Şartlar gereği köpeğimin hafta içleri birkaç saat evde tek başına kalması gerekiyor. Bunun için daha önce odada yalnız bırakıp ağlamayı bırakınca girdiğimiz denemeler yapmıştık ancak şu aralar ergenlik huylarında ve çok stresli. Aynı zamanda terk edilmiş hissediyor. İki hafta önce yatak odasına bırakıp alışması için dışarı çıktık. Geldiğimizde hâlâ ağlıyordu ve resmen kapıyı kazımış, eşiği parçalamıştı. Hatta eşiğin parçalarını yiyip kusmuş. İyi ki tahta parçaları boğazına kaçmadı. Aynı zamanda her yere çişini ve kakasını yapmıştı.
Veterinerimiz sürekli bırakın alışır diyor. Ancak bu köpek bırakıldığında çok strese giren ve kendine zarar veren bir köpek. Yalnız kalmaya alıştırmak için ne yapmalıyım? Oyun alanı gibi olan geniş kafeslerden alsam belki kendine zarar vermesini önlemiş olurum diye düşünüyorum ancak strese girip hastalanmasından korkuyorum. Ne yapabilirim? Daha önce böyle bir durum yaşayan ya da köpek eğitmeni/davranış uzamanı olan var mı?
Veterinerimiz sürekli bırakın alışır diyor. Ancak bu köpek bırakıldığında çok strese giren ve kendine zarar veren bir köpek. Yalnız kalmaya alıştırmak için ne yapmalıyım? Oyun alanı gibi olan geniş kafeslerden alsam belki kendine zarar vermesini önlemiş olurum diye düşünüyorum ancak strese girip hastalanmasından korkuyorum. Ne yapabilirim? Daha önce böyle bir durum yaşayan ya da köpek eğitmeni/davranış uzamanı olan var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Yalnız kalamama davranışının arkasında kuvvetle muhtemel bir korku veya travma olabilir.
Bu tür durumlarda direkt korku ve endişe kaynağına maruz bırakmaktan ziyade yardımcı yöntemler daha sağlıklı olabilir. Çünkü korkular ile kontrolsüz direkt yüzleşme limbik sistem dediğimiz sistemde sorunlara yol açabilir.
Bu bağlamda davranış uzmanı bir veteriner hekim ile görüşmekte fayda var.
Dilerseniz bu konuda sizinle bir uzman adı paylaşabilirim.
Diğer taraftan yine kedi ve köpeklerin stres durumlarında yardımcı olmak için pratikte kullanılan ve faydası kanıtlanmış feromon ürünleri de mevcut. Bu ürünler kedi ve köpeklerin doğal feromonlarının sentetik türevleridir ve stres durumunda gözle görünür anlamda rahatlama sağlar.
Son olarak köpeğinizin yaşı, ne zaman sizinle yaşamaya başladığı, geçmişte hatırladığınız ilk yalnız kalmaya bağlı nasıl bir tepki gösterdiği ve bunun varsa bir nedeni ya da nedenlerini de not alıp uzman ile görüşmeye giderseniz çok daha sağlıklı olacaktır.
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa bana ulaşabilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.