Kuş türlerinden muhabbet kuşu besledim konuşturdum da. Hatta sevgilimle konuşurken arkadaş ''aşkım, canım'' gibi kelimelerde söylüyordu. Sevgilime yürüyor diye sattım bende. Şaka bir yana kuşları severim ve papağan istiyorum ama hangisini alayım veya düşünmem gerekir Kscanlara sormak istedim. Sizce b konuda iyi olan tür hangisi.
En çok konuşan ve taklit yeteneğine sahip papağan hangisidir?
Sadece konuşma ve taklit olarak düşünüyorsan eğer; eclectus, jako, oratrix amazon, blue front amazon, geveze lori gibi türler olabilir. Kakadu türleri zekidir ama konuşma yeteneği bu saydıklarım kadar değildir. Yine ara macaw türleri de zeki sahiplenici cana yakın türler olup konuşma yeteneği ikinci planda kalır. vs vs diye diğer türler de devam ediyor. Ama unutmamak lazım her papağanın kendi kişiliği farklıdır bu sebeple en iyi konuşan türü de seçseniz bazen frekansınız tutmazsa konuşmaz doğal ötüşüyle kalabilir :)
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Lori papağanı diye biliyorum hatta o kadar çok konuşullar ki türe "geveze lori" ismini takmışlar. Ama sürekli ötmesi ve yüksek sesle konuşması sizi rahatsız edebilir.
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Duydukları bir sesi zorlanmadan taklit edebilen bu papağanlar birçok farklı ses türünü rahatlıkla taklit edebilir. Lori türü papağanların ortalama kaç kelime konuşabilecekleri bilinmemektedir. Fakat şöyle ki bu papağanlar bir şarkıyı dahi akıllarına yatarsa baştan sona ezbere söyleyebilirler.