Çok minnoş bir kedim var ama eve gelen herkes kedimden çekiniyor, hatta yanında asla durmak istemiyorlar. Sürekli başka odaya götür, orada dursun falan diyorlar. Bu insanlara kedimin sevgisini nasıl aşılayabilirim?
Eve gelen misafirler kedimi başka odaya kapatmamı istiyor. Bunun önüne nasıl geçerim?
Kedime edilmiş laf bana edilmiştir defolu yer onların olmadığı zamanlar yanımda kedim vardı onları koklayıp uyumadım kedimle uyudum beni kimse anlamadı kedim anladı ben ağladım patileriyle göz yaşlarımı sildi anam babam akrabam bile anlamaz sevmezken beni kedim sevdi ve anladı bana bu dünyada en aç olduğum şeye sevgiye dinlenilmeye anlaşılmaya doyurdu insanlara olan nefretim de burdan geliyor hiç hak etmeyenlere herşeylerini feda ederler hak edene bir günahını vermezler sonra yetmez bir kediyi de bize çok görürler biz onunla gönülden konuşuyoruz zerre gereksiz o lağım ağızlarını alıp gidebilirler bu yüzden (zaten insan sevmem hiç hatta nefret ederim banada s çekmek için bahane olur iyi olur iyi.)
Gelen misafirin.. hayvan fobisi olabilir.. yani hayvanlardan korkabilirler.. normal bir durum.. onlarin bu korkuyu aşmaları için yardımcı olabilirsin .. kedilerin zararsız bir varlık olduğunu.. tam tersi aslında kedilerin insanlardan korktuğunu... Eve gelenlerin bu hayvan korkusunu yenmeleri için bir kez olsun bir kedinin kürkünü okşayıp sevmelerine vesile olabilirsin
Benim de kedisinden hiç hoşlanmadığım bi yakınım var ve her gittiğimde sevmek için yakınlaşmaya kalksam tıslayıp saldırıyor. Bildiğin psikopat. Tabi ben başka odaya kapattırmıyorum ama tuvalete gitmek için koridora çıktığımda kediyle karşılaşmamaya çalışıyorum :) Kedide sorun yoksa neden herkes çekiniyor onu anlamadım.
Misafirler genelde korktukları için ve tüylü şeylerden rahatsız oldukları için genelde bunu istiyorlar ama bence hayvan sevgisini o tarz insanlara aşılamak zordur bunun için takılmamak gerek böyle şeylere
kusura bakmasınlar ama kedinden rahatsız oluyorlarsa gelmesinler. sonuçta orası senin kedişinin evi. arkadaşların kediden daha fazla hak görüyorlar evinde ki istemediklerini rahatlıkla söylüyorlar. diyeceğin belli kusura bakmayın burası onun evi. sizin için başka odaya kapatamam. gelmek istemiyorsanız size kalmış diyeceksin. hayvan sever bir arkadaşıma gitsem ilk işim hemen sevmek olur. onlara kediyi kabul ettirmek zorunda değilsin ama evinin şartlarını kabul etmek zorundalar etmiyorlarsa gelmesinler. sana saygı duymayanları evinde misafir etme.
Evine misafir geldiğinde kedini başka odaya koymalısın zaten. Bu kişinin alerjii olabilir, rahatsız olabilir ve huylanabiliyordur da. Şayet bana düşüncesi bile kaşıntı yaptırıyor. Kedileri severim ama evimde olsa kaşıntıdan duramazdım. şu an bile düşünürken bunu yazarken kaşınıyorum.
Ben kedileri çok severim ama eşim sevmez sevseydi eve bir kedi almayı çok isterdim. Bence o insanlar benim kedimden rahatsız olsaydı ben o kediyi bir yere kapatmazdım.Çok rahatsızlarsa kediye yaklaşmazlar olur biter sırf onların keyfi için kedimi kapatacak değilim kimbilir o kapandığı yerde hayvancağız nasıl korkar ben buna izin vermezdim.
Gelmesinler. Sen onların evine gittiğinde çocuklarını odaya kapatmasını istiyor musun? İstemiyorsundur diye umuyorum. O zaman onlar da senden kedini odaya kapatmanı isteyemezler. Hayvanların da tıpkı bizim gibi hisseden, acı duyan, duyguları olan canlılar olduğunu unutmayalım. Allah'ın sessiz kullarıdır onlar, sahip çıkalım.
Kedilerden korkuyorum köpek olsa pek umursamamam ama kedi olunca evde tedirgin oluyorum birde sürekli yanıma helip kendini sevdirmek istiyor filan kaçıyorum direk ama ev sahibine de kediyi başka odaya kapat demem benim korktuğunu ve rahat olamadığımı anlayıp başka bir odaya katıyorlar yani biraz empati kurmayı deneyebilirsin kendini çok seviyorsun anlıyorum ama gelen misafirler de sevdiğin kişilerdir muhtemelen herkes gelmesinler filan yazmış bence saçma gelen kedin için gelmiyor seni görmek için geliyorlar hatta kedisi olan arkadaşlarım bize geldiklerinde kedilerini kafesimsi şeyden çıkarmıyorlar ya da diğer odaya katıyor ya da taşıma çantasında yanımızda duruyor yani bir çok yöntem var ama yavaş yavaş alışılagelmiş bende alışmaya başladım arada odada dolanıyor kedi üstüme gelmediğinde pek sorun etmemeye başladim
Kapatmayacaksın o kedi o evin bi ferdi ama misafirler gelip geçici. Ya kabul ederler öyle gelirler ya da gelmesinler salla gitsinler. Ben kedilerimi hayatta kapatmam gelen öyle bunu bilerek gelsin.
