Küçük çocuğa iki pitbull köpeğin saldırması olayından sonra sokak hayvanlarının barınaklara kapatılacağı açıklandı. Önce İzmir şimdi de Kadıköy buna karşı çıkıyor. Kim haklı?
Bütün sokak hayvanlarının barınaklara kapatılacak olmasına tepki gösteren Kadıköy Belediyesi haklı mı?
Pitbull dışında başka köpek türleri pek insana saldırmaz aç ya da kuduz değilse veyahut aşırı agresif değilse sorun çıkartmaz. Lakin bazı hayvanlar agresif olabiliyor. İnsan gibi. Onlar saldırabiliyor annemin başına gelmişti. Benimde küçükken başıma gelmişti ve onlar pitbull değildi. Saldırgan köpekler kesinlikle bir barınakta bakılmalı yoksa zarar verme ihtimalleri oluyor. Bunu da insanlar başına gelmeden anlayamaz. Bütün hayvanların toplanması sakin yapıda olan birçok hayvan için iyi olmayabilir ama onun dışında agresif olan hayvanlar için ideal bir çözümdür. Biz hep köpek beslemişizdir. Hiçbir zaman birine saldırmadılar lakin asabi olan bir köpek affetmez saldırır. Bunu da es geçemeyiz ve çözüm yolları bularak ne insanların ne de hayvanların zararına hareket edilmeden çözüm yolları üretilmelidir. Barınaklar iyi bir çözüm olur ama nasıl barındıkları ve hangi koşulda barındıkları da mühim olacaktır.
o hayvanlar toplatılırsa emın ol barınaklarda viral bulasıcı hastalıklar olunca hepsı ölüyor cunku aynı kap aynı kucuk yerde hayvanların özgurluklerı alınıyor bu sebeple cogu ölecek bunlar erken secım ıcın bole herseyı kullanmayı seven polıtıkacılar ınsanların dolarlarında bıle gozlerı vardı bunuda bıldık bole bıseyı okeyleyen hayvanları sevmeyen cahıller ve kralcılardır bunların köylü cahil hırsı yuzunden surıyede libyada mılyonlarca cocuk ve hayvan öldü bırde burdakı hayvanları katleder bunlar cahıller ıste her yaptıkları iş sonu mılyonlar zarar goruyor bır havaalanı yaptılan bınlerce yabancı işciyi öldürüdler bunların ve trollerinin canları aheste aheste acıta acıta yavaşş yavaşş çıkacaak
Haksız. Her ay çocuklar parçalanıyor, motorlu kuryeler sakatlanıyor. Çocuk parkları köpek tuvaleti ve besleme alanı olarak kullanılıyor. Gece yürümek, bisiklet binmek imkansız. Konforlu büyük barınaklar ve kısırlaştırma yapacakları paraları kendileri yediler 10 yıldır. 10 milyon köpek bir an önce toplanmazsa yıllar sonra 50 milyon olunca hiç toplanamaz ve itlafı gerekir. Romanya ve bazı avrupa ülkeleri itlaf yaptı. Atatürk bile iki kez köpek itlaf emri vermiştir.
Barınak ziyaretlerinde bulunmuştum. Hiç hoş bir görüntü yoktu bazı barınaklarda. Ayrıca devletin eli bu işe değdiği zaman neler olur, hiçbir şey bilmiyoruz. Şeffaf bir şekilde her şeyden haberdar olmak lazım.
Poşetlerin içine hayvan ölülerini doldurup ormana attıklarını unutmadım! Hayvanlara tecavüz edenlere, onları vahşice katledenlere para cezası kesip dışarı salan devlete hiç güvenmiyorum. Bence bu işten ellerini ayaklarını çeksinler.
