Yeni kedim eski kedimi boğmaya çalışıyor?

Öncelikle ilk kedimle başlamak istiyorum. Çöpe atılmış 1 haftalık bir kediydi adı Minnak (erkektir kendisi). 2 yıla yakındır Minnak evimizin bir üyesi. Baya zayıf iştahsız bir kedidir kendisi. Dolayısıyla Küçük bir bedene sahip. 1 sene 1 ay kadar Minnak ile vakit geçirdikten sonra yeni bir kedi sahiplendim. Yeni dediğim kedim Yumak (Yumakta erkek) mezarın önünde bulduydum su yemek vs verdim sonra sahipleneyim dedim. 1 yıldır bizimle Yumak. Yaklaşık 1 aylıkken sahiplendim. Arada yaklaşık 1 senelik fark var ikisinin yani. Şimdi Minnak küçük kalıpsız bişi, fakat Yumak Bombay cinsi bir kedi. Aşırı kalıplı, kaslı, esnek ve kilolu bir kedidir kendisi. Dolayısıyla şu an hayvanın içinden geçiyor. Yumak daha küçükken, Minnak ne kadar iştahsızlıktan kaynaklı cılız olsada bi cüsse farkı vardı Minnak 4 5 ay boyunca yumağa pençe vs attı sonra alıştı. 2 3 aylık bir oyun dönemi oldu. Fakat son 2 3 aydır Yumak aşırı büyüdü ve kilo aldı dümdüz hayvanın üstüne çıkıyor dişliyor boğazından, pençe atıyor hayvanı bağırtıyor felan. Minnak pasif bir karaktere sahip kendine dokunulmasını sevmez arada gelir sevdirir kendini. Çok hareketli bir kedide değildir. Yumak tam tersi. Kendini sevdirir sabah akşam oyun oynar vs. ikisinin de aşısı tam bu arada. Veterineri arıyorum "birbirlerine alışırlar" boşu geliyor. Profesyonel yardım da bundan dolayı alamıyorum. Cidden sadece beklesem geçer mi 3 aydır hayvanı boğuyor her hafta arıyorum ve bu cevabı alıyorum.
Yeni kedim eski kedimi boğmaya çalışıyor?