olmazsa annemin çalıştığı yerde bir sürü kısır kedi var istedikleri gibi dolaşıyorlar mama su veriliyor oraya bırakmayı düşünüyorum onu cidden çok seviyorum ne yaptıysam elimde tutamadım onun iyiliği için bunu yapmalımıyım annemde her gün yanında olacak lütfen cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. böyle bir konuyu danışmak bile benim için çok üzücü. Çaresiz olmasam bunu asla yapmam
Kedim sürekli evden kaçıyor, annemin çalıştığı yere bırakmak istiyorum sokakta yaralanmaması için. Ne yapmalıyım?