Aşırı endişeliyim
Köpeğim ot yemeye başladı neden olabilir bu?

Ha ha benimde kedim ot yiyyor o kadar mama veriyorum her gördüğümde ot yiyuor bende korkmuştum bir şey olur diye ama araştırdığımda bir zararı olmadığını bir çok kedinin köpeğin yaptığını öğrenmiştim
Cevap
71Cevap
Endişelenecek bir durum yok. Muhtemelen karnı ağrıyordur bazen köpekler ot yerler çünkü detoks gibi düşün. Bu iç parazit habercisi de olabilir çünkü bir süre sonra o yedikleri otu kusarlar varsa parazitlerle birlikte. Bi veterinere götürmekte fayda olabilir ilerleyen süreçte.
Çok teşekkür ederim bilgi için
Rica ederim geçmiş olsun ufaklığa
Teşekkür ederiz abisi
Sindirim sisteminde sorun vardır ama bu korkulacak bir şey değildir. Kediler ve köpekler için hazır çimler bile satılıyor. Genelde ot yiyip kendilerini kustururlar. Bizim köpeğimiz de sürekli yapar. Veterinere sorduğumda bir sorun olmayacağını parazit olabileceğini söylemişti. Ilac alıp vermiştik. Sende bir veteriner hekime sor veya sormadan parazit hapı alıp (alırken ne kadarını vereceğimi kesinlikle sor çünkü o haplar kiloya göre veriliyor) verebilirsin 🐾
Çok teşekkür ederim çok güzel bi bilgi verdin 🙏🏻
Merhaba, çoğumuz bu durumu kedilerde biliriz aslında. Köpekler de kediler gibi hasta oldukları ya da karınları ağrıdığı zaman kendilerini iyileştirmek yani tedavi etmek amacı ile ot yiyebilirler ve bu gayet çok normal bir durumdur. Ben şunu düşünüyorum eğer iç parazit aşılarını yaptırmadıysanız iç paraziti olabilir köpeğin bu ihtimali göz önünde bulundurun. Ya da işte karnını ağrıtacak her hangi bir hastalığı vardır köpek de yiyordur. Benim tavsiyem siz köpeği veterinere götürün.
Bütün aşıları tam arada böyle ot yiyor canımı sıkıyo yani üzülüyorum
Valla onu bilmem de bizim kedinin 3 yavrusu birden ölmüştü. Kedinin psikolojisi bozulmuştu o gün. Yavrularını yemeye kalkmıştı. Zor aldım elinden. Bir de aynı gün domates ve sosis verdim. Normalde sosis yemesi gerekirken domatesi yedi hem de iştahla. Diyeceğim o ki, psikolojisi bozulmuş olabilir.
Rahatsız hissettikleri zaman içgüdüsel olarak neyin iyi geldiğini bilirler. Endişelenmen bence yersiz.
Üzülüyorum ister istemez
Hasta oldugu icin kopekler belli bir hastaligi okdugunda ot yer
Koyde iken benimde kopegim yemisti sordum yasli bir adam oyle dedi ya yilan sokunca yermis ya da hasta olunca veternere gotur
Teşekkürler
Rica ederim
İshal veya mide ile alakalı bir sorun olabilir. Köpeklerin bu durumda içgüdüsel olarak tükettiği bir ot var. Adını hatırlayamadım ama bir veterinere götürmek tedbir açısından sağlıklı olacaktır.
Çimenleri yiyor
mideleri rahatlasin diye kediler de yiyor ama emin degilim yine de
Belki inek melezidir senin köpeğin. Yarı etçil yarı otçuldur
🙈
sanırım köpeğiniz vegan olmuş. aktivistlik hayvanlar arasında da pek yaygınlaştı son dönemlerde. siz köpeğinizi çiş için sokağa çıkardığınızı sanıyorsunuz ama onlar kendi aralarında oluşturdukları bu sosyal ağın içinde bu tür düşünceleri birbirleriyle paylaşıyorlar.
Köpeğinde hamilelik belirtileri var çünkü 😀 yani karnı ağrıyor, başı dönüyor o da ota vuruyor kendini bu yüzden sıkıntı yok yani annesi 😀
Kızım o işi yapmadı daha
Sen çeyizini düz yinede ilerde lazım olur 😇
Annesi daha çeyiz yapmadı kendine dursun bi yerinde
O zaman sırasını bekleyecek mecburen 😀
Tabi
İnsanlar geçim derdinden sıkıntı çekiyor çok fazla köpeklerin de hisleri kuvvetli o yüzden kolay elde edilir şeyi seçmiş
Çok hisli canlılar bi insandan daha fazla sevgisini gösteriyor
Karşılık beklemiyolar
Öyle kimse karşılıksız bise yapmaz bu devirde
Muhtemelen midesi ağrıyordur ve ya vitamin eksikliği var bence kontrol için veterinere baktırsan tedbir amaçlı iyi olur
Köpekler kediler taze cimen yerler mideleri ağrıyınca meraklanacak hiç bir şey yok bunları hep yaparlar
Bu iyi bir şey hazım için gerek , hatta siz vetten onlar için malt macunlar car onlardan alın
Sorarım
Kediler bunu çok yapar ama köpekte fazla duymadim. Mideleri kötü olunca yerler diye biliyorum
Teşekkürler
Midesi rahatsızlandıysa kediler ve köpekler bu gibi durumlarda ot yerler, iyi gelir.
İyi gelir umarım
Vejeteryan olmaya karar vermiş. (Korkma, kedilerde ot yer çünkü midedeki hazmı kolaylaştırır.)
Bişe olmasında çocuğuma
Hazımsızlık sorunu yaşıyor demek kı. Mıde ya da bagırsak sorunu yaşadığı zaman yerler
Kıyamam ben ona ya
Eger endişe edıyorsan veterıner hekıme göster ama normal bır durum bu. Insanların soda içmesi gibi düşün
Umarım öyledir
https://ibb.co/sqtQ6vj
20 yıldır bır çok ırk kopek dostum oldu güven bana bu konuda :)
Guvendim ☺️
Eyvallah :)
dolar 10 lira oldu onun etkisinde mi diye sorsana bi
Mama parası da çıktı valla
Ya üzülüyorum onu öyle görünce veterineri de bi bk anlamıyo
Evcil hayvanınızın ot yemeye başlamasının ardında birden fazla durum söz konusu olabilir. Evcil hayvanlarımız bazı durumlarda ot yiyebilir. Beslenmeye bağlı, evcil hayvanlarınızı beslediğimiz ürünlerin besin değerleri (vitamin ve mineral bakımından) düşük ise böyle bir durum görülebilir. Ancak besin değeri yüksek besinler ile beslenilen hayvanlar bile ot yiyebilirler o zaman farklı bir durum oluşur.
Sindirim sistemi bozukluğuna bağlı olarak, evcil hayvanın kendisini rahatsız eden yediği şeyi kusarak çıkartmak için bu yola başvurabilir. Köpek dostumuz çimenlerin fazla parçalanmadan yutar ve belli bir süre sonra kusmaya başlar. Kusma esnasında uzun parçalar görürseniz eğer bilin ki bir sorun vardır.
Bazı durumlarda sadece tadını çok sevdiği için bile yiyebilir. Çok fazla parçalara ayrılarak tüketme huyu vardır. Çok kötü bir durum söz konusu değil ama evcil hayvanınız eğerki ot yemeye başlamış ise onu gözlemleyin, diyetini kontrol edin ve durumu gözlemlemeye devam edin.