selam. ben kedi besleyen biri olarak bir tane de yavru köpek sahiplenmek istiyorum ancak endişelerim var. birbirleri ile anlaşabilirler mi aynı evde? kedimin biri 1 yaşında şu an. diğeri de 1.5'a geliyor. ne zorluklar yaşarız acaba?
Genellikle birbirlerini sevmeyen iki değişik ırk ama kedi genelde kendi dünyasında olduğu için pek sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Kedi daha doğum hayvan bazen evin içerisinde kayboluyor canı isterse meydana çıkıyor. Köpek öyle değil daima sizi göz hapsine alıyor. Daha çok cana yakın.
Kedilerim ve köpeğim var evimde baslarda ara ara sorun yasasanızda zaman içinde kendi kurallarını birbirlerine öğretiyor kabul ettiriyorlar ama tabiki değişkenler var kedilerinizin huyları da önemli köpepinizin de ama genel çerçevede zaman içinde düzelir sadece baslarda köpeğinizi biraz korumanız gerekebilir. bunu sagladığınızda, bol eğlenceli zamanlarınız olacak :) bol şans simdiden :)
ilk süreçte çok zorlanabilirsin gece kavgaları köpeğe zorbalıklar vesaire, köpeğin yavru olarak alınmasını tavsiye ederim aksi takdirde büyük bir köpek stres ve baskı ya dayanamaz ve sonucunda bir kaybın olabilir. Ama anlaştıkları zaman emin ol çok ggüzel oluyor. Rahmetli odin ve zeus birbiri ile çok iyi anlaşırdı ve hasta olduğum zamanlar benimle ilgilenirlerdi... çok tatlıydılar..
Köpek yavru ise bir sorun olacağını sanmıyorum ama köpeğin türüne göre farklılık gösterebilir. Eğer kedi uyumlu olduktan sonra ve köpekten korkmazsa bor sorun olmaz
Benim de bahçede büyüttüğüm bir sokak kedisi vardı yan komşumuz köpek alınca alıştrırmak zorunda kalmıştım. Kediler uysal ve sabırlıysa alışırlar bence. Komşumuzun köpeği yavruyken çok heyecanlı ve enerjikti burnuyla dürtüp duruyordu kediyi. O yüzden kediyi kucağımda tutuyordum ilk başta köpek burnuyla dürtünce ayağı kalkıyordum. Bir de köpek kafeste olduğu için kedi isteyince kaçabiliyordu ev içinde nasıl olur bilemem. köpeğin kediye havlamaması çok önemli kedi bir kere korktuktan sonra köpeğin yanına zor yaklaşır çünkü. Bizim kedi çok sakindi o yüzden çok korkmadı ilk başta da. Sonra kedimizle köpek çok alıştı birbirine bizim kedi köpeğin kafesine girip yemeğini yiyordu kulübede birlikte uyuyorlardı (komşumuzla bayağı yakındık onun da bir itirazı yoktu yani) bu kediyi geçen yıl araba ezdi maalesef:( şu an onun yavrusuna bakıyorum o da 2 yaşına geldi ama köpekle anlaşamadı herhalde köpek artık yetişkin olduğu için.
Dişi köpekler lider olma dürtüleri çok fazla olmadığı için kedi ile dostluk kurmakta erkek köpeklere göre daha hızlı ve uyumludur yetişkin bir kedi ve köpeğin de birbirleriyle yeterince vakit geçirdikten sonra anlaşabilmeleri sanıldığı kadar zor değil.
Dişi köpekler lider olma dürtüleri çok fazla olmadığı için kedi ile dostluk kurmakta erkek köpeklere göre daha hızlı ve uyumludur yetişkin bir kedi ve köpeğin de birbirleriyle yeterince vakit geçirdikten sonra anlaşabilmeleri sanıldığı kadar zor değil.
1 golden retriever ve bir tekir kedi ile 12 yıl yaşadım, yavru kedi geldiğinde köpek 1,5 yaşındaydı, çok iyi anlaştılar, ikisi de ölene kadar. Köpeğin yalamasından, kedi sürekli ıslak geziyordu 🤣