Insan denen canli cok bencil. Bu dunya yalniz insanlarin yasam alani sanki. Bitkiler de hayvanlar da bu evrenin bir parcasi. Toplatilacak olmasi cok uzucu. Bir hayvanin yaptigiyla tum hayvanlarin bu karardan etkilenmesi vahim bir durum. Barinaklar konforlu steril ve guvenli olsa insanin ici rahatlar da ulkemizdeki pek cok barinagin durunu icler acisi. Barinaklara kapatilan hayvanlarin cogunun hastalanacagini ve olecegini dusunuyorum. Cunku bu karari getirenler kendi kcindan baska bisey dusunmez. O minicik patiler hasta olsa barinaklarda olune terk edilir. Ulkemizin boyle karsrlar almasi beni unutsuzluga dusuruyor. Bu karari alanlarin ev hapsine mahkum olmasini isterdim. Anca anlarlardi. Ama nerde...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sokak hayvanlarını barınakları kapatılmıyor sadece sokak köpekleri barınakları toplanacak anladınız mı Çünkü her yerde başıboş köpekler var insanlar Köpek sahibi oluyor belli bir müddet sonra o köpekleri sokaklara bırakıyor köpeğine sahip çıkmıyor belediyeler üstüne düşen görevi yapmıyor Sen tabii ki ıssız yerlerden işine gidip gelmediğin için altında arabanla istediğin yere gitme imkanı olmaz sebebiyle evden çıkıp yüzlerce metre ıssız sokaklarda yürüyerek işe giden insanları anlaman zor Sizler Sırça köşk'ün üz de keyif yapmaya devam edin
Sokakta beslediğim büssürü yavrum var. Tepeme bile çıktıkları oluyor hiç zarar görmedim. Sahipli bir köpeğin yaptığı, sokak hayvanlarına patladı anlayamıyorum. Adam yasaklı ırk besliyor, sahip çıkamıyor, sokakta aç yaşayan garibanlara eziyet başlıyor. Hayret ediyorum
Tabiki de haklı. ortada kötü bir durum var ve bunu bütün hayvanlara belirtip toplatılması ki ne şekilde yaptıkları belli telef etmeleri hangi dinde, kitapta var. barinaklarin ne şekilde olduğunu bilmeden görmeden kimse konuşmasın oraya giren hayvanlar ölüme kötü şekillerde terk ediliyor. hiçbir hatada tek taraflı olmaz bir hayvana siz zarar vermeyin tahrik etmeyin kimse size zarar vermez önce bunu anlasin insanlar.
Merhaba Hepsini bir tutamam elbette ama bazıları gerçekten kasap dükkanından farksız. Ben iki kedimi asla ve asla hiçbirine, pamuklara saracak olsalar dahi emanet etmem, son gördüğüm olaylardan sonra. Önce cezalar verilsin yasalar çıksın ve hayvanların cansız bedenleri ile fotoğraf çekilenler bi yargılansın bakalım.
Bence haksız belediyeler. Barınaklarda köpeklere bakılmalı. Şehrin sokaklarında hayvanlar olmaz ki. Kedi tamam da köpekler insanlara saldırıyor. Köpekleri çok severim ama başı boş hayvan da olmamalı. Sokaklara köpek bırakanlara ağır cezalar verilmeli.
Haksız abla :( Maalesef ülkecek her konuya siyasi anlam yüklemeye meyilliyiz :( A partisi öyle davranıyorsa ben B partisi olarak olaya tam zıttı olarak yaklaşmalıyım olarak bakılıyor :( Her konuda kutuplaşmalar yaşanıyor. İşte değişmesi gereken partilerden önce bu zihniyettir maalesef.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sokak köpek çetelerine çocuğunu feda etmek zorunda değil kimse. İşinden gücünden veya eğlenceden dönen insan da köpek saldırısından korkmak zorunda değil. Şimdiye kadarki en iyi yaptıkları şey denilebilir eğer gerçekten başıboş köpekleri toplayabilirlerse
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayvan psikolojisinden anlayan uzmanlar saldırma potansiyeli olan hayvanları belirlemeli bu hayvanlar da başı boş bir şekilde dolanmamalı bir de bu benim görüşüm çocukların olduğu bölgelerdeki boyutu büyük köpekler toplanmalı köpek sayısı çok artırılmamalı yan yana olunca köpekler daha çok saldırıyorlar
Biri siyaseten karar alıyorsa, diğer biri siyaseten karşı çıkacaktır haliyle. İşin doğruluğu yanlışlığı kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum. Hayvanlar sokaklardan çekilmeli ama daha düzgün ve sağlıklı koşullarda yaşaması şartıyla.
