Ben 2 papağan ve 2 muhabbet kuşu besliyorum, 2 tane de muhabbet yavru oldu. baya kalabalıklaşıyoruz 😆
Evde hayvan besliyor musunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evde hayvan beslemek diyince akla genelde kedi, köpek veya kuş geliyor hemen. Ama benim ne kedim ne köpeğim ne kuşum var. Benim minik, kırmızı ve siyah beta türünde bir balığım var. Hem diğer hayvanlara göre bakımı da daha kolay benim için. Ordan oraya yüzüp duruyor, taşların altına falan giriyor çok tatlı minnoş bir hayvan. Bir tane çünkü betalar yalnız yaşamayı seviyor. Yanlarına bir tane daha balık koyunca onu yiyorlar. Yalnızların kralı diyebiliriz onlara. Başka yalnız yaşayan balık türleri biliyor musunuz? Biliyorsanız sizleri yorumlara bekliyorum.
Maalesef beslemiyorum ama bugün başıma garip bir olay geldi. Mutfağıma bir serçe girdi. Yuvadan düşmüş. Kanatları tüyleri çıkmış amma velakin ha uçtu ha uöacak olsa da en fazla kanat çırpabiliyordu. Balkona bırakmayı denedim. Anne babası ötüp duruyor ama yavruyu alamıyorlar. Bu yaramaz da balkon demirlerine çıkıyor. Düşüyordu zor yakaladım. Çatı da yuvaya koyayım dedim olmadı. En son bir veterinere götüreyim dedim. Allahuekber. Bir veteriner bile kabul etmedi. Herkes para peşinde resmen. En az 15 yer ile telefonda görüştüm. Belki de 20. Aramageçmişim hayli kalabalık. En son belediyeye oradan hayvan hekimler odası oradan bilmem ne hastanesi derken ensonunda beni bir yere gönderdiler. Elimde ufacık serçe ile bir yandan da bir yere gidecem kolumda valizler. Sabah işkence çektim resmen. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne gittim oraya teslim ettim kuşu. Ama oradan oraya oradan oraya terden su oldum nefes nefese kaldım. Bir yandan arabam kaçtı. Bir sonraki saate yetişmeliyim baya büyük bir macera yaşadım bugün.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne gerek vardı bu kadar zahmete. anası babası öttüğüne göre, oraya koyup uzaklaşsaydın. anasi babasi alirdi.
Ne gerek mi vardı bu zahmete? Her yer yanıyor! Ormanlarımız gidiyor! Hayvanlar yanarak ölüyorlar! Bir kuş diyebilirsin ufacık bir can diyebilirsin ama ben onu balkonda bırakamazdım. Annesi babası nasıl alsın? O kadar küçük değl alamıyorlar. Onu geçtim yerinde durmayan bu ufaklık balkondan düşecek aşağı ki ben zor tuttum kedi kapar. Çatıya bıraksam olmuyor. Balkonda hiç. Yere bıraksam hayvanlar yer. Ne yapsaydım, ölüme mi terk etseydim?
Hayır ne yazıkki beslemek çok istiyorum ama annem ve ev halkı pek olumlu bakmıyo evde beslenilmesine hayvan bakmak gerçekten çok mesuliyet isteyen bir şey anca ilerde kendime ait bir evim olursa o zaman bakıp besleyebilirim alırsam da kedi ve balık almayı düşünüyorum
Ohhoooo hic susmuyor ki geveze 😅 İzmir marsini çalıyor ıslıkla, evden giden herkese baybay diyor kapi kapanana kadar deli ediyor, bol bol kahkaha atiyor, agackakan woody de yapar, bayaa kelimesinde var ☺️
Şimdi, eş yokken aynaların sibinden ayrılmıyordu. işkence çekiyordu resmen.. eş aldık. ilk başta dövdü, gagaladı. her tarafını kanattı kızın. sonra alıştı. ayrilamiyor Şu an .. dişiyi öbur odaya götürsem, avazı çıktığı kadar bağrıyor. yanına getirince ne bağrıyor, nede konuşuyor. elimde patladı anlayacağın 😅
Hayır ne yazıkki beslemek çok istiyorum ama annem ve ev halkı pek olumlu bakmıyo evde beslenilmesine hayvan bakmak gerçekten çok mesuliyet isteyen birşey anca ilerde kendime ait bir evim olursa o zaman bakıp besleyebilirim alırsam da kedi ve balık almayı düşünüyorum
Birbirilerini beğenmeleri şart. onlarda bizim gibi. birbirinden hoşlanmazlarsa çocuk yapmazlar. benimkilerin daha yuvası yoktu bile. sürekli çiftleşiyorlardı. sabah bir baktım. kafesin dibinde yumurta. yuva olmadan kafesin tabanına yumurtlamış.. hemen yuva aldım.. yuvanın içine 6 tane daha bıraktı.
Maşallah barekallah şöyle disi yuvanın içine giriyor ama kanatlarını acıyor içerde bilmiyorum ki. Ve erkek de dışıda bazenleri sürekli yuvanın yanında duruyor birbirlerini kaşıyorlar