Her ezan okunduğun da köpekler havlıyor, Sizce neden havlıyorlar?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ses desibeli yüzündendir , Ani seslere köpekler için çok şiddetlidir , Öyüzden ezan bir nevi ses terörüdür , Durdurulması lazımdır. birkaç desibelden sonra insan beynine işitmesine bile zararlıdır.
Doğru, çan sesinde de aynı tepkiyi verirler, hatta acil durum sirenlerinde de , aslınd abu durum köpeklere de has değil, tüm canlılar yüksek ses de alarm durumuna geçer, hatta onlar daha geniş frekansları duyabildikleri için daha net veya farklı duyuyor olmaları da mükün tabi daha sert büyük ihtimalle.
@UnhandledExceptional Elbette öyle Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği değerlerine göre 104 desibellik ses seviyesi, “tehlikeli seviye” olarak tanımlanmaktadır. Ve camilerin SES desibeli 80 ile 120 arasındadır , ama hayvanlar bu sesi daha çok yakında olur çünkü algıları daha geniş atomık olarak yani onlara ses çok daha kötü ulaşır , hemde Bazı bölgelerde yuksek sesli ezan yüzünden şikayetler olmuştur : www.ateizmdernegi.org.tr/.../ bakabilirsin
İşte onlar da Allahın ne kadar kudretli olduğunu biliyorlar
Allah yani arap tanrıçası mı kudretli :D insan öyüzden çok kusurlu demi? senin allahın bi işe yaramaz
Aynen kanka aynen cahillikte aşmışsın sen yaa. İnsan çok kusurlu bir şey değil zaten ama kusursuz bir şey olmasını bekliyorsan zaten çok yanılıyorsun. Asıl sen bir işe yaramazsın bu akılla be.
işte senin küçük beynin bu kadarını algılar , bide gelmiş islamı sauvnuype puasdhjashjdha :D ulan sen benim bilgimin çeyreine sahip olsan , noronların ateşlenirdi , daha adam akıllı kitap okumamışsın git bi oku bakalım Allah arap putudur Bunu sumerologlar kanıtladı. Allah ne la :D
Ohooo kendini zeki sanan cahillerden 😂😂. Gerçekten 🧠 al şunu lazım olur bak. Ayrıca boş bir düşünceye sahipsin gerçekten. Sümerologlar kanıtladı diyor gerçekten ne yaşıyosun sen 😂😂. Yaratıcına böyle dediğin için umarım pişman olmazsın be ileride dostum
@Quantum_Machine Lüttfen İnsanların inançlarına saygı duy, sen böyle yaptıkça ahlaksız durumuna düşüyorsun..
senin gibi cahiller anca yaratıcı der evrenin yaratlmadıgı ortaya çıktı Evren kaotiktir git araştir bakalım CAHİL eni daha hiçbir bilgisi yok Gelmiş Muhendıs adama ccahil diyor vasıfsız eleman seni , bilgimle seni çöp gibi itelerim , Elektromanyetık zayıf kuvveti bi araştır bakalım cahil seni git bi araştır kudurma orada , yaratıcımı :D yaratılan yokki yaratıcı olsun troll seni
Kardeşim mühendisi geç istersen cumhurbaşkanı ol cahilsin be. Öncelikle her mühendis olan zeki olsaydı ohoo 😂. Aynen sende kendi kendine yaratıldın ya da leylekler falan getirdi seni kesin öyledir yaa 😂. Komedisin gerçekten uzun zamandır senin gibi komik birisini görmemiştim güldürdün beni be 😂
işte seni gibi palyocalar anca güler , fazla gülme agzına herşey girebilir , o kadar komıksinki ama ben gülmüyorum senin adına üzülüyorum çünkü hiçbir bilimsel bilgin yok , sen herhalde okummaış bir insansın herhalde hangı tarıkattansın ? çöl bedevi işidci seni , gemiş bide ATEİZME laf ediyor komedisin sen , yaratılan birşey yok daha onu bile bilmeyen bir insansın İlk başta kitap falan oku Cahil seni
Ben kitap okuyorum zaten ve gayet iyi biliyorum çoğu şeyi senin aksine. Öncelikle ben saygılı bir insanım herkese ve herkesin dinine saygı duyarım. Yalnız ve lakin yaratıcını reddetmen gerçekten komik. Azcık kafası çalışan insan bile evrenin yok yere varolmadığını anlayabilir ki sen madem kendini bu kadar övüyosun ama boş be canım.
