En İyi Cevaplar
Merhaba, çoğumuz bu durumu kedilerde biliriz aslında. Köpekler de kediler gibi hasta oldukları ya da karınları ağrıdığı zaman kendilerini iyileştirmek yani tedavi etmek amacı ile ot yiyebilirler ve bu gayet çok normal bir durumdur. Ben şunu düşünüyorum eğer iç parazit aşılarını yaptırmadıysanız iç paraziti olabilir köpeğin bu ihtimali göz önünde bulundurun. Ya da işte karnını ağrıtacak her hangi bir hastalığı vardır köpek de yiyordur. Benim tavsiyem siz köpeği veterinere götürün.
01 Yorumla- +1 yıl
Bütün aşıları tam arada böyle ot yiyor canımı sıkıyo yani üzülüyorum
Sindirim sisteminde sorun vardır ama bu korkulacak bir şey değildir. Kediler ve köpekler için hazır çimler bile satılıyor. Genelde ot yiyip kendilerini kustururlar. Bizim köpeğimiz de sürekli yapar. Veterinere sorduğumda bir sorun olmayacağını parazit olabileceğini söylemişti. Ilac alıp vermiştik. Sende bir veteriner hekime sor veya sormadan parazit hapı alıp (alırken ne kadarını vereceğimi kesinlikle sor çünkü o haplar kiloya göre veriliyor) verebilirsin 🐾
02 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim çok güzel bi bilgi verdin 🙏🏻
+1 yılHa ha benimde kedim ot yiyyor o kadar mama veriyorum her gördüğümde ot yiyuor bende korkmuştum bir şey olur diye ama araştırdığımda bir zararı olmadığını bir çok kedinin köpeğin yaptığını öğrenmiştim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
+1 yılEndişelenecek bir durum yok. Muhtemelen karnı ağrıyordur bazen köpekler ot yerler çünkü detoks gibi düşün. Bu iç parazit habercisi de olabilir çünkü bir süre sonra o yedikleri otu kusarlar varsa parazitlerle birlikte. Bi veterinere götürmekte fayda olabilir ilerleyen süreçte.
03 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim bilgi için
- +1 yıl
Rica ederim geçmiş olsun ufaklığa
- +1 yıl
Teşekkür ederiz abisi
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla onu bilmem de bizim kedinin 3 yavrusu birden ölmüştü. Kedinin psikolojisi bozulmuştu o gün. Yavrularını yemeye kalkmıştı. Zor aldım elinden. Bir de aynı gün domates ve sosis verdim. Normalde sosis yemesi gerekirken domatesi yedi hem de iştahla. Diyeceğim o ki, psikolojisi bozulmuş olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRahatsız hissettikleri zaman içgüdüsel olarak neyin iyi geldiğini bilirler. Endişelenmen bence yersiz.
11 Yorumla- +1 yıl
Üzülüyorum ister istemez
+1 yılHasta oldugu icin kopekler belli bir hastaligi okdugunda ot yer
Koyde iken benimde kopegim yemisti sordum yasli bir adam oyle dedi ya yilan sokunca yermis ya da hasta olunca veternere gotur12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
İshal veya mide ile alakalı bir sorun olabilir. Köpeklerin bu durumda içgüdüsel olarak tükettiği bir ot var. Adını hatırlayamadım ama bir veterinere götürmek tedbir açısından sağlıklı olacaktır.
02 Yorumla- +1 yıl
Çimenleri yiyor
+1 yılmideleri rahatlasin diye kediler de yiyor ama emin degilim yine de
10 Yorumla
+1 yılBelki inek melezidir senin köpeğin. Yarı etçil yarı otçuldur
21 Yorumla- +1 yıl
🙈
+1 yılsanırım köpeğiniz vegan olmuş. aktivistlik hayvanlar arasında da pek yaygınlaştı son dönemlerde. siz köpeğinizi çiş için sokağa çıkardığınızı sanıyorsunuz ama onlar kendi aralarında oluşturdukları bu sosyal ağın içinde bu tür düşünceleri birbirleriyle paylaşıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılKöpeğinde hamilelik belirtileri var çünkü 😀 yani karnı ağrıyor, başı dönüyor o da ota vuruyor kendini bu yüzden sıkıntı yok yani annesi 😀
05 Yorumla- +1 yıl
Kızım o işi yapmadı daha
- +1 yıl
Sen çeyizini düz yinede ilerde lazım olur 😇
- +1 yıl
Annesi daha çeyiz yapmadı kendine dursun bi yerinde
- +1 yıl
O zaman sırasını bekleyecek mecburen 😀
- +1 yıl
Tabi
İnsanlar geçim derdinden sıkıntı çekiyor çok fazla köpeklerin de hisleri kuvvetli o yüzden kolay elde edilir şeyi seçmiş
06 Yorumla- +1 yıl
Çok hisli canlılar bi insandan daha fazla sevgisini gösteriyor
- +1 yıl
Karşılık beklemiyolar
- +1 yıl
Öyle kimse karşılıksız bise yapmaz bu devirde
+1 yılMuhtemelen midesi ağrıyordur ve ya vitamin eksikliği var bence kontrol için veterinere baktırsan tedbir amaçlı iyi olur
00 Yorumla
+1 yılKöpekler kediler taze cimen yerler mideleri ağrıyınca meraklanacak hiç bir şey yok bunları hep yaparlar
00 Yorumla
+1 yılBu iyi bir şey hazım için gerek , hatta siz vetten onlar için malt macunlar car onlardan alın
01 Yorumla- +1 yıl
Sorarım
+1 yılKediler bunu çok yapar ama köpekte fazla duymadim. Mideleri kötü olunca yerler diye biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılMidesi rahatsızlandıysa kediler ve köpekler bu gibi durumlarda ot yerler, iyi gelir.
