Yeni bir eve taşındık herhangi bir tür öneriniz var mı şunu şunu özellikle önerdiğiniz ilk defa eve taşındık doğup büyüdüğüm evden gidince ne yapacağımı şaşırdım, afalladım
10 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni bir eve taşındık herhangi bir tür öneriniz var mı şunu şunu özellikle önerdiğiniz ilk defa eve taşındık doğup büyüdüğüm evden gidince ne yapacağımı şaşırdım, afalladım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Öncelikle hayırlı olsun , güzel günler de oturmanızı dilerim.
İlk tavsiyem, evin ilk günkü haline aldanmayın. İlk başta her şey düzenli, tertemiz ve mis gibi gelir; birkaç hafta sonra evin kendi karakteri ortaya çıkar. Taşınmadan önce gereksiz eşya doldurmayın, çünkü insan yeni eve geçince nedense bir anda bunu da alalım, lazım olur diye dönüşüyor. Her şeyin yerini baştan belirlemek de büyük rahatlık. Özellikle mutfak ve banyo düzenini oturtmak günlük hayatı ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Bir de komşuları hafife almayın. Yeni evde ilk keşfedilmesi gereken şey marketten önce apartmanın kimden ne kadar ses çıkardığıdır. Kısacası; önce ihtiyaçlar, sonra düzen, en son dekorasyon. Yoksa insan daha kolileri açmadan kendini ev alışverişinde kaybedebiliyor.
Evi tıka basa eşya ile doldurmayın az sade ve zarif şeyler alın özellikle mobilyada Kaba Saba şeyleri almayın uzun süre kullanabileceğiniz daha kaliteli daha zarif daha estetik şeyler tercih edin dediğim gibi evi tıka basa eşya ile doldurma yeri ve o eve kesinlikle ve kesinlikle bir kitaplık koyun ve içini kitaplarla doldurun kitabın olmadığı evde huzur olmuyor kitabın olmadı Evde ince düşünce Merhamet olmuyor kabalığın hakim olduğu Evde kavga eksik olmuyor
Gereksiz eşya almayın. Az öz kaliteli olsun. Gereksiz eski şeyleri evde tutmayın ferah bir ev olsun. ay bi gün lazım olur dediğin ne varsa at. Defalarca attığım halde ne lazım oldular ne de hatırladım attıklarımı. Duvarları gereksiz yere delmeyin. Evin temel eşyaları için para harcamaya kıymayın. Wc sabunluğu fırçası bile kaliteli olsun mesela. Bi kere alıyorsun ve demirbaş olarak kalıyor kolay kolay yenisini almıyor insan.
İyı tecrübe, doğru tespit, güzel tavsiye..
ilk ev heyecanı biraz afallatır insanı, normaldir. temel eşyaları hallettiysen öncelikle mutfak alışverişini ve temizlik malzemelerini erkenden aradan çıkar, sonra ufak tefek eksikler zaten zamanla tamamlanır.
Kiradaysan sana zarar edecek masrafları yapma eve. Biz başkasının evine çok para harcadık uzun oturacaz diye. Adam 2 sene sonra satıverdi, gitti o kadar emek
Yedi dükkan süprüntüsü otu yak tütsü yap evde Arapça kehf suresi aç sonuna kadar dinle bütün odaları dolaş kehf suresi okunurken banyo ve lavaboya girme ama.
Hemen her şeyi yapmaya kalkma
Kendi evin yavaş yavaş yap
Çünkü ileride yaptıklarını değiştirmek isticeksin.
Kilidini değiştir.
Heryeri çamaşır suyu veya sirke ile sil.
Halılarını temizlikçiye ver geldiğinde temiz temiz serersin.
Valla bana da tavsiye verirseniz iyi olur bende taşınacağım ama eve ne alacağımı bilmiyorum
Bir sürü önerim var hangisini sayayım
Hepsini say bastan
İlk maddeyi söyliyim
1 hesabını çok iyi yap
2 evine girene çıkana çok dikkat et
3 komşularla laubali olma
Huzurla yaşamaya çalışın
Perdeleri kapalı tut
Neden nası yani
Evin perdelerini diyorum kapat açma
Ama nedeeeen şeğspepwğpwğwğw
Dürbün yeme yavrum