o kadar Cahilsinki daha eletormanyetık kuramı bile bilmiyorsunki yaratıcı diye birşey yoktur. bunu bilim defalarca kanıtladı , şimdi senin gibi troller EVRİMİ de kabul etmezler , Yaratılan birşey olmadıgı Covid 19 dan bellidir çünkü virüsler mutastyon geçirmiştir mutasyonda evrim mekanızmadısır Evrimde Yaratılış olmadıgını zaten kanıtladı bilimsel gerçekler yerine haladaha uydurma dinlere inanmaya devam et sen
Off evrim diyor yürü git bak gece gece güldürme beni gerçekten 😂😂. Bu kadar da düşme be adam tamam sen maymundan geliyorsun aynen aynen 😂. Ben maymundan gelmiyorum teşekkür ederim yani Allah bana akıl vermiş senin aksine ve kullanıyorum. Ayrıca bilim diyor kanıtladı diyor neyi kanıtladı tamamen saçma salak teoriler onlar komiksiniz gerçekten
EVRİM bir doga yasasıdır . BİLİM camiasında tartışması bile yapılamaz yokluguna dair , Hemde maymun demişsin komedisin gerçektende cahilsin maymun değil Primatlardan ortak atadan geldik İşte allah dediğin olmayan varlık beyin vermedi sen evrim geçirdin cahil seni Bide gelmişsin primat türüne Hakaret ediyorsun Komedisin CAHİLİN tekisin, Hayatında kitap bile okumamışsındır. Muslumanlar zaten cahil insanlardır
Salak ya öyle diyince maymun olmuyor sanki jdkdkdkd. Tamam maymun abi aynen yaa evet evet çok haklısın sen biz maymunları seviyoruz tabi. VH vah üzülüyorum sizin gibileri görünce napalım umarım durumun dahada kötüye gitmez. Yuva yapmak lazım sana birde muzunu falan ye iyice eksik etme olur mu 😂😂😂
Sende çamurdan geldinya sulak alanlara dikkat et :D ıslanırsın yok olursun TROLL seni , Bide gelmiş islamıyetı savunuyor , cahil herif haladaha evrim yok demeye devam ediyor
, işte muslumanların hepsi bu kadar bagnaz bu kadar cahil Öyüzden BİLİMDE ilerleyemiyorlar çünkü islam Terör dinidir , İlk başta BİLİMİ öğren ondan sonra gel , haladaha yaratılış mantıksızlıgını savunuyor , Gezegenler bile evrim geçiriyorki supernova gibi olaylar var orada bide İlk batşa evrenin Hidrojen oranının yuksek oldugunu bilmeyen bir troll sün git bi araştır bakalım . Canlılar evrim geçirdiği gibi Gezegenlerde evrende evrim geçirir
Maymun abi bak ben bilimi savunuyorum destekliyorum ama bu kadar da salak değilim be 😂 yani gerçekten nasıl bu kadar düşüyorsunuz anlamıyorum. Kendini maymun olarak görmek bilemiyorum be. Üzülüyorum ama bak senin adına gerçekten. İşte böyle cahil herif diyorsun da bilimin dediği de her şeye inanırsak ohooo. Ayrıca evrim bir teoridir maymun abi sen neyin şovunu yapıyosun. Sen maymun olarak kabul ediyorsan kendini bir şey diyemem saygı duyarım 😂
Bu arada ön yargılı bir insansın senin gibiler gelişemez bir yere de gelemez. Saygı da duymuyorsun insanların görüşüne işin zor be maymun abi
Evrim bir YASADIR evrimi açıklayan teori deriz , Yani daha bilimsel kavramları bile bilmiyorsun işte bu kadar aşagılık bir tipsin , Bide gekmiş bilimi savunuyorum diyor , BİLİM düşmanı eger bilimi sevseydin ilk batşa evrim kuramını kabul ederdin , ama sizde o seviye yok , Bilimde yasalar vardır Yasaları ve yasaları hipotezle faha sonra ciddi veri gözlemle açıklayana defalarca kanıtlayana Teori deriz. İşte evrim yasasını açıklayan teoridir , Git bakalım öğren cahil vahil konuşmuşsun daha evrimin doga yasası oldugunu bile bilmiyorsun , ÇamurTroll seni.
senin gibilere saygı duyulsa ZAten tüm dünya ortaçag karanlıgına batardı
Evrime yasa veya kanun diyemezsin evet öyle kabul ediliyor ama doğru bulmuyorum saçmalık tamamen. Ayrıca da maymun abi bu kadar boş şeylere takmıyorum gerçekten zamanıma değmez. Sen kendinin maymundan geldiğini düşünüyorum dersen peki derim sadece. Gerçekten bu kadar boş bir şey umurumda değil banane böyle saçma salak bir şeyden gerçekten yani. Üff gerçekten uğraşamam senle. Saygı duymanın daha ne olduğunu bilmiyorsun kültürlü olduğunu sansan ne olur be.
