Merhaba, yaklaşık 1 ay önce bir sokak kedisi sahiplendim. Kendisi şu anda 3 aylık ve ismi leo. İlk geldiği zamanlarda halsiz bitkin ve hastaydı. Daha sonrasında damlalar ile iyileşti😌 Ancsk bir kaç sorum var alışmaları için kuşum da kedimde yavru ama leo sürekli kuşa parti atıyor bizim kuşta onu ısırıyor. İkisini birbirine nasıl alıştırabilirim? Ve de leo henüz ismini bilmiyor. Ona nasıl öğretebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum 😋
Kedim ile kuşum nasıl birbirine alışır?

Merhabalar,
Ne yazık ki çok zor bir ikili.
Birbirine alışmasından önce kedinizin yapısı, ırkı, yaşı önemli nedenlerdir. Çünkü yavru kedilerin 4'üncü aydan sonra avcılık becerileri doğuştan gelip geliştirme durumları olduğu için her hareket eden nesneye saldırma, her uzayan şeyi yakalama, tutma, ısırma gibi aktivitelerde olduklarından, sizin kediniz böyle bir dönemde ise aman diyeyim kuş dışarda olmasın.
Kediler çok meraklıdır, çok uysal kedinin bile eve yabancı bir kedi, kuş, gördüğünde ya da kokusunu hissettiği gibi durumlarda agresif durumları olabilmektedir. Kedinizi ve kuşunuzun başlangıçta kediniz kafese uzanamayacağı şekilde alıştırmalısınız.
Bu, bir kaç gün böyle sürsün. Sonra kafesin yüksekliğini azaltmaya başlayın tabii kedinizin tepkisine göre bunu yapacaksınız. Sonra kedini ulaşacağı bir mesafeye koymayı deneyin.
Eğer ki kediniz sürekli pençesiyle kuşa zarar vermek için çabalıyorsa kedinizi uyarın "hayır, yapma, dur" diye ikaz edin. Halen devam ediyorsa kafesin yükseltisini kedinin ulaşamayacağı şekilde yükseltin. Bu, zaman alacak bir durum ama bu şekilde ona alışana kadar devam etmelisiniz.
Kediniz ile kuşunuzu asla yan yana bırakmayın. Çünkü kedinizin amacı oynamak bile olsa bazen pençesiyle, sıkması, ısırması ile Kuşunuza zarar verebilir. Genelde kedi çok küçük dönemde iken kuşu göstermek ve alıştırmak en hızı alıştırma şeklidir. Size ve kuşunuza kolaylıklar diliyorum.
Çok sabırlı olmalısınız bunu lütfen unutmayın.