Kedim gündüz full yatıyor sevmek oynamak istiyorum uyuduğu için rahatsız etmek istemiyorum , bir kedi sürekli yatar mı? Gündüz full yatınca gece uyumuyor.#Moldovyapapatya
normal bir durumdur. Uyku tüm kedilerin en doğal dinlenme biçimidir. Kediler günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uzunca bir süre uykuya ihtiyaç duyarlar. Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir. İnsanlarla karşılaştırıldığında kediler yaklaşık 2 kat daha fazla uyurlar. Kedilerin bu uzun uykuları bizimki gibi kesintisiz değil, kısa aralıklarla tekrarlanan hafif uykular şeklindedir. Toplam uykularının ancak üçte birinde derin uykuya girerler. Kalan uyku diliminde ise dış uyarılara açık, yarı uyanıktırlar
Kediler gün içerisinde 16 saat kadar uyurlar zaten, normal bir durum bu rahatsız etmemelisin. Fakat bunun haricinde davranışlarında, hal ve hareketlerinde değişiklik seziyorsan veterinere götürebilirsin. Halsizlik gibi mesela
öncelikle selamlar Kedilerin gün içinde uykuya ayırdıkları zaman, yaş ve aktiviteye bağlı olarak 14 ile 18 saat arasında değişmektedir. İnsanlarla karşılaştırıldığında kedileryaklaşık 2 kat daha fazla uyurlar. Kedilerin bu uzun uykuları bizimki gibi kesintisiz değil, kısa aralıklarla tekrarlanan hafif uykular şeklindedir.
Olabilir, bilmiyorum eski ailesi köpek alınca hayvan 4 gün mü ne bahçede kalmış köpek saldırısına uğramış baya korkmuş adamlar zor yakalamış eve geldiğinde kutudan çıktı bir fırladı koltuğun altına girdi imkanı yok çıkmıyor...