Tüm gün yer değiştire değiştire uyuyor, gece olunca da baykuşluk yapıyor. Sabah 5-6 gibi de en aktif zamanları, eğer uyuduysam gelip uyandırıyor. Uyandığımı görünce de kendi yatıp uyuyor. Hayır, gündüzleri yapsak bunu olmuyor mu? Kedimin bu uyku problemini nasıl çözeriz biz? 😪
Kedim gündüzleri uyuyor, gece olunca da beni uyutmuyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Benimkisi de öyle ama ben izin vermiyorum odanın içinde yakalamaç oynuyoruz resmen yakaladığım da direk yatağa girip ona instagram'dan kedi videosu izletiyorum ve bir anda videoyu görünce yataktan çıkmıyor ve merakla videoyu izliyor hemde ufaktan uykusu geliyor mesela bugün de aynısını yaptım ve Şu an uyuyor sende bir dene belki olur.
Kısa yorum yazmaya çalışacağım ''uzun yorumlarımı okuyor musun hiç bir fikrim yok'' Kedilerin günlük ~12 – 16 saat civarı uyurlar kalkınca birazcık ilgi isterler oyun sana önere bileceğim ya kedin ile yatmadan önce biraz fazla zaman geçir oyun oyna falan (yor) eve kedini seve bileceği oyuncak ala bilirsin tırmanma zımbırtıları falan ya yeni bir kedi ala bilirsin ikisi oyun oynarlar seni rahatsız etmezler (Uyanma olasılığın 2x ona göre) veyahut birazcık sert bir dilde durumu anlat ''Sert dili abim denemiş arkadaşına yanına gidince arkadaşının kedisi farklı odalarda dolanıyormuş yanına gelince pas vermiyor uslu davranıyormuş bu yöntem en riskli olanı eğer küserse küçük kalplimiz eski samimiyetiniz olmaya bilir karar sana kalmış''(Uzun yorum yazmam ile ilgili doktora görünmem gerek.)
Bazıları okumuyor ondan şey ettiydim.😅 Ne demek her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum kendi önerisi tuhaf ola bilir ama mavi Rus kendisi öneriyorum sakindir alerji yapmaz hayvan formunda bilgiye göre de klavye kendisi de deniliyor muş yatıp sahibini izliyormuş Benimde almak istediğim bir kedi 🐈 türü bilgi için link bırakıyorum
Kediler normalde de günün çoğunluk kısmını uyuyaarak geçirir ama geceleri daha aktif olmalarının nedeni içgüdüsel olarak avcı olmalarından kaynaklı. Gün içinde yorulabileceği aktiviteler yaparsan ki ben mesela akşamları yarım saat falan oynuyorum kendisiyle benle beraber uyuyor.
Uyandırmaya kıyamıyorsundur büyük ihtimalle ama kedilerinde bir metabolizması var ve buna alışkanlık kazanıyor. Bu durum seni çok rahatsız ediyorsa tek yapabileceğin gündüz uyumasına müsaade etmemek.
Gece onunla oyun oyna yorulsun nasil oyunlar dersen saklanbac oyna mesela ona biraz bak sonra saklan goz ucuyla bak saklan bulmaya baslar sonra evde biri daha varsa karsilikli birbirinize top atin ziplayip yalalamaya valsiirmen yorulur tabi bunlari ogretmek de zaman alir ama benim kedim cabuk ogrendi
Kediler hep böyle gece kudurmak istiyorlar gündüz uyuyup duruyorlar çaresi gündüz kaldırcan uyutmucan kiiiii bayılıyorlar yani gözlerini açmıyorlar uyucam diye çaresi yok sanki
Uyutmaması harici bir zorluğu var mı? (bakmakla yükümlü olmam ve sorumlulukları dışında) kedi sahiplenmeyi düşünüyorum hazır kedi ile ilgili soru sorulmuş araya kaynamam sorun olmaz diye düşündüm
Halamın evi kedi yuvası resmen ondada aynısı oluyor gece üstüne kediler çullanıyor yatamıyor bide şeker hastası bazen sinirleniyor oda hepsini alt daireye kilitledi sabah oluncada açıyor kapıyı tekrar kediler yukarı çıkıyor😁