Bu korkunun derecesine göre eğer hafifse yüzleşerek maruz kalarak geçebilir ama tabi ilk başta bu zor gelebilir en kolaydan en zoruna doğru aşamalı yüzleşme yapılabilir mesela ilk başta zararsız uysal olan hayvanlarla yakınlaşma sağlanabilir tam olarak hangi hayvanlardan korkuyorsunuz bilmiyorum ama ilk aşama için tavşan , civciv, muhabbet kuşu vs gibi hayvanlarla zaman geçirebilirseniz biraz alışınca küçük uysal saldırgan olmadığını bildiğiniz tanıdığızda varsa köpeklere veya kediler yaklaşmayı deneyebilirsiniz çok zorlamadan tabi , yani her aşamada biraz daha korkunuzun üstüne gitmeniz lazım, ama eğer durum ciddiyse bir psikolog ile çalışmak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Hayvan korkusu olan kişiler büyük ihtimalle daha önceleri bir hayvan tarafından talihsiz olaylar yaşamış olabilir o yüzden kolay kolay yaklaşamazlar hatta sokakta bir köpek bile gördüklerinde yolunu değiştirirler sürekli bir ön yargı olur onlara karşı. Bunun içinse küçük süs köpeği alınıp evde beslenebilir. En azından kimin böyle bir korkusu varsa böylelikle bu korkusunu yavaş yavaş yenebilir düşüncesindeyim.
Korkmak değil tam ama kedi falan geçince bir irkiliyordum kendimi geri çekiyordum yakın duruyordum ama çok yavaş yavaş seviyordum bir hareket yapsa geri kaçıyordum ahahahaha aslında bir şey de yapmadım çok korkumu yenmek için sadece ilgim sevgim tüm hayvanlara çok fazla diyebilrim. Her canlı benim için değerli Şu an 4 kedim var ve çok mutluyum hiç korkmuyorum artık onlar benim sevgimden korkuyor dermişim 😂😂😂
Gidip de korka korka hayvan sevsin diyemem yavaşça aşması lazım bunu o nedenle sokak hayvanlarına mama alıp akşamları kaplara koyup sokağa bırakabilir hem mutlu hisseder hem de hayvanlara daha yakın 😊
Selamın aleyküm öncelikle merhaba arkadaşım Korktuğun bir hayvana Sürekli dokunarak ya da kendine motivasyon konuşması yaparak zamanla Yenersin iyi günler dilerim tavsiye istersen yardımcı olmaya çalışırım 👍
Merhaba, Eğer anormal bir durum yoksa korktuğu evcil hayvanı beslemeli, o hayvanla zaman geçirmeli vs vs. Ben önceden teyzemin muhabbet kuşundan korkuyordum ama şimdi korkumu yendim ve muhabbet kuşu besliyorum.
Anlıyorum seni ama sadece anlamakla yetiniyorum😅 uzaktan birşey yapamıyorum sadece tek söyleceğim üzerine gitmezsen olmuyor bazı şeyler korkuda bunlardan birisi :)