Yavrusunu beslemeyen anne kedi ve yavrusu için ne yapılabilir?

Sokakta beslediğim kedilerden biri doğum yapmış ben şehir dışında iken, geldiğimde binada aldım binadakilerin itirazına rağmen. İki gündür gözlemliyorum 3 yavrusu var birini dışlıyor gibi, fotoğrafta da göreceğiniz gibi diğer yavruları önüne alıp uyurken bu yavruyu arkasında bırakmış durumda. Bu yavrunun emdigini iki gündür görmedim (ben yokken emdiyse bilmiyorum). Bu sabahta bu yavrunun üzerine yattığını görmüştüm kafasını kaldırınca yavruyu aldım memeye yakın koydum. Ama kedi pek hareket etmiyor. Ölmüş değil çünkü nefes alıyor görebiliyorum. Ne yapmam gerek? Anneye yavrusunu nasıl sevdirebilirim? Anne yavrusunu beslemiyorsa ben nasıl besleyebilirim? Lütfen tecrübeli biri yardımcı olabilir mi. İlk doğdukları zaman mahalledeki çocuklar dokunmuş olabilir yavrulara ama bilemiyorum. Ne önerirsiniz bu aşamada? Daha gözleri açılmamış birkaç günlük bebek
Güncellemeler
+1 yıl
Süt tozu aldım kedilerin yanına indim annesinin yanında beslemeye çalıştım şırınga ile ama boğarım diye korkudan şırıngayıda tam sıkamadım, o sırada yavru kedi miyavlamaya başladı annesi uyandı baktı. Dedim kızım nolur yavrunu kabul et bana baktı bende yavruyu koydum memesinin yakınına yavru memeyi bulmaya çalıştı anne kedi hiçbir şey yapmadı, baktım bulamıyor aldım memenin olduğu yere iyice yakına koydum. Memeyi deli gibi emdi. Bundan sonra memeyi bulamayan yavruya yardımcı olcam. Teşekkürler ❤
Güncellemeler
+1 yıl
Maalesef ki anne kedi o yavruyu ezerek öldürmüş 😭 dün ben annenin memesinin oraya koyunca yavru emmisti bu yüzden anne sıcaklığında kalsın istedim bugün baktığımda yavru ezilmiş ve cansız bir haldeydi 😢 böyle olacağını bilsem bırakmazdım ama bilemedim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim