Kediye çarptım, ne yapmam lazımdı?

selamun aleyküm arkadaşlar dün gece yolda seyir halinde bi kediye çarptım ilk baş ne olduğunu anlamadım geri geldim aracımla yerde yatanın kedi olduğu fark edince indim hemen kediyi yol kenarına aldım arka ayaklarını kullanamıyordu saatte epeyce geç olduğu için veteriner bulmakta güçlük çektim sonunda birisine açtırdım apar topar kediyi götürdüm yanliz kedinin omurgası parçalanmış artık arka ayaklarını kullanamazdı ne yapacagimi bilemedim beynimden kaynar sular boşaldı veterinere ne yapalım ücreti önemli değil dedim yapılacak 2 seçenek var biri uyutup öldürmek ikincisi bu şekilde hayatına devam etmesi dedi bakacak yerim olsa hiç düşünmeden o şekilde alayım dedim ama evim yok şantiyede kalıyorum oraya götürsem kopekler yasatmaz o hâlde veterinere tekrar sordum uyutalim kedi için en hayırlısı bu dedi üzülerek dediğine onay vermek zorunda kaldım ama dün geced3n beri vicdanen çok rahatsizim kedinin o hâli gözlerimin önüne geldikçe çok üzülüyorum kasıtlı bi cana kıymışım gibi hissediyorum o hâlde bakmayı kabul etseydim ya köpekler parçalar ya da kurt tilki ne yapmam lâzımdı fikirlerinizi alabilirmiyim
Kediye çarptım, ne yapmam lazımdı?