Pek çok kez kullağıma çalınan bir şey bu. Henüz bu konuda çok fazla delil görebilmis değilim. Sizce hayvanlar (özellikle köpekler) metafiziksel varlıkları (cinler , melekler vb.) görebilir mi? Yoksa bu bir şehir efsanesi mi?

Çocukluğumdan bu yana birçok hayvanın özellikle kedi ve köpeklerin bu doğa üstü varlıkları gördüğüne ve hissettiğine dair duyumlar alıyorduk.
Kur'an da ve bazı hadislerde bu varlıkların hayvan kılığına tenessül ettiğine dair işaretler vardır. Hal böyle olunca onları hissetmeleri, görmeleri garip gelmiyor.
olabilir de olmayabilir de. kedi köpek gibi canlıların bir boşluğa dikkatli baktığını veya bi anda aniden fırladığını falan hepimiz görmüşüdür. ses koku görünlü dalgaları bizim göremediğimiz şeyleri görür. ama gördükleri duydukları şeylerin metafiziksel olduğunu söylemek de doğru olmaz. bizim filtremizin dışında sonuçta
Kesinlikle görür. Köpeğim (oğlum) bir kez ruhsal bir olay sonucunda korkup hasta olmuştu. Ve bazı geceler kalkıp duvara doğru oturup o boş duvara bakıp havlardi. O binada yatır var diyorlardı taşınınca tabi yapmadı öyle. Biraz ürkütücü ama gördüklerine adım gibi eminim
Bence görebilen hayvanlar var
Cevap
21Cevap
Hayvanlarda DMT (Dimetiltriptamin) denilen bir madde vardır. Bu madde insanda da olabiliyor fakat hayvanlarda bu madde çok daha fazladır. Bu madde psikoaktif bir maddedir. Şizofreni ve psikoz hastalarında görülen bir maddedir. Bu maddenin varlığı olmayan şeyleri görme (halüsinasyon) ve sanrı oluşmasını sağlar. Yani hayvanlar doğaüstü varlıkları görür şeklindeki halk inancını kökeni buna dayanır. Bizim evdeki kuş bile bazen bir yere bakar durduk yere tepki gösterir.
Görünemeyeceklerini biliyorum. Cin vb. Canlılar bizleri görebilir fakat dünyadaki tüm canlıların gözlerinde perde bulunmakta bu nedenle ne biz ne de havyanlar bu varlıkları görebiliriz. Tabi kılık değiştirmedikçe
Evet onların gözlerinde kulaklarnda perde yoktur köpeğim çok fazla havliyordu bahćede ne olduguna bakmak istedim bir sey yoktu olmamasina ragmen kimse bir yere odaklanip havlamaya devap etti taa ki sela okuyana kadar meğer komşum vefat etmiş sela okununca köpeğim birden uysallaştı eski haline geri döndü bu durum beni çok ürpertmişti
Sözde köpeklet iblis falan görürlermiş, eşşekler görüp anırırmış vs.
Ha hayvanlar hisli ve iyi koku alan yaratıklar. Ve bilmediğimiz çok özellikleri vardır.
Metafiziksel varlıklar , "gerçekten varlarsa" hayvanların bazıları güçlü algıları ile bunu hissedebilirler.
Bence hayır. Ancak sabah namazı ezan okunurken beraber uluyorlar. Bu sadece alışkanlık galiba. Sese tepki veriyorlar hep beraber.
Kesinlikle görüyor. Benim köpeğim görüyor çünkü tecrübeyle sabit.
Ben bir keresinde cocukken kendi kendime oynarken sanki karsimda misafir varmis gibi yapip buyrun oturun demistim ve sandalye geriye cekilmisti bende cok korkup eve girmistim belki vardir ama gormedim hic
Evet köpekler görüyor diye biliyorum sabah namazında örneğin birde depremden önce kuşların verdiği tepki yani kısacası Allah CC herşeyi mükemmel bir dizayn ile yaratmış
görürler, benim kedi sürekli boşluğa bakıyor bişeyi izliyor anlıyorum ki orda ruh var
Müthiş bir soru
Bence çok az bir ihtimal.
Metafizik şeyler kendini gostermedikce hayvanlar bile göremez.
Arada köpeğim böyle bir noktaya sabit bir şekilde bakıyor 15-20 dakika boyunca. Ulan yoksa🥺
Evet benimde kedim aynisini yapıyo
Metafiziksel varlıklar ruhlar falan mı? Öyle bir şey yok.
bence kesinlikle görebilir bunların gerçekliği bile sabit
Olmayan şeyi nasil gorsun?
oo ateistt hawlı
O ne dili la?
MSN (emesen) dili dostum🤣
Ben niye hatırlamıyorum öyle bir şey? Saçmalık zaten de.
gece vakti soğan doğra ve kabuklarını yakıp "ey inanmadığım cin ve şeytanlar, bana kendinizi gösterin!" de. sonra da gel bana cinler şeytanlar ruhani varlıklar yok de ^^ ciddiyim bak. yap bunu, ama aynaya da bakmalısın bir yandan. gece yarısını bir kaç saat geçtiğinde
Karabasan ne o zaman
@arkonemkrem ona da bi açıklama bulur merak etme ghgpşfkhlş
@Psişik_Kedicik2834 Durumun vahim belli ki.
Görebilirler diye biliyorum
Gördüklerine dahil bi belgesel izlemiştim
metafiziği araştıran bilim oha :O
Bizim göremediğimizi onlar görüyordur
deprem ve cin gibi şeyleri hissediyo bence
Evet bir kedim vardı bazen Adem adil diye konuşuyor du
😂😂😂😂
Hayvanlara bi sormak lazım
miyav miyav miyav?
Bir ışık gibi görebiliyorlar diye duydum
Kesinlikle görüyor bu hareketler normal değil.
seziyorlarmış deniyorda ...
Görebilir bence
Kediler değilde köpeklerin görebildiğini duymuştum
Bilimsel tespiti yok
eskiden inanmazdım ama artık adım kadar eminim..😰
Görebildikleri yönünde söylentiler var 🤔
evet
hayir
Benim kedim kesin görüyor
Hiçbir fikrim yok
Metafizksel arak bjlemmem ama
Görebilir