Örneğin kütleçekim yasasını açıklayan Newton'un Yerçekimi Teorisi, Einstein'ın Görelilik Teorisi (bununla ilgili önemli çıkarımları vardır), Kuantum Birleşik Alanlar Teorisi gibi teoriler vardır. Evrim yasasını açıklayan da birçok bilimsel teori vardır (Dawkins'in Bencil Gen Teorisi, Kızıl Kraliçe Teorisi, Gould'un Sıçramalı Evrim Teorisi, Darwin'in Doğal Seçilim Teorisi ve benzeri); bunlara bir bütün olarak Evrim Teorisi adını veriyoruz. Ancak kanunlar bilgi vermek konusunda son derece acizdirler, dolayısıyla bilimsel açıdan birer veri olmaları haricinde "bilgi verme gücü" bakımından pek değerli değildirler. Bilimde asıl değerli olan, bu temel kanunları (yasaları) ve kanunlardan doğan diğer tüm sonuçları birbirine bağlayarak etrafımızda süregelen olay ve olguların "neden" ve "nasıl" o şekilde meydana geldiğini açıklayan bilgi bütünleridir. İşte bunlara "teori" denir. Al sana kaynak cahil herif : evrimagaci.org/evrim-teori-mi-kanunyasa-mi-5547 ... Senin kabul etmemen tamamiyle akılsız oldugunu gösterir , İdealist bir hayalperest oldugunu gösterir, daha bilimden haberin bile yok , eger bu kanunsa sende kabul etmek zorundasın yerçekimi kabul etmıyorum gibi birşey bu , ozaman git çatıdan atla , senin gibilerden en azından kurtulmuş oluruz, umarım EVRİMİN dogal seleksiyon eleme olurda , Aşı olmassın elenirsin. Daha bilimden haberin yok gelmişim senin gibi 2 3 ıq lularla muhatap oluyorum. daha fazla gömmim seni . eger aklın varsa git öğren 2 3 kitap oku bakalım evrimle alakalı , Çamurdan geldiğini sanan vasat herif
@Kahvelioğlan şöyle bir salakla uğraşmaya değer mi gerçekten bırak maymundan geldiğini düşünmeye devam etsin değmez
@Khaleesi12 Aha CARİYE geldi sana ne oldu troll gece gece . Kahvelioglan ÇamurTROLL gelmiş Cariyesini çagırıyor. Ulan gelin hepiniz gelsin Sizde GRAM adamlık yok , KOYUNLAR sizi , bedevi aklı olan bir zat
Aynen maymun abi tamam yaa inandık. Tamam sen maymundan geldin ben gelmedim anlaştık uzatmıycam daha devam et sen böyle. Off böyle boş şeylere kafa yoramam maymundan geldiğini sanan birisin neyin şeyi bu Allah rızası için yürü git yaa
Gidiyorum senin gibi ipsiz sapsız biriyle ugrasmayacagım
Tamam kanka aynen dediği gibi sen maymundan geldin kafes alalım sana jdkdkdoddı
@Quantum_Machine Atezimi Laf atmış olabilir, ama sen de bizim inançlarımıza laf ettin. Lütfen bu konuyu kapatalım. Soruyu sorduğuma pişman oldum ya.
Ben bir şey etmedim kendi saygı duysa konu kapanacaktı
Yüksek sesten dolayı olabilir
Demekki allahla alakası yokmuş dimi koyun seni
Gerçekten canımsın acıyorum be sana insanların görüşüne saygı duy
Primat deme maymundur o kdkdldlsls ayrıca sen öyle olduğunu düşünüyorsun
Tamam muz alıcaz sana aa üzülme 😂😂
Salak yaa hintliler ile bizi karıştırdı 😂yalnız o inek bu arada. Öff tamam aynen. Ayrıca Troll sensin ulan troll de troll kendine bak be. Yürü git ya salağı
Yüksek frekans
😅
Yep
Ses titreşiminden dolayı sanırım
Yüksek ses yüzünden