Peki haber edecegim sana bir bilgi alinca kuslar cok hassastir mutlaka veterinere goturmek gerek ama arkadasim kusunu goturmedi ayagini kemiriyormus en son kangren olmus.. O zaman fark etmis sorunun buyuk oldugunu o yuzden mutlaka goturmelisin
Ciddi bir şeyse veterinere gideceğim zaten. Eskiden beslediğim hayvan için nöbetçi veteriner aramıştım gecenin üçünde 30km yol gitmiştik. O da can, bana muhtaç sonuçta başına iş gelsin istemem.
Cevap verdi veteriner arkadasim tikanikliksa eger kurdanla acip vazelin surmek gerek ve katmanlasirsa bu kotuye yorumlanir ve bunu tikanikliga pekte benzetmedi birsey kacmis gibi tuzlu suya bandirilmis minik tuy parcasiyla temizleyin tuzlu su hapsurmasini saglar. Baska foto varsa atabilirmisin?
Kuşa B ve C vitamini yüksek yiyeceklerin yedirilmesi lazım bide suyuna bal ilave edilerek vücut direncinin arttırılması gerek eğer hasta gibiyse Sümo: yani nezlr ya da soğukta kaldıysa
Multivitamin vermeye başladım bugün. Yarın da bal damlatirim o zaman. Burnu ise sanki et parçası var gibi ama bilemedim. İnternetten de araştırdım ama yok benzer bir şey. https://hizliresim.com/x05tD2
evet maalesef nefes almasinda sknti var o yuzden inliyor... Goz yasi aktimi hic? Aktiysa eger hasta olmustur buyuk ihtimal ustelik burun tikanikligi bu dediklerini deneyin
Gözlerinden yaş gelmedi. İnleme ve burundaki tıkanıklıktan başka bir şeyi yok. Tıkanıklığı bugün gördüm zaten. Tuzlu suyu ise deneyeceğim şimdi de tüy yerine pamuk kullansam sorun olmaz heralde?
Gece tuzlu su ve tüyü denedim biraz ama o an hapşırmadı 10-20dakika falan sonra hapşırdı ama değişen bir şey yok. Biraz gozlemleyecegim olmadı veterinere götüreceğim.
Kabuksuz yemler kullanmanı öneririm. Toplanmasını hızlandıracaktır. Peki vücudunda özellikle kaşıdığı bir bölge var mı? Ağızın içinde ya da yara ya da büyüme var mı? tüyleri nasıl görünüyor parlak mı?
Yani durumunu takip edin. şişkinleşirse iyice müdahaleye gerek olabilir. anladığım kadarıyla ciddi bir sorun yok. Ağzını açıp soluk alırsa zaman kaybetmeden kliniğe başvurursun. Tahminimce7- 8 gün içinde normale dönecektir. Geçmiş olsun şimdiden. Aklınıza takılan her hangi bişiy olursa dilediğiniz zaman bana ulaşabilursiniz.