Tarım Müdürü Veteriner hekim Ufuk Bey;Tarım Müdürlüğündeki Veteriner hekimlerce ücretsiz bir şekilde hayvanda genel bir hastalık varsa, dış bakı ile teşhis konulabileceğini, duruma göre ilac yazabileceklerini söyledi..(Dış parazit vb.)Bunun dışında özel bir test ile bulunabilecek hastalıklar için muayene yapılmadığının altını özellikle çizdi.
#Bybilge89
#Bybilge89
Maalesef bir hekim olarak diyebilirim ki; ücretler hayvan sahiplerinin belini bükebiliyor. Hayvan sahibi öğrenci ise durum çok daha zor. Günümüzde paramızın o kadar değersizleştiği dönemde ve hayvanlarımız için kullanılan ilaçların %80'i yurt dışı ile bağlantılı ilaçlar olduğu için fiyatlar da ne yazık ki yüksek oluyor.
Bazen bölgesel fiyat değişimleri oluyor o yüzden birkaç klinikten fiyat almaya bakmalısınız.
Ayrıca bir kedi traşının 150-250 TL gibi yüksek fiyat olmasınada sıcak bakmıyorum. Ücretsiz yerler var. Bunlara örnek olarak; belediye hizmetlerinin veteriner hekim ve fen işleri müdürlüğünün kontrolü altında olunan barınaklar diyebilirim. Ama ne yazık ki personel azlığından çok sıra beklenmesi, belki aynı gün içinde size muayene sırasının gelmemesi gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
Yine her ilde ve ilçede bulunan tarım ve orman müdürlüklerindeki veteriner hekimlere evcil hayvanınızı gösterebilir ve ücretsiz muayenesini yaptırabilirsiniz.
Ayrıca ücretsiz kuduz aşılarını da ilçe ve il tarım müdürlüklerinde yaptırabilirsiniz. Personelin memuriyet zihninde olması nedeniyle bazı konuları unutmuş sizi bir an önce yollamak isteyip yardımcı olmayabilir bu da aklınızda bulunsun.
Bunların dışında bazı illerimizde bulunan veteriner fakültelerinin kliniklerinde de ücret olarak özel kliniklere nazaran daha uygun bir kontrol, bakım, muayene ve operasyonlar yaptırabilirsiniz. Buradaki sorun ise üniversite olduğundan bir el yerinde klinikteki tüm intern öğrencilerin elinin evcil hayvanımıza değmesi olacaktır. Bunlar dışında sosyal medyadan sadece yardım amaçlı bilgi alacağınız kişiler var. Onları lie iletişime geçtiğinizde size en azından ne yapmanız gerektiğini anlatacaklardır ve bu işlem için ücret edemenize gerek kalmayacak.
Size ve evcil hayvanlarınıza sağlıklı günler diliyorum.