hayvanlarda doğal ortamını özlerker çünkü onlar için farklı bir eğlence oluyor, kokladığı éşeledigi ona oyun gibi gelen durumlarda mutlu ediyor.. evin kısıtlı yerlerinde genelde hayvanlar fazla hareket imkanı olmuyor, yumuşak bir minder bulduğunda atıyor kendini 😊 onlarda anlamak lazım bizler nasıl sıkıyorsak bazen aynı durumlar onlar içinde geçerli
sıkılıyorlar tabi.. dışarı çıkarıp gezdirmekten ziyade her gün köpeğimle evde oynarız. zaten oynamak istediğinde kendisi çekiştirme ipi ağzında yanıma gelir "baba tut ucundan çek" dercesine ipi sallar durur. ben de bir ucundan tutar çekerim. diğer ucundan ooo "harrrrr, hurrrr" sesler çıkartarak çeker durur. hatta bazen ipi ağzından alırım salonun diğer ucuna atarım koşar getirir tekrar çekiştirmeye devam ederiz. ta ki o yorulup bırakana kadara oynarız.
Elbette sıkılıyorlar. Köpekleri gezdirmek kolay ama kedileri gezdirmek çok zor. O yüzden de kediler sıkıntılarını evde geçiriyor. Kırıyorlar döküyorlar, hoplayıp zıplıyorlar sahiplerini bazen av niyetine görüp saldırıyorlar falan. :d
Tabi ki sıkılır. Özellikle yalnız kaldıkları zaman aşırı bunalıma girerler. Sırf bu yüzden evcil hayvan shaiplenmiyorum. Sokak hayvanlarına adadım kendimi.
Arada bir ve çıkıp hava almaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum ama bizim gibi her gün dışarı çıkma hevesli olduklarını sanmıyorum ben ya, haftada en azından 2-3 gün çıkmalılar tabii bence.😃
Çok gelişmiş bir sosyal zekaları olmadığından dolayı yaptıkları hareketler doğalarında da aynı çok farklı yapabilecek bir şeyleri yok bu sebepten sıkılmadıklarını düşünüyorum fakat sevgi ve ilgiye muhtaçlar ne ekerseniz onu bir çersiniz sevgi ve ilgi gösterirseniz onun için yeterlidir ama mutlaka sevmelisiniz yine de sıkıldığını düşünürseniz hayvana göre artık mümkünse eş falan alabilirsiniz
Evet sıkılırlar evcil hayvan besyorsan evcil hayvanının oyun oynaması için araç gereçler al ve rahat etmesi için geniş bir alan ayır o zaman mutlu da olurlat