Fakat bu benim ilk deneyimim kedi istiyordum ama bu kadar küçük kediye nasıl bakarım hiç bilmiyorum.. lütfen yardım eder misiniz bize 🥰

Puahhshshs tipe bak cingöz ya 🤣 Bakımında pek bişey yok aşılarını yaptırman gerekir hastalık kapmaması için, veteriner söyler zaten hangi aşıların ne zaman gerektiğini, biberon zamanı geçmiştir büyük ihtimal fakat sen denersin bir yine de, sıcak tutmaya çalış çünkü kış kapıda, geriye bol sabır kalıyor, e malum geceleri bile pır pır koşup dolanacaktır ortalıkta, artık perdelere tırmanırken mi toplarsın, uyandığında kafanda dikiliyor mu bulursun bilemiyorum, kesin olan şey sen artık onun 2 ayaklı hizmetkarısın, o da senin efendin 😂
Geceleri beni cimcikliyor
Evet ya 😂😂
Gözlere bak tam bir haylaz yaramaz bir çocuk olacak. Öncelikle böyle bir yavruya kucak açtığın için çok teşekkür ederim. Yavru kedilerin bakımı biraz zor. Aşılarını zamanında yaptırmak çok önemli bir faktör.
https://www.youtube.com/embed/I2PapwL7PvMhttps://www.youtube.com/embed/yxz_hMQkRp4Bu her iki video sizlere çok yardımcı olacaktır. Kolaylıklar diliyorum ☺️
Çok sağolun
Bu da "Lucifer" onunla aynı kaderi paylaşıyor.
Eve aldığımızda avucuma sığıyordu.😄
İsmini hakkıyla veriyor yaramaz😅

Aklına takılan bir soru varsa sorabilirsin, bilgim olduğu kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Çooook tatlııııı
1 aylık kediye kuru mama verilir mi? Kuru mamayı ıslatıp verdim bugün çok afiyetle yedi
Verilir.
Hatta , alışmaları için ilk başlarda Royal Canin markasının aromalı mamalarından yediriyorlar.
Ben 3. Ayından sonra zar zor alıştırdım kuru mamaya.
Burda yıllardır baktığım kızım mayanın yavruları oldu ama 1 aylık kadar oldular. Peynir veriyorum annesine öyle yiyorlar Kİ. Bugün mamayı sıcak suyla ıslatıp verdim. Bir yediler sana anlatamam. Umarım doğru şekilde vermişimdir
Ben genellikle yavrulara yemek yedirdim en başlarda büyüdüklerinde de anneleriyle birlikte kuru mamaya başlıyorlardı.
Toplamda 27 kedi baktım şu an da işte bu kara oğlana bakıyorum😄
Allah razı olsun
Amin, cümlemizden inşaallah.
Çok tatlı bir kedicik 😍
Bi yerden kedi sütü bulmaya çalış ve onu ver ona. Normal süt yavru kedilere zararlıydı sanırım. Hiç bulamazsan sulandırıp ver normal sütü. Junior yaş mamalar var onlar da alıp deneyebilirsin ama yiyebileceğini sanmam henüz 😔
Dünyanın en güzel kedisine elimden gelen her şeyi yapacağım 🥰
Evettt 😍😍
Cevap
9Cevap
Zor bir durum yok aslında
Petshop ya da veterınerden süt tozu al su ıle karıstırıp ılık sekılde evcıle ıkram etmelısın
ya da laktozsuz süt ıcıne cok az bebe buskuvısı ezıp yemesını saglarsın
yarın bir veterinere gçtürün önce. iyice muayene edip iç/dış parazit ve aşılarına başlamış olur. 20 günlükten büyük duruyor ama yine de bir sorun veterinere. onun dediği şekilde anne sütü takviyeli mama alın ve kilosuna göre ölçekli günlük mama verin
Sizce kaç aylık gibi. Bana getirdiklerinde öyle söylediler ama banada 20 günlükten büyük geldi
40-45 günlük gibi. aşağıdaki yorumlara baktım da kedilere asla süt vermeyin. bağırsaklarına zarar verir. yarın ilk iş veterinere götürün. o muayene ettikten sonra zaten anne sütü takviyeli mama verecektir. ilk birkaç ay onu kullanması gerek
Teşekkür ediyorum
rica ederim :) iyi bakın minnoşa
Tabi ki 🥰
yarın gelişmelerden beni haberdar eder misiniz?
Veterinere götürdüm sabah kalkar kalkmaz. İç dış parazitini yaptırdım sağlık kontrollerini falan. Kedi sütü verdi biberonda verdi. Ara sıra da yaş mama verin dedi. Gayet sağlıklıymış
Çok sevindim buna :)
Bende öyle
bundan sonrası belli periyotlarla aşısı falan yapılır. bunun için gittiğiniz veteriner size zamanı geldikçe haber vereceğini demiştir herhalde?
Tabi ki zaten veteriner bi tanıdığımız
ha çok iyi :) yaş mama olarak whiskas falan almayın bu arada
Advanced dedi veteriner
Advance *
ha advance iyi evet
Tamamdır
Veterinerden minik biberon ve yavru kedi tozu al. Asla şiringa kullanma. İnek sütü falan sakın verme. Bir de tuvaletini yapması için ılık suya batırılmış pamukla poposunu okşamalısın. Sıcak tutmaya özen göster.
Ben sanırım yanlış anladım kedi 20 günlük değil 1 aylıkmış annesi 20 gün önce ölmüş
Evet asla yere yapmıyor. Önce ağlıyor yeri eliyle kazımaya çalışıyor sonra ben onu hemen tuvaletine getiriyorum oraya yapıyor
Kedini veterinere götür öncelikle. Parazit, kuduz aşılarını yaptır. Pasaport/Karne çıkart.
Yavru kedi maması ile besle. Yine de veterinere danış. Nasıl beslerim gibi.
Teşekkürler
Rica ederim.
Biberon al bir tane ve kesinlikle inek sutu ya da baska hayvan sutu verme. Ozel sutu var onu vercen. Ilk 1 ayi gecince bir sey olmaz. Mamaya devam
Aptamil devam sütü falan diyorlar olur mu
Oyyy çok tatlıymıs yaa 🙄🙄şansın var küçükmüş ama kesi bakan birileri yanıtlasa daha iyi olur
Evett
En azından gözleri açık, tuvalet için kum işini yap, sütünü, manasını ver yeter
Süt mü sadece? Ve nasıl süt. Mama falan önermez misiniz
Anladım teşekkürler
Şırıngayla ağzına süt verebilirsin az bişey büyüyene kadar zaten sonra kendisi içebilir
Teşekkürler
Bu büyümüş artık, eve ekmek getirmeli artık.
Şaka bir yana, bendeki yavruş yetişkin kedi maması yiyor. Anası var sütte emiyor mamaya hayır demiyor
Tabi sokak kedisi bendekiler.
Buda sokak kedisi
Senin kedi artık ev kedisi olacak.
Sağlığına ekstra önem vereceksin.
Umarım yaşayabilir
1 aylık olmuş artık allah nasip ederse uzun yıllar seninle olur.
Veterinere git imkanın varsa, aşı falan yapsınlar. İç dış parazit. Pire damlası sıksınlar
Tamamdır
Süt değil süt tozunu sulandırırak ver.
Tamam
sütle besle bende bilmiyorum ama bebek bu daha
yerimm bunu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?