Bir canı parayla mı alırsın? Yoksa herhangi bir yerde görüp sahiplenir misin?
Parayla alanların kendi çocuklarını da parayla satabileceğini düşünüyorum bazen. Çünkü bir can sahiplenmek yerine, bir can satın almak insanlık dışı. Böylesi de kendine hayvansever demesin. Onu dış görünüşü ve belirgin birkaç özelliği için istiyorsunuz, gerçekten sevmiyorsunuz.
Sahiplenme önceliklidir. Ancak bazı insanlar zor bulunan cins evcil canlıları ücret karşılığı almaya çalışırlar. Sebebi dünya çapında ün yapmış olmasıdır. Bu konuda yaptığım araştırmalarım neticesinde bazı insanların vazgeçemediği bir ayrıntı vardır. Bu dünyaca ün yapmış evcil canlılar konusunda. O da evcil canlının bir çoğunun doğumundan önceki anne baba ve daha önceki 2, 3 hatta 4. Nesile kadar atasının bilinmesi ve belgelenmesi. Ne varki bizler kimimiz maddi kimimiz mekan kimimizde ailece olumsuz yaklaşım sebebiyle sahiplenmekte tereddüt içindeyiz. Bu gibi şartların olumlu yönde oluşması ile sahiplenme konusunda olumsuz bir düşünce olışmayacağını düşünüyorum. Elbette bu ilk defa sahiplenecekler için farklı bir deneyim olacaktır. Daha önce 1 kedim 4 köpeğim oldu. Hiç birisi para karşılığı sahiplenilmedi. Bu konuda tecrübeli olmam sahiplenmeye daha yakın bir konuma yerleştiriyor. olur mu? Zaman göstericek. Şu an mümkün görünmüyor.
Mama desteği ayrı bir konu elbet. Benim de 4 kedim var, ikisini sokaktan diğer ikisini bakmakta zorlanan birinden aldım. Üstüne bir de sokakta gördüğümüz hamile kediyi aldık eve, 5 bebiş doğurdu. Ev kedi cenneti 🐾
1L kum alıyoruz paket, 4 kum kutusu var. 2-3 gün arayla değişiyoruz genelde ama pek kirletmiyorlar, fazla da dökmüyoruz 2 haftaya yakın gidiyor rahat 🤷🏻♀️
Sana kesinlikle katılıyorum. Bir de şey diyenler var. Ama British, Scottish (satın aldıkları) daha tatııııııığ! Onların oracıkta ağzını büzesim geliyor. Bir hayvanı güzelliği için sevmek hayvan sevgisi değil. Bilerek acı çektiriyorlar sonra ben hayvan severim. Yok ya! Hepsinin canı cehenneme. Bak yine sinirlendim
İç sesim resmen👏 O cinslere böyle düşkünlük olduğu için laboratuvar ortamında onlar üretiliyor, doğal bir üreme değil. Lafa gelince hayvanseverler işte.. Her canlı birbirinden tatlı ve özel, kedi de kedidir yani 🤷🏻♀️ Uysal, hırçın onların insanlar gibi farklı kişilikleri var.
Açıklamana katılıyorum, insanlarda arasında bile yeterince ırkçılık varken bir de bunu hayvanlara taşımak... Sahiplenmeyi yeğlerim, eşya gibi almaktansa. Ama özel ırk diye de bir şey olmamalı. Onlar da hayvan, sokak hayvanları da. Sonuçta hepsi bir can taşıyor ๑