18 sa

Evin durumu müsait değil ama arkadaşım bize gelmek istiyor?

Biz taşınalı çok olmadı. Şimdilik eşimle ikimize yetecek kadar eşya aldık kalanları sonra tamamlarız diye düşündük. Birkaç kez evine gittiğim arkadaşımın kızı kedilerimiz olduğunu görünce çok heyecanlandı kedileri görmek için ağladı. En son annesi eşinin evde olmadığı bir gün gelelim de kedileri görsün dedi. Tabii ki çok isterim ama evim misafir ağırlamak için müsait değil dedim çekinerek. "Hiç çekinme iki dakika oturup kalkacaz. Böyle bir şey istediğim için özür dilerim ama kızım çok istiyor tutturmuş" dedi. Tamam ayarlayalım konuşuruz dedim. Beni hep bir yerlere çağırıyor sık sık görüşüyoruz bu aralar. Dün beni çağırmıştı rahatsız olduğum için gidemedim. "O zaman biz sana gelelim, biz sana gelmek istiyoruz bugün veya başka zaman da olur. Çocukları da getiririm kedileri görmüş olurlar" dedi. Tabii yarın buyurun gelin dedim ama çok gerginim evde oturacak yer yok küçük bir koltuk dışında. Çay bardaklarım vs yok. Kocaman salonda bir tane küçük koltuk ve halı var çok utanıyorum çekiniyorum. Eşime söyledim o da çok çekindi. Yarın gidip koltuk takımı vs mi alsam diye düşündü. Bir yandan da arkadaşıma kızdı durumu belirtmemize rağmen niye gelmek için ısrar ediyor diye. Bir bahane bulup evi toparlayana kadar erteleyeyim dedi ama nasıl bahane bulabilirim onu evimde istemediğimi düşünebilir hoş olmaz

Evin durumu müsait değil ama arkadaşım bize gelmek istiyor?