Linkedin'de dolanırken bir firmanın postunu gördüm. Paylaşmamda bi sakınca yoktur umarım ama neyse, bir evcil hayvan sahiplenen çalışanlarına 3 gün ücretli izin veriyorlarmış.Ne düşünüyorsunuz, böyle bi uygulama bizde de olsun ister misiniz, uygulanabilir mi?
Evet uygulanabilir, güzel olur.
Uygulanamaz, gerek de yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evcil hayvan sahiplenenlere 3 gün ücretli izin hakkı! Sizce bu ülkemizde uygulanabilir bir sistem mi?
Bence uygulanamaz gerek yok çünkü insanlar sırf 3 gün için bir mama dünyanın parası olmuş evlerin ortamı deseniz Bahçeli değil bence bir hayvana iyilik yapmak istiyorsanız kaldı barınağa giderek hazır mama alarak bir bakabilirsiniz yoksa apartman dairelerinde hayvanlar, birilerinin kölesi haline bekliyor canları sıkıldıkları zaman sokağa bırakıyorlar
Yolsuzlukla yol yapılan bir ülkede böyle bir kural uygulanabilir mi? Cümleyi tekrar oku! Çok saçma dimi? Evet ama o cümleden daha saçma bir ülkede yaşıyorsun 😑 her hafta hayvan sahiplenip sokağa atacak ya da hiç sahiplenmese bile evrakta sahtecilik yapacak aşırı şerefli insanlar var ülkede! Ben üzgünüm bu güzel kampanyaya B şıkkını işaretledim! Hayvanlar üzerinden insanların prim kasmasina karşıyım!
Güzel olur ama bizim ülkemize gelirse ücretsiz izin olur :) biz de çünkü zam yapmak insanların hakkını yemek var, hırsızlık var insanların emeğinin karşılığını alamaması var örnek veriyor 4.250 tl olan asgari ücrete sevinirken 2022 olur olmaz herşeye zam geldi ne anladım ben bu işten Allah bu ülke de yaşayanlara sabır versin ben de dahil.
Gördüğüm en saçma şeylerden biri olabilir, şirket çalışanın performansını umursar ve ona yıllık belli bir izin hakkı verir, sen ister bunu çocuklarınla kullanırsan, ister evcil hayvanınla istersen de gezersin bu şirketi bağlamaz...
ben şu an freelance çalıştığım için böyle şeyler söz konusu olmuyor fakat benim çalışma arkadaşım sadece köpek besliyor diye +3 alsa bu beni olumsuz etkiler, çünkü bu gereksiz bir kayırma... onun hayvan beslemesi şirket ile alakalı bir durum değil. Yazılım şirketleri bazen şunu yapıyor; sana konferanslara katılman için +1 gün fazla izin veriyor o da işle alakalı olduğu için...
Ülkemizde bu durumun izin alma konusunda sömüreleceğini, işveren ve müşterilerin mağdur edileceğini göz önüne alırsak ben hayor diye düşünüyorum. Yoksa bu uygulamanın amacı özünde çok güzel bir hadiseye hizmet ediyor. Evcil hayvanlarla bol bol ilgilenin ki hayvanlar da aile ortamını, aradığı ilgiyi bulsun deniliyor. Ancak bizim toplumda bu "3 gün daha mı tatil olacak" diye düşünüleceği için bu faydalı uygulamayı sömüren kişiler çıkacaktır diye düşünüyorum. Hayvan bahane edilip bol bol izin kullananları ayırt etmek zor olacaktır.
Bıktım artık şu tarz popüler kültür unsurlarını görmekten :( Neymiş evcil hayvan sahibi kişilere 3 gün ücretli izinmiş. Evcil hayvan bakmak bir sorumluluk işidir. Bir iş sahibi olmak da yine aynı şekilde sorumluluk gerektiren bir iştir. Eğer evcil hayvana bakman işini aksatmana neden oluyorsa zaten orada bir yanlış vardır. Kişi ikisini bir arada götüremiyorsa ikisinden birini tercih etmelidir. Ya evcil hayvan sahibi olmayı bırakmalı ya da işinden istifa etmelidir. Kimse birileri evcil hayvan baksın diye eksik hizmet almak zorunda değil.
Onu düşünmesi gereken işveren değil, işi yapan kişidir. Durumdan memnun değilse istifa etme gibi bir özgürlüğe sahip sonuçta. Böylece evcil hayvanıyla daha fazla vakit geçirebilir.
Yani kimsenin memnuniyetsizliği yok, işveren birileri memnun değil diye değil belki de dediğin gibi popüler kültürün başka bir akımına uymak için (sigara içmeyenlere + izin vermek gibi) böyle bir sisteme geçmiştir ama öyle bi yükseldin ki işçi işverenin kafasına silah dayamış gibi :)
Yok. Tabii ki senin söylediğin ilan için veren memnun alan memnum durumu var. Beni ilgilendirmez. Ama böyle bir şeyin genele yayılması hoş olmaz. Benim anlatmak istediğim o
Yabancı ülkenin birinde vi video çekmişlerdi.. sosyal deney gibi bisey.. sokakta köpek getirenlere köpeğini satması karşılığında 100 bin dolar teklif ettiler kabul eden çıkmadı.. bizim. burada olsun anasini babasını bile satarlar... Suistimale açık bi uygulama olur.. Millet dert yanıyor yok yabancı ülkelerde şöyle standart var vesaire ama hakikatten hak eden yok bu ulkede... şu şartlar bizim zihniyetimize fazla bile... dahada zorba olması lazım... kimse hiçbirşeyi haketmiyor..
İsviçrede ve japonyada sanırım benzer uygulamalar var. Ülker yanlış olabilir ama güzel bir uygulama. Her canlının yaşama ve yaşatma hakkı var. Hayvanları sahiplenerek onlara güzel bir hayat armağan edebiliriz
3 kedim var buna rağmen bana çok gereksiz geldi. Hayvan sahiplenmeye fırsatçılığa çevirmeye gerek yok bence. şu an her şey elimizin altında gerekli ne varsa internetten sipariş verilir. Bir gün içinde aşıları yaptırmaya gidilir. Bu kadar yani 3 gün izinin mantığını anlayamadım
Yani bizim ülkemizde uygulanabilir mi gerekli mi gereksiz mi tartışmasından ziyade çok ince düşünülmüş bir davranış tebrik etmek lazım firma sahiplerini. Partili dostlarımıza değer veren bir düşünce..
Hayvan beslemek fıtsatçılığı doğurmamalı. Gerek yok bence çalışıyorsan 1 gün izin alınır aşıları vs yaptırılır çok zor değil böyle şeyler. Hayvan sevgisi içten olmalı karşılıksız, saf sevgi olmalı.
Bizde öyle bir şey olursa sokakta kedi köpek kalmaz la. Millet ava çıkar mk. Komodo ejderi besleyen bile olur. Hayvan kalmaz, yeni bir ırk geliştirirler.
Herkes hayvan beslememeli bu sevenin ve sorumluluk sahibi olanların yapması gereken bir şey. Sırf izin için hayvan alıp omu mutsuz etmeye kimsenin hakkı yok. Bakmak isteyen zaten karşılıksız bakar