01 Yorumla- +1 yıl
İyi gelir umarım
Vejeteryan olmaya karar vermiş. (Korkma, kedilerde ot yer çünkü midedeki hazmı kolaylaştırır.)
01 Yorumla- +1 yıl
Bişe olmasında çocuğuma
+1 yılHazımsızlık sorunu yaşıyor demek kı. Mıde ya da bagırsak sorunu yaşadığı zaman yerler
06 Yorumla- +1 yıl
Kıyamam ben ona ya
- +1 yıl
Eger endişe edıyorsan veterıner hekıme göster ama normal bır durum bu. Insanların soda içmesi gibi düşün
- +1 yıl
Umarım öyledir
- +1 yıl
https://ibb.co/sqtQ6vj
20 yıldır bır çok ırk kopek dostum oldu güven bana bu konuda :) - +1 yıl
Guvendim ☺️
- +1 yıl
Eyvallah :)
dolar 10 lira oldu onun etkisinde mi diye sorsana bi
03 Yorumla- +1 yıl
Mama parası da çıktı valla
- +1 yıl
Ya üzülüyorum onu öyle görünce veterineri de bi bk anlamıyo
+1 yılMama değiş eğer düzelmezse sorun büyük veteriner e git
00 Yorumla
+1 yılEt nasıl yiyecek hayvancağız bu zamanda TR Serverinde hayatta kalmaya çalışıyor işte.
00 YorumlaMidesi rahatsızdır bırak yesin sen ona yedirdiklerini düşün
00 Yorumla
+1 yılKorkulacak bir şey yok mideleri ağrıdıgında yerler iyileşir inşallah 💮💮💮
00 Yorumla
+1 yılEkonomik kriz onu da etkilemiş. Yakında bizlerde ona eşlik ederiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkediler ve köpekler mideleri rahatlasın diye ot yerler. benim evdeki kedilerim de saksıdaki aloeveralarımı yiyorlar, yüzüme sürmek bi nasip olmadı :))))
00 YorumlaKarnı ağrıyor olabilir mi?
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılArada yemesi normal karnı ağrıdığinda ya da ihtiyacı olduğunda yerler. Yapmanız gereken mamasina ve suyuna dikkat etmek midesini bozucak bir değişiklik yoksa arada yemesi normal. Sürekli yiyorsa veterinere basvurun.
00 Yorumla
+1 yılSoru üzerinden bir süre geçmiş ama yinede cavaplayım karın aşırısı olabilir başlıca sebebi tabi başka ihtimaller de var ama en yaygın ihtimal bu herhalde
00 Yorumla
+1 yılhazımsızlık yaptıkları zaman genelde ot yiyorlar midelerini rahatlatmak için hatta kusmalarına bile yardım eder. büyük ihtimal verdiğin mamada bir sıkıntı vardır mamasını değişmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyemesi için ne verdiysen karnı ağırmış kendini tedavi ediyor.
00 Yorumlaİç parazit varsa köpekler ot yer ağrı yapar
Ki otun köpeklere faydası da vardır ağrıya iyi gelir iç paraziti var hayvanın02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel
+1 yılMidesi rahatsız olunca yiyiyorlar, endişelenilecek bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılVitamin ihtiyacı oluyor köpeklerin ve bunu da otlardan sağlıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 💜
+1 yılEtoburlar midelerini rahatlatmak için arada ot yerler.
01 Yorumla- +1 yıl
🙏🏻
Köpeğin kimlik bunalımına girmiş, ya da eti kesip diyete başlamış
01 Yorumla- +1 yıl
Hiç bise anlamadım
köpekler genelde karnı ağridigi için ot yiyorlar benimki şahsen yedikten sonra kusuyor
02 Yorumla- +1 yıl
Veterinere götürmem gerekirmi
+1 yılKarnı agridigi için ot yiyorlar benim köpeğimde öyle :)
03 Yorumla- +1 yıl
Yaaa
- +1 yıl
Bende 6 aylık DOGO var 3 gündür ot yiyor.