Kedim var bnmde.. Bn onlarla gereksz muhatap olup onu sevmesinler ellemesinler ve kedim korkmasn die hersyini ayarlayıp odamin kapısını kapatıyorum.. Bunu bn istiyorm onlar değil .. ki onlar aç sevelim diolar asla müsade etmem buna ! Arada gidip seviyorm ilgileniyorum.. Hoslnmiyorm bn kedime dokunulup rahatsz edilmesinden.
yahu bunlar misafir degil mi bikac saat kalip gitmiyolar mi? senin cocuk da dursun orda azcik yani, misafirin onlar sonucta rahatsiz olabilirler normaldir. benimki zaten yabanciyi sevmediginden kendisi en uzak odaya kaciyo sorun olmuyo 😄
Kediyi odaya kapatarak bunun önüne geçebilirsin. Yani kapat gitsin işte sonsuza kadar o odada duracak değil. Sevmiyorlar demekki. Zorla sevecek değiller. Gittikleri zaman çıkarırsın. ya da evine misafir hiç gelmeyecek.
Evine gittiğim arkadaşımı kıskanıp bana saldırmadığın müddetce isterse gelsin kucağımda yatsın hem çok severim kedileri mır mır 😻 mır mır 😻 fakat ne kadar seversen sev en son illaki bir dişlerler oda sevgiden canımmmmm 😊😊
ya kasmayın yorumlarda bu kadar bende mesela kedileri uzaktan severim yan yana çok korkarım öyle bi eve gittiğimde bende rica ediyorum insanları da anlamaya çalışın lütfen
Sadece bir misafirime "ben de sana geldiğimde çocuğunu odaya kapatacaksan neden olmasın" demiştim ve kapatmadım. Kedim evimin bir bireyi hayvan olması bunu değiştirmiyor😻
Kedini seven gelsin ben gelmeden önce diyorum benim evde bir kedim var haberiniz olsun beğenmeyen istemeyen gelmedin sonuçta ev yavrumun da evi neden onu biyere kapatayım ki
Benim de köpüşüm var aşıları tam kendine özel alanı da var ama misafir geldiğinde böyle bir şey dese bir daha gelmeyebilirsiniz derim. Ayrı odaya falan kapatamam onlar da can
Evine misafir alma gelen kedini bilip gelsin. ya da geldiklerinde kedimin psikolojisi bozuluyor çok üzülüyor onu dışlayınca kusura bakmayın kisitlayamam onu de...
Valla kedini kabul etmeyecek odaya kapatmanı isteyecek olanlar gelmesinler bunu da açıkça dile getirmelisin. Çünkü o canlılar bizim hayat arkadaşlarımız... ben öyle yapıyorum🥰
Yani sonuçta o senin evinin evcil hayvanı benimde köpeğim var biri gelse başka odaya kapatmam ne saçmalık alıştırmak istiyosan kendi kucağında tutabilirsin sev onu güzelce oyna filan belki imrenirler ama şöyle düşün sen onların evine gittiğinde mesela ev dizaynını beğenmiyorsun değiştir diyemezsin dimi ya da sana bieşyler ikram etti ben bunu sevmiyorum başka bişey mi ver bana dicek sin yemezsin olur biter kedin eğer tırmıklamıyosa onları başka odaya kapatmana hiç gerek yokk
Virusten dolayi bence gelenlere hak ver millet sonucta korkuyor ha gerci herkez disarda fink atiyor ama hastalik kaparlarsa en azindan senden bilmesinler sen kediyi kapakafan rahat olsun
@serdarrrr17serdarrrr1 Herşeyi işine gediği gibi bir insandanda korkacaksın millettende her türlü pislik şerefsizlik üçkağat beklenir zaten bizim milleti özetledim seçimim çok açık kediden yana olurdu
Bizde de öyle 2 kedim var 5kg luk. Büyükler biraz. Seven var sevmeyen (korkan, allerkisi olan) dolayısıyla kapatıupruz ama zaten bir odaları onlara ait.
Eskiden bize gelenler de öyleydi ama artık demiyorlar zaten 2 kedi 1 köpek var hangi birini kapatalım. O zamanlar mecbur bir süreligine herhangi bir odaya koyuyorduk sonuçta korkabilirler 🤷♀️ pek çözümü yok ama böyle diyen çok insan varsa bir şey yapmaz falan diyin daha az korkan kişilerin yanında gezebilsin
Burası onun evi rahatsız olan başka odada oturabilir veya çıkıp gidebilir diyeceksin. Misafir misafirliğini bilecek o istemediği canlı evin sahibi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
yani insanlar korkabilir herkes kedi sevecek değil misafirler gidene kadar odada durabilir ne sorun olucak eğer haz etmiyorsan eve misafir kabul etmediğini söylersin.
Senin evinde kedin olduğunu bildikleri halde geliyorlarsa bu onların sorunu. Benim kedim olsaydı ve misafirlerim kedim den korksaydi ya gelmesinler ya da geleceklerse kedimi onların huzuru için başka odaya kapatmiyacagimi bilsinler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Oyy yerim ben onu. İnsan başka odaya koymaya kıyar mi ona? Ben alır kucağımda ona sarılıp otururum. Pamuk onlar pamuk.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gelmesinler :D Çocuğun olsa ve çocuktan hoşlanmasalar odaya kapat mı diyecekler, rahatsız olan gelmesin bu kadar basit.