Ne olursa olsun hiçbir canlının yaşamı kısıtlanamaz bu doğru değil adil değil bu bir zulümdür pitbul tarzı köpekler kapatmak yerine onlara bir yaşam alanı sunulmalı ama öyle barınak kafes tarzında değil...
Bütün sokak hayvanlarının toplatılacağını düşünmüyorum, bu emir yarıda kalır ancak meskun mahalde toplu yaşam sürdüren sayıca fazla olan canlıların sayıları bu şekilde kontrol altına alınacak diye düşünüyorum.
haksız. sokak hayvanı* nedir önce onu araştırsın köpekler evrim geçirmiş canlılardır ve bu köpekler şu an aslında binlerce yıl önce vahşilerid. insanlar onları petleştirdiler ve kendileri için koruma görevi yüklediler. hem de mamalarını, yiyeceklerini kendileri verdiler ve bu vahşi canlılar evcilleşti. sokaktakiler kontrolsüz üremenin bir sonucu. dolayısıyla tehlikeli! net. duyar kasmanın anlamı yok.
Biz bilinçsiz bir toplumuz ne yazık ki çoğunluk olarak. Bu yüzden her vatandaş herhangi bir sokak hayvanını saldırıya teşvik edebilir ve sonrasında yine nasıl davranacağını bilmediğinden kendi de çocuğu da zarar görebilir bu yüzden , eğitim ve refah seviyemiz gelişmedikce , sokak hayvanları da bizde barınaklar sayesinde daha güvende oluruz y sadece barınak şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ye varan taksit avantajı da dur durak bilmeden yorum yapan ilk defa kazanan fenerliler da bırakmak zorunda kalan bu kadar izleyin çok da eski bir yeri vardır dost ve kardeş türküler bizi
@__pinhan Avrupa da başıboş köpek göremezsiniz. Bunu neden yapıyorlar biliyor musunuz? Tehlikeli varlıklar oldukları için. O parçalanan kız sizin evladınız olsa ne yapardınız merak ediyorum.
gerçekler ve kendi kafalarındaki ütopya arasındaki farkı göremiyorlar.
Çok net söylüyorum. Benim evladıma bir köpek öyle yapsa, çıkartır beynini dağıtırım o hayvanın da sahibi olacak işe yaramazın da.
ABD da bu olay olsa, tüm mal varlığını tazminat yüzünden karşı tarafa vermek zorunda kalır köpek sahibi. Zaten sokak köpeği diye bir şey de yok oralarda.
Herkes hayvan beslemesin sokakta da ıse yaramaz itler olmasın barınak dıye bısey var sartlar vs dıyolar sankı 5 yıldız otel konforunda bısey beklıyolar. Sokaklardan 2 kat daha guvenlı ıyı sartlı olduğu kesın. En azından tüm aşıladı yapılıyo kısırlaştırılıyor ve mamaları suları önlerıne konuluyor ha cok kotu şartları dıyo ya bu 2 yüzlüler ulan madem öyle toplasın aranızda herkes 100 TL bagıslasa binlerce para eder gıdın yardım edın burada klaveyden anca sıkayetlerden dem vurursunuz bı de bunu dıyenler hayvanat bahcelerıne gıdıp para vermeyi iyi bilirler bu kadar tepkınızı hayvanat bahcelerıne gostersenız daha makul olurdu. Sokaktaki itleri istemıyoruz
Mesela bızım burada geçen senelerde bı kopek kolundan tüfekle vurulmustu bızım eve gelmstı köşeye gırmıstı aradık veterınerı aldılar tedavısı yapıldı Şu an barınakta gayet sağlıklı anlasalar anlarlar aslında kopeklerın hayvanların barınakta olması onları hayvan katillerınden de koruyor.