- +1 yıl
Dogolar çok sertler ya pitbull gibi tipleri korkuyorum ama bebeklikleri çok tatlı
+1 yılVeterinere göster okımuştum köpekler başları ağrıyınca ot yer
00 YorumlaMidesi ağrıdığı için olabilir genelde yedikten sonra kusarlar sık sık yiyorsa bu sorun olabilir
00 YorumlaTadını sevmiş ya
Biz size soruyomuyuz pizzayı neden yiyo bi acaba diye00 YorumlaBaş agrısı oldugu zaman olabilir sese duyarlıgı kuvvetli yüksek seste TV veya müzik dinleme
00 YorumlaBaşı ağrıyan hayvanlar ot yer bilindik bişey aslında
00 YorumlaKöpekler hem etçil hem de otçul hayvanlardır zaten gayet normal
00 YorumlaHayvanlar yer arada kediler de öyle
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Köpegin başı agrırsa köpek ot yer gecmesi için
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılVegan olmaya karar vermiş.
01 Yorumla- +1 yıl
Haha iyiydi bu
+1 yılHayvana et vermezsen ot yer tabi 😀😀
05 Yorumla- +1 yıl
Vermediğimizi nerden çıkardın
- +1 yıl
Baksana et bulamamış ot yiyor zavallı 😂😂
- +1 yıl
Ya he he kdldldldşdş
- +1 yıl
Tamam tamam kasap dukaniniz var sizin 😅🤣
- +1 yıl
Evet yan😅
hastadır kusmaya çalışıyor olabilir...
08 Yorumla- +1 yıl
Ayyy deme öyle kıyamam ben çocuğuma
- +1 yıl
Hep mama yiyo arada makarna haşlayıp tavuk suyuyla mamasına karıştırıyoruz
- +1 yıl
Veteriner demişti arada verin diye bilmiyorum herkes farklı bisey söylüyor
- +1 yıl
Bende öyleyim biz evin bahçesinde bakıyoruz
+1 yılHayvanlar mideleri rahatsız iken yer korkma
03 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Normal şeyler ama fazla ya kaçarsa aşırıya veterinere götür
- +1 yıl
Teşekkürler
Çikolata yemesin de gerisi önemli değil.
03 Yorumla- +1 yıl
Tatlı seyler yasak benim kızıma
- +1 yıl
Biliyorum ☺️
Karnı ağrıdığı için yer
04 Yorumla- +1 yıl
Geçermi
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılMidesi rahatsız olduğunda ot yiyo diye biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılHastadır kesin kendisine iyi gelicek otları yer
02 Yorumla- +1 yıl
İyi olsun ya
- +1 yıl
Olur merak etme
Karnı veya başı ağırıyor demek
01 Yorumla- +1 yıl
Umarım
Midesini temizlemek içindir kıl yüzünden
04 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
benim kedi de kusar gibi hareketler yapıyordu öğrendik ki midesinde kıl var o yüzden o hareketleri yapıyordu. Köpek maltından alın www.trendyol.com/.../immune-system-kopek-multivitamin-malt-100-gr-p-32042471
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
+1 yılEkonomik krize duyarlı itin varmış
10 Yorumla
+1 yılMideleri ağrıdığı zaman ot yer köpek & kediler
00 Yorumla
+1 yılkarnı ağrıyor ya da tüy yutmuştur
00 YorumlaEt ve otu beraberinde karıştır da ver dene bakalım
00 Yorumla
+1 yılDoların yükseldiğini anlamıştır
00 Yorumla
+1 yılMidesinde hazımsızlık var. İyi gelir yesin
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Evcil hayvanınızın ot yemeye başlamasının ardında birden fazla durum söz konusu olabilir. Evcil hayvanlarımız bazı durumlarda ot yiyebilir. Beslenmeye bağlı, evcil hayvanlarınızı beslediğimiz ürünlerin besin değerleri (vitamin ve mineral bakımından) düşük ise böyle bir durum görülebilir. Ancak besin değeri yüksek besinler ile beslenilen hayvanlar bile ot yiyebilirler o zaman farklı bir durum oluşur.
Sindirim sistemi bozukluğuna bağlı olarak, evcil hayvanın kendisini rahatsız eden yediği şeyi kusarak çıkartmak için bu yola başvurabilir. Köpek dostumuz çimenlerin fazla parçalanmadan yutar ve belli bir süre sonra kusmaya başlar. Kusma esnasında uzun parçalar görürseniz eğer bilin ki bir sorun vardır.
Bazı durumlarda sadece tadını çok sevdiği için bile yiyebilir. Çok fazla parçalara ayrılarak tüketme huyu vardır. Çok kötü bir durum söz konusu değil ama evcil hayvanınız eğerki ot yemeye başlamış ise onu gözlemleyin, diyetini kontrol edin ve durumu gözlemlemeye devam edin.