Japon Balığım Akvaryumun dibinde duruyor Nefes Alıyor suyunu değiştim yem verdim hala düzelmedi lütfen yardımcı olur musunuz.Japon balıgim neden Akvaryumun dibinden duruyor suyunu değiştim yem verdim ancak Yemini yemedi yemi suyun yüzeyinde kaldi neden böyle oldu lütfen yardımcı olur musunuz
Hareket ediyor mu bak önce. Akvaryuma elinle hafifçe vurabilirsin. Yaşıyor ise söyle bana. Kurtulması zor gibi görünüyor cidden çok hassas hayvanlar balıklar. Diğer balıkların yanından da ayır. Su kalitesi kötü ise kalitesini iyi yap. Kaya tuzu koyabilirsin biraz. İlaç varsa onu da koyabilirsin. Geçmiş olsun umarım kurtulur. Akvaryumunu da temizlemeyi unutma.
akvaryumda filtre var mı oksijen için bu tür balıklar kolay ölür lepistes bakmak daha mantıklı hem çok çabuk doğururlar, eğer balık yan yan yüzüyorsa hava kesesinde sıkıntı vardır 1, 2 güne ölür deprem olacağı zamanlarda da suyun dibine iner
mantar olmuş olabilr beyaz benekler var mı ve su değişimini nasıl yapiyirusn baligi şoka mi soktun nedir alistirmdan mi veya dinlenmemiş su mu kullandin
Su olarak içme suyi kullanıyorum suyun degisimi ise m bir kaba içme suyu dolduryorum baligi Yavaşça diğer kaba aktarıyorum sonra her şeyini yıkayıp tekrar başka kaba koyduğum suyu akvaryuma balık ile birlikte yavaşça koyuyorum Sadece 1 tane japon balığım var daha önce 3 tane idi 2 tanesi öldü renkleri farkli idi birinin rengi kirmizi beyaz birinin beyazimsi gibiydi.
Alıştığı suyu komple değiştirme eski suyundan bir miktar bırakman lazım alışamıyorlar ölüyorlar Alışmak için dibe inerler bir süre sabaha kadar durur belki
Bir ihtimal. Fotoğraf net değil ama bana rengi ve dokusu olması gerekenden farklı geldi. Tuz banyosu veya malhalit yeşili kullanıp parazitler konusunda daha net çözüm alabilirsin ama onların dozlarini ayarlama konusunda dikkatli olmak gerekli. Önlem olarak metilen mavisi kullanmanı öneririm. Daha uzun vadede çözüm verse de kullanımı daha basit ve daha zararsız. Rengi düzelene kadar yem verme. Yemediği her yem suyu kirletecek ve bir hastalığı varsa durumu daha kötü hale getirecektir
Metilen mavisini Eczanede/ pet shoplarda bulabilirmiyim peki birde önerdiğiniz isim var mı bu isim iyi olur gibi Birde video şeklinde atmaya çalışyorum isterseniz birde ordan bakın yardımlarınız için teşekkür ederim.