Kedilerde kabızlık nasıl geçer?

Kedim neredeyse 3,5 aylık. Son iki gündür aşırı kabız. Neyden kaynaklandı bilmiyorum. Maması hep yediği mama. İki günde bir de ( Veteriner hekim tavsiyesi ile ) kuru mamasına yaş mama karıştırıp yediriyorum. Neredeyse bir günde bir tuvalete çıkmaya başladı. İki sabahtır büyük tuvaletlerinden sonra arka tarafında kan oluyor. Çok zor yapıyor. Her tavsiyeyi uyguladım. Zeytinyağı yedirdim, arka tarafına ılık bezle masaj yaptım, kuru mamasını komple kaldırdım yaş mama koydum sadece. Ama işe yaramadı.

İnternette çok sık olan bir durum yazıyormuş annem o yüzden veteriner hekime götürmemek gerektiğini düşünüyor. Ama ben götürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Tavsiyeye çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
Güncellemeler
+1 yıl
Biri destan yazmaya kalkmış. Ama içinde tavsiye yok. Bolca nutuk var , en iyisini ben bilirim havası. Neden evlerde kedi besleniyormuş bimnemne. Acaba her yer beton olduğu ve doğa diye bir şey kalmadığı için olabilir mi? Her şeyi bilen filozof. Yarısından fazlasını okumadan sildim. Yazdığı ile kalsın. Elini yorduğu ile kalsın.
Kedilerde kabızlık nasıl geçer?