Kedim bugün gerçekten yanıma gelince çok kötü kokuyordu rahatsız edici bir şey bende odamı havalandırma yaptım veteriner bize 10 ₺ lik kalp şeklinde mama verdi onu istekli yemiyor ama acıkınca mecbur iyiyor ama whiskas ödül mamasını istekli yediğini gördüm yani mama mı, yapmış olabilir koku tüm yorumlardada whiskas çok kötü mama olduğu ama 😢 moraller bozuk işte ne yapmalıyım.#Moldovyapapatya
Biz de cipsi istekli yiyoruz ama bu cipsin bize iyi geldiğini göstermez. İstekli yediği her şey yararlı değildir, whiskas tamamen çöp bir markadır. Veterinerin verdiği mamadan ilerleyebilirsin. Aşılarını düzenli yaptırmayı ihmal etme, ev yemeği falan da çok verme. Evin birkaç yerine su koy yoksa, bu tür ödül mamalarının peşine çok su içmeleri iyi olur. Devam ederse tekrar götür diş sorunu da yaşıyor olabilir.
Ev yemeği babam bikere verdi bidaha da vermiyoruz kesinlikle eski sahibi istekli ev yemeği yemiyor vermeyin demişti zaten kedilere yağlı yemekler vermemesi öneriliyor kalp şeklindeki kedi maması markası nedir bize veteriner verdiğinde poşetin içindeydi mama kaplarım plastik
Valla veteriner bana hiç mama vermedi ya, bilmiyorum. Normal mama olarak ProPlan kullanıyorum ödül maması çok nadir kullanıyorum onda da Dreamies veriyorum
Porselen kasede veriyorum mamayı ben, mama kabında değil. Plastik kullandım da içime sinmedi, çelik de almadım normal evde kullanılan bi kaseyi ona ayırdım. Yatağı yok çünkü aldığım hiçbir yatağa yatmadı :D
Eğer koku 2 - 3 gün içerisinde yüksek ihtimalle. Bazı mamalar ağızda geçici bir kötü kokuya neden olabiliyor.
Eğer 3 gün içinde geçmezse -gingivitis ya da Caries gibi bir enfektif bir durumdan şüphelenilebilir. -tartar başlangıcı olabilir. -Pyometra/metritis gibi hastalıklarda da ağızdan koku gelir. Ama eğer pyometra olsa aynı zamanda dişiyse vajinasindan akıntı gelir.
Azot oranı yüksek bir mamaysa sadece mideden gelen bir koku olabilir.
Ama içiniz rahat olsun yani ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir kaç gün içerisinde geçecektir yüksek ihtimalle.
Market mamaları çok sağlıklı ürünler değil. Biraz pahalı ama N&D, Pro Plan, Royal Canin, Hills gibi premium mama almaya çalışın. Dişinde de sorun olabilir ama vetwriner bakmıştır zaten olsa söylerdi.