Komsumuz memleketine giderken vercek yer bulamayip bana birakti o an bisey diyemedim ama simdi napicam bilmiyorum (Şu an sevimli olsada büyüyecek) nereye verilir ne yapilir hic bilmiyorum var mı fikri olan 🤣
Bu civcivler çok hassastır zaten, kışın çoğunlukla doğru bir ortamda olmadıkları zaman, ufak bir esintiden bile hasta olup ölürler. Hatta yazın, gece ayazında kalsa yine ölür. Olur da civciv yaşarsa ve büyürse o zaman düşün bence.
resim güncelse bu hayvan en fazla 1 haftalık falan.
ilk iki hafta ıslanmamalısın çok önemli. Bu yüzden su koyduğunuz kaba kesinlikle içine girmemesi için tas vs bir şeyler koyun ki içine giremesin. 2- havalar sıcak bu yüzden ısı ihtiyacı olmaz. Kutusunda barınabilir ortam ısısıyla.
3- civciv yemleri var petshoplarda olur. Yem olarak şimdilik onları verin. Birde birkaç gün daha geçsin, karınca yemeye başlar (çok seviyorlar ) sonra da bulgur pirinç ve ve yeşillik verebilirsiniz.
4- arkadaşlardan biri söylemiş, civciv satan bir yere de verebilirsiniz, biraz daha büyürse de çevrede illa tavuk va bakan birileri vardır. Onlara verirsiniz.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Uzun uzun uğrasip yazdiginiz icin gercekten tesekkurler 😊 bu bilgilere hakimim evet iyi bakmak icin baya arastirdim cok tesekkur ederimm
Bahçeden taşların altına , topraklı yerlere , kütüklerin altına bak. Salyangoz, solucan , sürüngen bir böcek bul. Bu bulduğun böceği ağzında bir güzel çiğne püre yap. Sonra civcivin ağzına koy yesin. Böylelikle seni annesi zannedecek hemde beslenip büyümesine katkı sağlayacak
Civcivi tutuşunda hayır yok bu bir Adam sana güvenip hayvanı emanet etmiş başta niye kabul ettin bu iki Bi kaç gün bekle büyüyünce tavada kızartıp yersin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gayet normal tuttum sıkmadim etmedim bu bir. Adam geri gelcek diye kabul ettim bu iki kizartip yemem miden aliyosa satilan yerlerden alip sen yiyebilirsin afiyet olsun ✋