Koku transferi sağlamalısın. Mama kaplarını değiştir, birini sevdiğin elinle diğerini sev vs birbirlerinin kokusuna alıştıktan sonrası kolay kendi kendilerine arkadaş oluyorlar. Başta birbirlerine tıslayıp kavga edebilirler odalarını ayırma gözünün önünde olacak şekilde gerekirse kavga etmelerine de izin ver
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
2-3 haftadır uğraşıyorum. Her türlü kokuyu aldı. Küsmeye başladı çok. Hiç alışacakmış gibi durmuyor. Hep tıslıyor, yanına bıraksam parçalar diye korkuyorum. Bakalım bir süre daha geçsin, olmazsa ümidimi kesicem artık.
Hayvanlar arasında bir hiyerarşi mevcuttur. Bu hiyerarşi oturana değin biraz küçük sürtüşneler yaşanması oldukça normal. Kendi haline bırakın onları. Bir birlerini yaralamadıkları sürece o küçük ve kısa atışmalarına müsade edin. Müsade edin ki hiyerarşi çabuk kurulsun ve saygı, huzur ortamı daha çabuk sağlansın. Yavru kedi ergenliğe girene değin evde biraz huzursuzluk olması normal sayılabilir. Ama genel olarak 2 3 hafta içerisinde kediler bir birlerini kabullenir.
Ayrı odalarda bir iki gün tut kokuları yayılsın eve ikisinin de sonra hiç elleme kendileri birbirine alışır.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Saldıracak gibi yapıyor. Kediye zarar vermesin, yavru sonuçta ve kaç gündür kokularını alıyorlar. Yavru kedinin yediği kaptan, mamadan yemek de yedirdim ama yok.
Kedi köpek gibi değildir sen de biliyorsun. Daha tam anlamıyla evcil değiller. Köpekler daha biz huba-huba dönemindeykenden beri bizimle dostlar ama kedileri evcilleştirme alışkanlığı mısırlılardan yayıldı. Daha DNA'larında saldırma alışkanlığı silinmiş değil. Kediler bölgeci canlılardır. Kediler insanları da kedi olarak görür. Senin evini, yatağını ve geri kalan tüm eşyalarını kendinin sanır. Özellikle başka bir kedi (kendi cinsinden) bir canlı gelirse kudurur. Bazı kedi cinsleri böyle değildir ama onlar da 100.000 dolardan başlıyor maalesef
Biliyorum tüm bu dediklerini ama herkes alıştırıyor. Beraber oyun falan oynuyorlar, çok güzel 😃😃 Bakalım artık zamana bırakayım, alışırlarsa alışırlar.