Herkese selam yalnız yaşıyorum daha önce hiç kedi köpek falan bakmadım bi sibirya kurdu almayı düşünüyorum ama ben biraz hayvanlardan korkarım bunun için yavru sibirya kurdu almayı düşünüyorum küçükken alırsam büyüyünce korkmam sanırım. Fakat sibirya kurdu çok havlayıp ortalığı dağıtır mı ilgilenmesi zor bir cins mi?
Evde sibirya kurdu besleyebilir miyim? Çok havlar mı ve alışabilir miyim?
Sibirya kurdu çok eğdersize ihtiyacı vardır günde 2 kere 1 buçuk saatten fazla egzedsiz yapmalı. Evde olmamalı büyük köpekler alanı geniş yerlerde bakılmalı. Sibirya kursunun sürü iç güdüsü fazladır psikolojisi için yalnız bakılmamalı. Sadece tek bakıcaksanda sen işe gittiğinde o evi yıkar, havlar, ulur her yerde seni arar eşyalara zarar verir. Her hafta tüylerini taramalısınız. İki haftada bir dişlerini fırçalanalısınız. 1-2 ayda bir tırnaklarını kesmelisiniz.
Ve en önemlisi eğitim vermelisiniz, köpek tasmayla dolaştırılma kurallarını bilmeli, dur denilince durmalı, otur diyince oturmalı yoksa sokakta kontrol edemezsiniz. Bu kadar göçlü bir köpek siz dur diyince durmazsa sizinde sürükler tutamazsınız. Köpek parkında saldığınızda adını bilmeli çağırınca gelmeli. Oyuncaklarla oynamayı bilmeli egzersiz yaptırırken siz topu attığınızda geri getirmezse bu hayvana nasıl egzersiz yaptırcan.
Sibirya kurdunu eğitmek çok zordur. Sibirya kurdu ilk kez köpek sahipleneceklere önerilmez. Bir hevesle hayvanı alıp telef etmeyin.
Yavru köpekler evde yalnız kaldıklarında havlar ağlarlar. Birde diş çıkarma döneminde evdeki eşyalara da zarar vermeleri %99 muhtemeldir. İş vs yalnız kaldıklarında sizi kızdırmak için bile kendilerince ceza sistemi uygulayıp eşyalarınızı terlik ayakkabı parçalamayı çok severler. Eve tuvalet yapma ihtimallernden hiç bahsetmiyorum bile. Alıştırması uzun sürecektir. Alaska malamut sibirya kurdu bu türdeki hayvanlar kendi egemenliklerini diretirlereğitilmesi zor cinslerdir. Aldıktan 2 hafta sonra sokağa salacaksanız ya da bi arkadaşınıza vereceksenz hiç bu girişimde bulunmayın derim. Çünkü onlarında canı var unutmayın lütfen 🙏🏽
Aleyküm Selam. Sibirya kurtuları kesinlikle evde beslenmeye uygun tür değiller. Günde en az 2 saat egzersiz isteyen bir köpek türüdür. Genellikle sıcaktan rahatsız olurlar. Ev ortamında sibirya kurdu beslemek o hayvana işkence etmekten başka bir şey değildir. Lütfen bu sevdadan vazgeçin.