Kedimle anlaşamıyorum ne yapmalıyım?

Sizlere sormak istediğim bir şey var. 3 ay önce barınaktan tekir bir kedi sahiplendim. Oyuncu bir kedi fakat bazı sıkıntıları var. Oynamaya, sevmeye çalışırken isteyerek veya istemeyerek beni ısırıyor. Nadiren kucağıma alıp sevmeye çalışıyorum fakat patisiyle beni ittirip bir süre sonra ısırmaya çalışıyor. Fakat bu oyun ısırması değil gerçekten çok şiddetli bir şekilde ısırıyor. Öyle ki kemiğime bile değdiğini hissedebiliyorum. Hal böyle olunca onu kucağıma almaktan vazgeçtim ve ona özgürlük tanıdım. Evin içerisinde istediğini yapıyor ve karışmıyorum. Fakat o yine de ben evin içerisinde yürürken ayaklarıma saldırıyor. Bunu internette araştırdım oyun yaptıklarını söylüyor herkes fakat arkadaşlar ben sanmıyorum ki herkesin kedisi dikişlik yaralar açıyor. Ellerim, kollarım, bacaklarım her yerim ısırık ve tırnak izi. Derin yaralar açtı. Bu süreçte onun kedi olduğunu ve öyle davranmak onun içgüdüsü olduğunu düşünüp bir şey yapmadım. Bazen çöpten yemek artığı yemeye çalışıyor. Kendi mama kabında maması dururken çöpten yemek yiyor. Bu yemekler onun için zararlı. Zararlı olmasa en başta ben veririm tabiki. Çöpe kafasını soktuğunda "Hayır!" diyorum ve çöpten bir artığı kaptığı gibi kaçmaya çalışıyor. Çok üzülüyorum bu davranışlarına. Fakat ben bu kediyle bağ kuramadığımı düşünüyorum. 3 aydır gerçekten çok zorluklar çektim ve çekmeye devam ediyorum. Sahiplendirmek bu zamana kadar aklımdan geçmemişti. Alıp bakamayıp geri vermek hiç hoş bir davranış değil fakat bugün gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşattı bana ve artık ciddi bir şekilde sahiplendirmeyi düşünüyorum. Kediye de bana da ve gelecek sahiplerine de yazık olacak. Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun, şimdiden teşekkür ederim.
Kedimle anlaşamıyorum ne yapmalıyım?