Dört aydır baktığım kuşum kokmaya başladı. Sanki birden fazla kuş temizlenmeden aynı yerde kalıyormuş gibi kokmaya başladı. Önceden böyle bir sorun yoktu son bir buçuk aydır bu şekilde kokuyor. Kafesi günlük temizliyorum, haftada bir tellerini elma sirkeli su ile siliyorum, tünekleri iki üç haftada bir fırçalıyarak yıkıyorum. Hasta olduğunu sanmıyorum dışkısı olması gerektiği gibi, oldukça hareketli ve oyuncu. Kafeste kuş kumu, gaga taşı, mineral blog ve kalamar kemiği var. Hafta da bir iki gün yumurtalı mama veriyorum. Göz çevresi halkası yeni oluşmaya başladı bu yüzden yaşının 5-6 aylık olduğunu düşünüyorum. Neden kokuyor olabilir ve kokuyu gidermek için ne yapmalıyım?
Kafes tababına kedı kumu dok kokunun gıttıgını goreceksın yaz aylarında yedıklerının etkısıyle koku sıcakta daha cok yayılıyor. Katı besınler ver bu ara
EVCİL HAYVANLAR
Doğa'da büyüyüp yetişen ve kendi kendini doyurma ve yetiştirme özelliğine sahip hayvanlar vahşi hayvanlar olarak adlandırılır. Hayvanlar tarih boyunca insanların en önemli dostları olmuşlardır halen de öylelerdir. Tarih öncesinden itibaren hayvanlar insanlar tarafından evcilleştirilmeye başlanmıştır.
Hayvanların doğal ortamlarından uzaklaştırılarak, belirli bir yerde insan eliyle beslenen, insanların direktiflerine göre yeri geldiğinde kafeslerde bile yaşamak durumunda olan, insanlarla birlikte yaşamayı öğrenmiş hayvanlara evcil hayvanlar denir. Evcilleştirme yüzyıllarca süren titiz seçme, çaprazlama ve ıslah çalışmalarının bir sonucudur.
Bazı insanlar evcil hayvan yetiştirme işini abartmış doğada ki vahşi aslan, kaplan, leopar, jaguar gibi hayvanları evcilleştirmeye çalışmışlardır. Bu tür hayvanlar vahşi doğaya alışık hayvanlar olduğu için kolay kolay evcilleşemezler. Vahşi hayvanları evcilleştirebilmenin yollarından en iyi yöntem vahşi bir hayvanı yavru iken sahiplenerek onu büyütmektir.
Evcil hayvanlar sahiplerine ve yetiştirildikleri ortama çok çabuk uyum sağlarlar.
Birkac damla sirkeyi suya damlat yikansin bir, gecer kokusu.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Banyoluğu var ama içine girip yıkanmıyor. Tüm gün banyoluğu kafese takıp, yalnız bırakmayı ve maydonoz, salatalık gibi sevdiği yeşillikleri banyo suyuna atmayı da denedim ama işe yaramadı. Aşırı sıcakta kanatlarını açıp ağzından hızlı nefesler aldığı için sprey şişesi ile yağmur şeklinde su sıkarak serinletiyorum. Sirkeli suyu da spreylesem olur mu?
Arada salın uçsun. Karnı acıkınca kafese gelir. Ama bunu kafesin yerini en az 1 hafta hiç degistirmeden yapın eğer alışkın değilse
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Günlük salmaya özen gösteriyorum ama en fazla on dakika duruyor kendi kendine geri kafese giriyor üstelik kapısı açık olsa da çıkmıyor. Elimle tutup salıyorum genelde.