Kedi erkek 1 buçuk yaşında
2, buçuk gün önce kedi sahiplendim
1. Gün perdenin altında saklanmaya başladı ( biz yokken gizlice yemek yediğini gördük )
2. Gün 2 defa ortaya çıkıp bizi görünce hemen kaçtığını gördüm
3. Gün sabahı 5 kere ortaya çıktı ama sonu hep kaçmakla bitti ve bugün 2 defa uzun süre bakıştık
Allah'tan yemeğini gizlice olsa bile yiyor
Ama her seferinde tıslıyor bu konuda ne yapmalıyım
Merhaba, öncelikle 1,5 yaşında bir kediyi sahiplendiğiniz için teşekkür ederim. Çok önemli bir sorumluluk altına girmiş bulunmaktasınız. Kedinin cinsini bilmiyorum, o yüzden tam olarak cins bazlı bir yorum yapamayabilirim. Bazı kedi türleri yaşları kaç olursa olsun çok uysaldırlar bazıları ise ne yazık ki çok hırçın olurlar. Bu davranışları şu an size, yeni yaşam alanına ve ortama adapte olmaya çalıştığı için çok normal davranışlar. Bu durumda sizler ev halkı olarak çok sabırlı olmak zorundasınız.
Öncelikle sizlere güvenmesi lazım ve bu güvenini sizler ona vermelisiniz. Yemeğini verdiğinizde sizin yanınızda yemek istemeyecektir, sizden saklanacaktır. Bu davranışlarını devam etme süreleri sizlere ve kendinin cinsine türüne göre değişim göstermektedir. Kum kabını yakınında koymayı unutmayın yoksa olduğu yere istemese bile yapmak zorunda kalabilir.
Siz ona sevginizi hissettirin, onunla konuşun. Ancak istemediği şeyleri yapmayın. Size alışmadan ona dokunmaya çalışmayın ya da kucağınıza almaktan kaçının. Bu durumda size istemeden patileri ve dişleri ile zarar verebilir. Bırakın o size gelsin.