Muhabbet kuşumu evde yalnız bırakabilir miyim?

Merhaba benim bir kuşum var yaklaşık 4 buçuk-5 aylık biz Ağustos'un başında tatile gideceğiz benim okuduğum bölüm çok yoğun çok bunalmıştım hep çalışmam gerekiyordu babamda sürpriz yapmış bir de bizim okul erken başlayacak yaz tatili 1 hafta sonra yüz yüze başlıyoruz ya da uzaktan eğitim bilmiyorum karar verilmedi bir nefes alayım diye babam tatil sürprizi yapmış annemle babamın emekli olmasına 1-2 yıl var onlarda yoğun çalıştılar yoruldular ama ben kuşumu ne yapacağım diye düşünüyorum babaannem var 3 tane kuşu var kuş fotoğrafı görünce deliriyor orada çok yabanileşir diye düşünüyorum bir de babaannem o 4 günde 1 kere bile su yem değiştirmez yani o da bakar da öyle çok ilgilenmez ben hergün altını temizlerim yemini değiştiririm 4 gün evde kalabilir mi kalabilirse o evdeylen sıkılmaması için ne yapabilirim yanımda götürmeyi düşünüyorum ama yol biraz uzun bir de orası çok nemli bunalır mı diye düşünüyorum yani bilemiyorum ne yapmalıyım bir de oraya götürürsem bir sürü yabancılayacak gerçi biz olacağız ama otel olduğu için evcil hayvan yasak olabilir fikirlerinizi bekliyorum
Muhabbet kuşumu evde yalnız bırakabilir miyim?