kuşumu 3 kere ölümden kurtardım kuşlar kanlı ishal olduğunda kesin ölür çok şükür ben bilgilerim ve tecrübeme dayanarak kurtardım umarım bir daha böyle şey yaşamaz yaşlandı çünkü
Bu konu hakkında hiçbir zaman yeterli bilgim olmadı. Hoş, en son kedim öldüğünde bir daha evcil hayvan bakmamaya karar verdim.
Ramazan ayındaydı... camiye yakın bir yerde oturuyordum yavru kedilerimi seviyordum. İftar zamanı geldiğinde malum top patladı. O an kedilerimden biri aniden çırpınmaya başladı. Anın şokuyla donakaldım ne olduğunu anlamadan kediyi tutmaya, sorunun ne olduğuna bakmaya çalıştım. Belki dili boğazına kaçmıştır diye ağzına bakarken dişlerini geçirdi. Bir süre sonra hareketsiz kaldı.
Zavallı yavrumu kurtaramadım. O günden sonra kalan yavruları sahiplendirdim ve bir daha kedi beslemedim. Ne zaman yavru görsem aklıma gelir, üzülürüm.
İnsan mantığıyla ilerliyorum genelde. Kedimin boğazına mama kaçtı 2 kez o anda onu kurtarabildi baskı uygulayarak. Temel yaşam desteği de yapabilirim yüksek ihtimalle. Yaralanmalardada kedi kendine dokundurmaz genelde köpekğe de dokunamm o anda sabit kalması yeterli. Çok kan kaybediyorsa bşr bezle kapatırım yabancı cisim varss dokunmam
Hayır hayvanlara karşı bilmiyorum. İlk yardım eğitimi aldım. Ona dair belgem de var. Lâkin insanlara karşı :) Hayvanlarınkinide öğrencem inşallah. Sonuçta onlar da bir can.🌸