40 ölçüp bir biçsin. Sadece onun istemesi önemli değil ev halkının buna nasıl baktığı önemli. Köpeğin bakımı daha zordur. Tuvalet eğitimi, her gün gezdirilmesi, kedi gibi evde tek başına birakilamamasi, tüy bakımı, veterineri, sesinin binadan şikayet alması.. vs Kedi ise nispeten daha kolay olur bakımı ama evdeki mobilyaları tırnaklarıyla mahvedebilir. Bir de işin dini yönü var. Ailende namaz kilanlar varsa evde köpek istemezler. Köpek olan eve melek girmez diyorlar. Gerçi azrail de melek olduğuna göre bir nevii ölümsüzlüğe çare olur bu durum ama evden çıkmamak kaydıyla 😄😄
Sorunuzu gördüm ve hemen geldim. Değerli dostum umarım keyifler yerindedir. Sorunuza cevabım:
* Kedi-Köpek veya diğer beslenecek hayvanlar hususunda bakıcılara veya hayvan sahiplerine önerim şu şekildedir, bir hayvanı sahiplenmek marifet değil, marifet olan onun dertlerine kulak vermek ve çözüm üretmektir. Yani bir hayvanı aldınız ve sonra sokağa bıraktınız. Bir kimseyi öldürmek suçu ile eşdeğer görüyorum bu suçu.
* Hayvan sahibi kişi, aldığı hayvanı ölene dek veya kendi ölümüne dek korumalı ve bütün bakımlarını maddi-manevi olarak en iyi şekilde karşılamalıdır.
* Maddi olarak kendine bakamıyorsanız, başka bir hayvana da eziyet etmeyin derim.
* Manevi olarak kötü durumda iseniz, aynı şekilde başka bir hayvana eziyet etmeyin derim.
Son olarak onlara iyi davranmalarını rica ederim. Şimdilik bu kadar. Kendinize iyi bakın efendim...
Sahiplendiği canın tüm sorumluluklarını yerine getirip getirmeyeceğini ölçüp biçip 12-15 yıllık ömrünü paylaşacağı bir dost edineceği bilincinde hareket edip bir karara varmasını öneririm öncelikle. Çünkü nasıl ki gerçek bir ebeveyn uygun şartlar altında çocuk yapma kararı alıp çocuğu olduktan sonra hayatını onunla paylaşarak ona elindeki imkanların en iyisini sağlamaya çalışıyorsa siz sizin bakımınıza muhtaç bir canlıyı hayatınıza aldığınızda onun da sorumluluklarını karşılayabilecek olgunluğa, imkana ve uygun şartlara sahip olup ona en iyi şekilde bakabileceğinize inanıyorsanız hayatınıza almalısınız. Bir hevesle sahiplenip sonrasında türlü bahanelerle terk eden bazı mahluklar sebebiyle bir çok hayvan psikolojik problemler yaşıyor. Unutulmamalı ki bir canlı sahipleniliyor.