2 gündür kumun üzerinde oturuyorlar biri arada yüzüyor öbürü hep oturuyor, cama tıklatıyorum yine aynı, elime aldım baktım normal bakıyor, niye böyle yapıyorlar ki
Japon balıklarım 2 gündür yüzmüyor. Hep yerde oturuyorlar, yüzmelerini nasıl sağlarım?
Su sıcaklığına bağlı olarak olabilir. Sıcak su yukarda birikim gösterir. Ama eğer hastalandığından şüpheleniyorsanız, suya bir kaç damla metilen mavisi damlatabilirsiniz. Ayrıca hava motoru takıp suyu havalandırmanızı önerim. Eminim iyi gelecektir bunlar ona.
Koyduğunuz kavanoz öncesinde deterjanla yıkanmış sanırım. Balıkların bulunacağı kaplar deterjan vs ile yıkanmamalıdır. Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi uygun ebatlarda bir akvaryum ve filtre almanız yararınıza olacaktır. Ayrıca suyun sıcaklığını dengelemek açısından ısıtıcı da almanızı öneririm. Su içerisine sirkülasyon olmadığı için hareketsiz olabilirler. Hava alamıyor olsalar yüzeye yakınyerde asılı kalmaları gerekiyordu. Bence asıl sorun kavanozun önceden deterjanla yıkanmış olma ihtimali ya da öncesinde içinde ne vardı ise kalan partiküllerin suyun değerlerini değiştirmesi olabilir.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öncesinde ne vardı bilmiyorum ama normal sade suyla yıkadım
Balığın solungaçlarında anormallik var mı kontrol edin. Renginde olabilir solungaç hareketinde olabilir. Amonyak veya nitrat zehirlenmesi yaşıyor da olabilir hareketsizliğin sebebi genelde bunlardır. Araştırma yapabilirsiniz bu konuda. Akvaristler genelde tedavi için metilen mavisi kullanıyorlar. Bir faydası olur mu ya da gerekli midir bilmiyorum sizin balıklarınız için ama forumlarda araştırısanız daha sağlıklı bilgiler edinebilirsiniz.
Ha bir de mümkünse akvaryum içerisinde yapay dekor kullanmayın. Yapay dekorlar zamanla su içerisine salınıp yapıp su dengrsinin bozulmasına, ardından da balığın zehirlenmesine sebebiyet verir. Olabildiğince doğal taşlar ve kumlar kullanın.
Havalandırma kullaniyor musun? Sanki oksijen azlığı çekiyor gibiler
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok kullanmıyorum, fanusları vardı kırıldı tatilde, evde en büyük boyda bi kavanoz buldum oraya koydum balıkları da öyle, evdekiler de yine kırarım diye fanus almama izin vermiyor mecbur onun içinde besliyorum
Küçük akvaryumlar var bence onlardan al Fanus ortamı onların yaşayacağı sağlıklı bir ortam değil. Hava filtresi mutlaka kullanman gerekir. Bu şekilde su içindeki oksijen yetersiz kalır , suyu sıkça değişmende balıklarda şok etkisi yaratır. Biyolojik denge devamlı değişeceği için. Küçük ya da orta boy akvaryumu alıp hava filtresi tak ve bir hafta balıkları koymadan bulundukları sudan ekleyerek beklet. İstenilen biyolojik ortam oluşunca balıkları akvaryuma aktarmani tavsiye ederim. Bu şekilde çok uzun yaşayamaz ve hastalanirlar
Çok bekletme özellikle bu aylarda çok önemli alma imkanın yoksa bulunduğun ilde hangi kargo şirketi varsa yollarım özel bilgi gerekmiyor 5..6 tane olması lazım elimde iyi günler