Merhaba. İki aylık yavru kedi sahiplendim sokaktan. Kedi kendini yalamıyor, temizlemiyor. Yani ağzında, dilinde yarası filan da yok. Su içmeside normal. Ama temizlemiyor kendini. Dün basbayağı banyoda onu yıkamak zorunda kaldım. Çünkü poposu afedersiniz b*kluydu. Napmam lazım bilmiyorum. Ben bunu her defasında yıkayamam ki. Bir çare bulmam lazım.
Kedi dostlarımız kendilerini temizler ama bunu her saat başında ya da her an yapacaklar diye bir durum soz konusu değil. Kedi dostlarımız genelde kendilerinin yemek yedikten sonra, uykudan uyandıktan sonra ya da ıslak bir yere baktıktan sonra bazen durduk yere temizleyebiliyor. Banyodan sonra kendilerini temizleme olayı çok fazladır.
Tuvaletini yaptıktan sonra kalça bölgesini yalamamasının sebeplerinden en barız olanı kedinizin ishal olma ihtimali var ki arka tarafının çok fazla kakalı olduğunu söylediniz. Kediler kakalarını yalamazlar. Kendilerini temizlerler ama arkada taraflarının çok kakalı olduğu zamanlar o bölgeyi temizlemeyebilirler.
Kedi dostlarımız enfeksiyon başlangıcında da kedine bakmazlar ve kendilerini yalama olayını kesebilirler.
Öncelikle kedinizin genel durumunun iyi olup olmadığını kontrol etmelisiniz ve kedi dostumuz sadece kalcasındaki kaka için sürekli yıkamamalısınız. Çünkü kedi dostlarımız her gün yıkanmaz. Durumu iyi ama ishali var ise beslenmesİne bakmalı ve onu düzeltmelisiniz. Süt veriyorsanız eğer, bu aralar süt vermekten kaçınmalısınız.
Yavru kediniz fotoğraftaki güncel hali ise saglıklı gürünüyor ve kedinizin iç ve dış parazit aşılarını yaptırmalısınız.
Kedilerin kendilerini yalama olayı kedilerin doğasında var olan bir davranışır. Kedi dostumuzun kendisini Yalama olayı yoksa;
Hastalık evresindedir olma ihtimali
Sindirim sistemi bozukluğu (beslenmesine bağlı olarak)
Ağız içi yaraların oluşması
Stres - korku gibi durumlar kedi dostumuzun sürekli huzursuz olması gibi nedenleri akla getirebilir.
Bende iki adet kedi yavrusu bakıyorum birinin enfeksiyonu vardı 3 doz antibiyotik iğne yaptırdım ancak şu an hala mamayı yemiyor ya da çok az yiyor ve çok keyifsiz ne yapmalıyım
7 kiloluk iki kedim var. İkisini sokaktan sahiplendim. En iyi mamalarla baktım. Biri ağır gripti kuetardım limdi kaplan gibiler.
2 hafta önce british longhair kedi aldım 1,5 haftalık. Bu da henüz kendisini yalamıyor. Sadece patisini yalıyor. Küçükler henüz şöyle 3-4 aylık olunca o yalanma alışkanlığı artarak devam edecektir. Birde kediyi yıkamayın, kediler yıkanmaz ve iyi kurutamazsanız ölümüne sebep olur. Hafif nemli bir bezle silmeniz yeterli.
Daha bebek o oyyy 😍 ögrenicek zamanla. tamamen yikamana gerek yok islak pamukla poposunu cok kirli gordugunde sil ama surekli silersen alisir ve kendini temizlemez :) bir sure sonra ogrenicek ben sahiplendigimde 3 aylikti baslarda temizlemiyordu bazen ben temizliyordum sonra kendisi temizlemeye basladi korkma😅
Ilk benim kedim eve geldigindede bolye yapiyordu, daha kucuk oldugu icin olabilir benimkininde her yeri lesdi hic kendini temizlemiyorfu ama buyuyunce temizlemeye baslar
Merhabalar,
Kedi dostlarımız kendilerini temizler ama bunu her saat başında ya da her an yapacaklar diye bir durum soz konusu değil. Kedi dostlarımız genelde kendilerinin yemek yedikten sonra, uykudan uyandıktan sonra ya da ıslak bir yere baktıktan sonra bazen durduk yere temizleyebiliyor. Banyodan sonra kendilerini temizleme olayı çok fazladır.
Tuvaletini yaptıktan sonra kalça bölgesini yalamamasının sebeplerinden en barız olanı kedinizin ishal olma ihtimali var ki arka tarafının çok fazla kakalı olduğunu söylediniz. Kediler kakalarını yalamazlar. Kendilerini temizlerler ama arkada taraflarının çok kakalı olduğu zamanlar o bölgeyi temizlemeyebilirler.
Kedi dostlarımız enfeksiyon başlangıcında da kedine bakmazlar ve kendilerini yalama olayını kesebilirler.
Öncelikle kedinizin genel durumunun iyi olup olmadığını kontrol etmelisiniz ve kedi dostumuz sadece kalcasındaki kaka için sürekli yıkamamalısınız. Çünkü kedi dostlarımız her gün yıkanmaz. Durumu iyi ama ishali var ise beslenmesİne bakmalı ve onu düzeltmelisiniz. Süt veriyorsanız eğer, bu aralar süt vermekten kaçınmalısınız.
Yavru kediniz fotoğraftaki güncel hali ise saglıklı gürünüyor ve kedinizin iç ve dış parazit aşılarını yaptırmalısınız.
Kedilerin kendilerini yalama olayı kedilerin doğasında var olan bir davranışır. Kedi dostumuzun kendisini Yalama olayı yoksa;
Geçmiş olsun.
Bende iki adet kedi yavrusu bakıyorum birinin enfeksiyonu vardı 3 doz antibiyotik iğne yaptırdım ancak şu an hala mamayı yemiyor ya da çok az yiyor ve çok keyifsiz ne yapmalıyım
Kendini yapamıyor ve kendi tirnagiyla sanırım ağzının kenarını çizmiş