Hayvansever; hayvanları seven, onlara iyi davranan ve haklarını korumaya çalışan kimse olarak tanımlanıyor . Peki siz gerçekten hayvansever misiniz? Sadece gözlerinizle mi seviyorsunuz hayvanları uzaktan bakarak dokunmadan mı?

Çöpten beslendikleri için onlara dokunmayan hatta iğrenen insanlar var Neden peki ? Tek suçu yemek aramak mı sevmemenize sebep iğrenmenize sebep? Onlara başka bir çare bırakmadık ki. Bu dünyayı sadece bizlere ait sanarak yaşıyoruz onlara yaşam alanı bile bırakmadık sokaklarda dilenciliği öğrettik korkuyu öğrettik bizlere alıştıktan sonra terk etmeyi öğrettik. Sahi hiç sorguluyor musunuz insanlığınızı vicdanınızı?
Peki onlar için neler yapılabilir?

Malum kış ayı kapıda ve havalar soğudu. Kışın bir köpeğin 17 saat bir kedinin ise 6 saat aç kalması halinde donarak öldüğünü biliyor muydunuz ? Neyse ki öğrenmiş oldunuz . Sizlere evinize alın ona yuvanızda bir yer açın diyemem sizin kendi tercihiniz hıı yapsanız iyi olur aslında ama yapamıyorsanız mecbur değilsiniz sadece dışarıda müsait yerlere 1 kap yemek ( mama vs . ) , 1 kap su bırakmanız bile yeterli olabilir .
Sokaktaki hayvanlar da üşür. Bakmayın aslan yelesi gibi tüyleri olduğuna siz kışın üstünüz ne kadar kalın olursa olsun üşümüyor musunuz günlerce sokaklarda kaldığınızı düşünün ? Toprak zemin sıcak havalarda serin soğuk havalarda sıcak tutar fakat onlara sıcak tutacak toprak zemin bile bırakmadık binalardan inşaatlardan. Ağaç altları desek hep otoban ortalarında ve yol kenarlarında onlar için tehlikeli.
Hayvanlar avlanmayı unuttu onun yerine çöp karıştırmayı torba yırtmayı öğrendi ve çöplerde artık konteynerlar halinde

Hem habitatını yok et hem doğal yetilerini. Sonra kalk “Onlara bir şey olmaz” de. Bu duyarsızlık değil de ne? Lütfen biraz vicdanlı olalım. Hatta vaktiniz varsa kediler için internetten araştırıp kedi evleri bile yapabilirsiniz. Sadece karton kutu , kalın çöp poşeti , eskimiş t-shirt ile . Sizlere kalmış. Ve lütfen unutmayın minik serçeler , kargalar , güvercinler ve kumrular için kış aylarında pencere kenarlarınızın dışına yemek koymayı.
"Rabbim der ki; hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar."
YETER Kİ VİCDANLI OLALIM SEVMİYORSANIZ DAHİ EN AZINDAN KORKUTMAYIN ZARAR VERMEYİN !!
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar