Özellikle evcil hayvanlar için soruyorum. agizdan veya burundan girmesinin zararı var mı? Aşılı bir hayvansa bir zararı var mı?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
14Cevap
Evcil Hayvanlar konusunda 897 cevap paylaştı. Zararlı evet.. özellikle astım ve alerjik hastalıkları olanlara kendimden biliyorum..
10 YorumlaEvet kedi tüyleri zararlıdır ancak bakımı yapılmamış ve bakteri barındıran, çiğ et yiyen, aşıları tam olmayan yani aslında parazitle temas eden ve bu parazitleri bir şekilde dışarı atarken tüylerine bulaştıran kedilerin tüyleri zararlıdır.
10 Yorumla- +1 yıl
zararlı olan şey, kedi ve köpeklerin tüyü değil, tüyünün üzerinde üreyen, yumurta bırakan bakteridir aslında. siz bu bakteriyi ağız veya burun yoluyla vücudunuza aldığınızda çeşitli yerlere yapışıp kist oluşturabilir. bunu nasıl önleyebiliriz derseniz, evcil hayvanınızın aşılarını düzenli yaptırmanız yeterli olacaktır.
10 Yorumla - +1 yıl
Evde beslenen hayvan temizdir. Doğal olarak ondan bir şey gelmez. Benim kedimin tüyü her yerinde tiksinmiyorum. Hayvan kendisini temizliyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Biraz yanlış bir yaklaşım ama , hayvanınızın günlük temizlik bakımını yapsaniz dahi bazı yerlerindeki tüylerinde bulunan bakterileri yok edemezsiniz.
- +1 yıl
Her hafta temizlik yapılır. Bahsettiğiniz gibi kalan tüyler bakteriler sorundur ama kediniz sağlıklı ise bu durum pek sorun olacağını düşünmedim.
Sadece astım hastası ya da alerjik durumlarda sorun olur. Başka türlü bir sorun olmaz.
10 Yorumla- +1 yıl
Zararlıdır. Karaciğeri yorar. Solunum sıkıntıları yaşatabilir ilerde. Alerjik durumlar ortaya çıkarır.
00 Yorumla - +1 yıl
Aksine faydalı, kaynat suyunu iç sapasağlam olursun.
10 Yorumla - +1 yıl
Alerjik durumun var mı? Bazı insanlarda tüyler alerjik faktörlerden dolayı rahatsızlık yaratabiliyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Hayır yok
- +1 yıl
O zaman herhangi problem de teşkil etmez, korkulucak bir şey yok ;)
- +1 yıl
Kedim var zaten ama merak ettim :))
- +1 yıl
Hahahha sorry o zaman :)
- +1 yıl
Kesinlikle. Benim ablam küçükken köpek tüyü yutmuşmu artık nasıl girmiş soluk alırken galiba. Ajciğerinde kist oluşmuştu ameliyat olmuştur. Tehlikeli arkadaşlar dikkat edin.
00 Yorumla - +1 yıl
Biraz sıkıntı yaratabilir ciğerlerde
10 Yorumla - +1 yıl
Zararlıdır muhtemelen tüy sonuçta
10 Yorumla - +1 yıl
Yutmamakta fayda var.!
10 Yorumla Elbet bir zararı vardır.
10 Yorumla- +1 yıl
Köpek zararlı hem de çok. Kedi de mikrop barınmıyor ve zararsız
00 Yorumla Aşıları tam bir hastalığı yoksa sorun olmaz..
Belki ilerleyen zamanlarda alerji yapabilir...00 Yorumla- +1 yıl
Benim tuylerim zararsiz bi kere hıh..
10 Yorumla Evde besleniyorsa hayvanlar temizdir bisey olmaz
10 YorumlaSanmam
10 Yorumla- +1 yıl
Kedi tüyü zararlı diye biliyorum
10 Yorumla - +1 yıl
çocuklar için zararlı olabilir
00 Yorumla Var tabiki besleme hayvan sende
00 Yorumla- +1 yıl
Evet
00 Yorumla - +1 yıl
zararlı
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kedi köpek tüyleri zararlıdır.
Ama hangi durumlarda zararlıdır onu size belirtmek isterim. Kediniz ya da köpeğiniz sürekli dışarda ve dışardaki kedi ve köpek dostları ile iletişim içinde ise kedi ve köpeğinizin iş ve dış parazit aşıları (üç ayda bir) yapılmıyorsa kedi ve köpek dostlarımız barf yani çiğ mama ile besleniyor ve bu dostlarımızın aşıları yapılmıyorsa bu kedi ve köpek dostlarımızın tüylerinde parazitlerin çoğalması ve bunları bize bulaştırması büyük olasılık olduğundan bizler için tehlikeli ve çocuklarımız için ölümcül olabilmektedir.
Parazit aşısı olmayan ve çiğ mama ile beslenen kedi ve köpek dostlarımızda parazitler üretmekte ve 15 gün kadar süre içinde bu parazitler çoğalarak dışkı ile atılımı gerçekleşir, dışkı ile atılımı yapılırken tüylerine bulaşan parazitler bizler için tehlike taşımaktadır. Bu tüyler akciğerlerimizde kistler ve birçok sorunlara neden olabilmektedir.
Kedinizi ve köpeğinizi ne ile besliyorsanız besleyin ama lütfen iç ve dış parazit aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyin. Kedi ve köpek dostlarınızı dışarıya sık sık gezdirmek için dolaştırdığınızda sokak hayvanları ile temasını en aza indirmeye çalışın çünkü onlardan gelebilecek hastalık ve parazitler olabileceğinden kediniz ve köpeğiniz ile sizin için sorunlara neden olabilecektir.
Kedi ve köpeğinizi gezdirdikten sonra eve almadan önce lütfen ayaklarını yıkamayı ihmal etmeyin çünkü toprak ile temas eden dışkılardan topsoplazma parazitleri bulunmakta ve bunlar ayak yoluyla taşımasını yapabilmekteyiz bu olayın önüne geçmek için kedi ve köpeğinizi gezdirdikten sonra eve almadan önce ayakların temizliğin yapalım.
Sağlıklı günler dilerim.
Teşekkür ederim cevapadiginiz için. Benim kedimin aşıları düzenli yapılıyor ve dışarı çıkmıyor. Ancak apartmana bazen kaçıyor. İç dış parazit aşıları tam. Örneğin ağızdan veya burundan giren kedi kılları insan vücudundan nasil atılıyor bunu merak ediyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için:))
Kıllar dediğim gibi parazit taşıyorsa burundan girenler ve akciğerlerde ulaşan kıllar kist oluşturabilirler, ağızdan alınan kıl ve tüyler ağız mide boşaltım sistemi diye devam eden bir süreçten geçiyorlar.
Anladım. Fakat aşılı olunca sorun teşkil etmiyor o zaman?
Aşılı, bakımlı, çok dışardaki hayvanlar ile teması olmayan kedi ve köpek dostlarımızin tüyleri zarar vermez.
Anlıyorum, teşekkür ederim tekrardan ilginiz icin🙂