özellikle saygı duyduğum bir hayvan yok doğa da her biri farklı özelliklere sahip. bir gübre böceğinden kayaların zirvesinde ki kartala kadar her biri sevgi beslediğim canlılar, bazı saygıyı hak etmeyen hayvan türü var oda İNSAN sevgiler.
Her canlıya saygım var, doğanın bir parçası olan her şeye. Sadece bazı canlıların kendine has karakteristik özellikleri vardır. Örneğin kedigiller familyası, onurlu hayvanlardır.
Karıncalardır. Çünkü teşkilat kurmasını çok iyi biliyorlar. Ayrıca çalışkan hayvanlar. Teşkilatta herkesin bir görevi vardır ve en iyi şekilde bu görevi yerine getirirler. Ortalama bir yuvada 100 bin karınca bulunuyor. Eğer bir tane farklı yuvadan karınca gelirse onu yakalıyorlar. Birde yumurtlama zamanının dışında yumurtlama yapan karınca olursa eğer cezalandırılıyor. Çok iyiler bence.
Ev hayvanlarından kedi, çünkü köpekler gibi her çağırdığınızda gelmez, kendisi isterse onu sevebilirsiniz, kendisi isterse gelir, bir iradesi vardır. Köpek sahibinden ayrı kalmak istemezken, evden günlerce uzak kalsanız da kedi evinde rahat ve mutlu olur, sahibinin yokluğu köpeklerde olduğu gibi travmaya neden olmaz.
yumurtadan cıkıp tek basına hayat mucadelesıne baslıyor ılk denkızı bulması ve yırtıcı hayvanlara yakalanmaması lazım denızde de macera suruyor bellı bır boyuta ulasıncaya kadar ve ıcgudusel her sene yaptıgı göç var ve ılla dogdugu sahıle gelıyor.
İnsana faydası olan yani tüm hayvanlara saygım var. Bazıları ürkütücü olsa da. Geçenlerde birisi bu kuşu neden evde besliyorsunuz ki ne faydası var diyor. Valla söylediği bir kelime, bir ötüşü bile insana keyif veriyor sen bir kelime ile kaç kişiyi mutlu edebiliyorsun dedim gülüyor adam
Hayvanseverleri tüm hayvanlara karşı saygı duymaya davet ediyorum. Akrep, yılan, sivrisinek, hamamböceği... hepsine lütfen saygı duyulsun. Unutmayın her canlı doğa ve insanlık için faydalı. Sinekleri de öldürmesinler. Sonuçta hayvanseverler!!!
Hayvana saygı duymayan ziyade, onların haklarına saygı duymak önemli diye düşünüyorum, evet aslana saygı duyuyorum gücünden dolayı, ama onun yaşam alanlarını tahrip etmekten cekinmiyorsam, duyduğum saygının pek bir önemi kalmıyor
Dünya da insan e en muhteşem var kuran hayvan at tir ona saygı duyarım.. Öylesine hassastır ki üstünde ki binici uyudu mu durur hemen düşmesin diye...Üstünde ki binicinin sevincini ve üzüntüsünü hisseder..
Bal porsukları kimseden korkmaz kendi karakteri vardır hayvanın en azılı yılanları boğup öldürürler en etkili zehiri yese bile 15 dakika da bağışıklık sistemi onunla savaşır ve ayağa kalkıp o yılanın peşinden dip öldürür intikqmcıdırlar tuttuğunu koparır ve yavrularına çok iyi bakarlar korkusuzlardır
KEDİ Birçok psikoloğun yapamadığını yapıyorlar. en depresif, en mutsuz günümde gelip kucağıma sırnaşıyor, sarılıyorum, öpüyorum. bazen çok salak oluyorlar, güldürüyorlar. ne dert kalıyor, ne mutsuzluk :)