Bahçe katında oturuyorum, arkada demirlikleri yok, bahçe binadaki insanlar ortak olan diye arkaya giriyorlar. Bununla alakalı ne yapmalıyım? Siz bize satarken burası size ait dendi…
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Hukukçulara danışılmalı bence ama büyük ihtimal ortak alandır. Çünkü yapının inşa edildiği arsa (bahçe-otopark-havuz-spor salonu) genelde hep ortak olur.
ortak alan yawrum. maalesef. ama yazılı olmayan iyi niyet kuralları var seni rahatsız etmemeleri gerek. arkaya sokma kimseyi. alıştırma
Sana ait olan alanı yönetime sor etrafını çevir
Kiracımısın? Ev sahibi mi?
ev sahibi
Tapunun eklentilerine bak, dairen ve arsa payın dışında başkaca bir yer varsa bahçe, bodrum senin tapunda yoksa sana kim demişse sana ait olduğunu ona gideceksin ve o kişiden talep edeceksin. Kapı eşiğinden itibaren sana aittir, balkon dahil tüm alanlar ortak alandır ve eşit kullanım hakkına sahiptir maliklerce/
iyi camlarıma demirlik yaptiricam
Yaptıramazsın. Tüm maliklerin 4/5 ıranda muvakkatını almak zorundasın
binada otiyorik küçük bir bahçe pis çöp oluyor hergun 3 seneden beri ben tamizliyorum pisliklerini zaten
kendi canıma diyorum nasıl yaptırama korunak
www.sozcu.com.tr/.../apartmandaki-demir-parmakliklar-ve-cam-balkonlar-tek-tek-sokulecek-p354496
Yazdığımı okumuyor ya da okuduğunu anlamıyormysun. Daire içi özel mülkiyettir. Daire dışı balkon, duvarlar, koridor, bahçe, temeller, bodrum, çatı gibi yerler ortak alandır ve çivi çakamazsın
iyide bizim arka taraf giriş katı çok yüksekte ben demirlik bile yapsam birsey olmaz
O senin düşüncen, beni değil diğer kat maliklerini ikna edeceksin ve muvakkatını alıp yaptıracaksın. Sonra da söktürmeye ve tadilata da para harcarsın. Tapudaki Binanın onaylı inşaat projesinde pencere de demir var mı? Varsa müteahhit zaten yapardı. Binanın mimari özelliğini bozacak bir şey yapamazsın. 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu gereğince mimarı görünüşünü bozamazsın. Bir daha yazma bana
Korkuluk
İle kapatin
camlarıma demirlik yaptiricam
Ortak alan evet tapunjzda yoksa
normalde bulundugum yerde herkes bahçe katini kapatmis ortak olan baksan resmiyette kimse karışmıyor bizim binede bir kişi sorunlu
arkada demirligim yok canlarıma demirlik yapsam
Güzelce konuşun saygı duymaları lazım ama işte anlat
Mutlaka yaptır bunu
Kat mülkiyeti kanununu okuyun
neden ki
Hersye açıkça yazıyor
camlarıma demirlin yaptiricam
sonuçta benim camlarım dimi
Evet camlar senin ananın ak sütü gibi helal
Girerler
camlarıma demirlik yaptiricam
Demir var mı camda
yok
yani sıkıntı korkuyorum
Ses çok mu oluyor
ya yok binada bir kişi temizlikci tutmus orayı temizletiyor sinir oluyorum kimse girsin istemiyorum
Konuştuj mu yönetici ile
ya binada bir kişi var sorun yapmadı o kadınada söylemiş karışma diye benle tartıştı ondan bilerek yapıyor
camlarıma arkaya demirlik yaptiricam
Eşin konuşsun evli isen canım ya da ev sahibini devreye sok
ev benim zar zor aldık zaten
Ekle istersen konuşurus detaylı