Merhaba,
31 yaşında bir kadınım, birkaç ay önce evlendim ve şu an yeni evimizi yerleştirme aşamasındayız. Evi özellikle çok güneş aldığı için sevmiştik; salon ve yatak odası neredeyse boydan boya cam, günün büyük bölümünde içerisi aydınlık oluyor.
Mobilyalarımızı da buna göre oldukça özenerek seçtik. Koltuk takımı, yemek odası ve yatak odası dahil mobilyalara ciddi bir para harcadık. Mobilyacıyla konuştuğumuzda teslimatı perde ve diğer işler tamamlandıktan sonraya bırakmasını istemiştik ama onlar "ürünler hazır, depoda bekletmenin anlamı yok" diyerek mobilyaları yaklaşık 3 hafta önce eve getirip kurdular.
Perdeleri yaptırdığımız yer ise ölçüyü aldıktan sonra teslimatı birkaç kez erteledi. Biz de mobilyaların üzerini örttük ama camlardan doğrudan güneş alan kısımları tamamen koruyamadık.
Bugün fark ettim ki özellikle salon takımının güneşe bakan bölümlerinde kumaşın rengi hafif açılmış. Ahşap yüzeylerde de ton farkları oluşmaya başlamış. Mobilyalar daha doğru düzgün kullanılmadan, evde misafir bile ağırlayamadan güneşten zarar görmüş.
Benim asıl sinirlendiğim nokta şu: Bu zarar mobilyaların kalitesiz olmasından değil, eve çok erken getirilip haftalarca güneş altında kalmasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.
Şimdi mobilyacıya mı, perdeciye mi kızmam gerektiğini bile bilmiyorum. İkisi de birbirini suçluyor.
Sizce böyle bir durumda sorumluluk kimde olur? Mobilyaların değişimini veya zarar gören kısımların masrafını talep etmekte haklı mıyım?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
o mobilyaların üstüne bir örtü sermekte elindeydi ki çoğu kişi öyle yapıyorken sen direkt haliyle bırakmışsın. ilk kabahat biraz sende gibi :)
Soruyu okuduğuna emin misin? "Biz de mobilyaların üzerini örttük ama camlardan doğrudan güneş alan kısımları tamamen koruyamadık."
güneşe tek önlem kalın perdedir, ama evin dekorunda tercih etmeyip tül inceyse veya storeyse yani güneş her halukarda sızıyorsa ona manni olamazsın, mobilyanın kalitesi ne olursa olsun kötüleşir zamanla maruz kaldığında. yani mobilyanda sıkıntı yoktur, ya perde fedası ya mobilya örtüs fedası şart :)
Perdeleri kalın seçtik baya kalın güneşlikler katalogdaki en kalınları. Ama sorun sipariş ettiğimiz hiç bir perdenin gelmemesi ve mobilyaların sadece 3 haftada güneş hasarı alması.
bu normal değil işte. bu kadar kısa amanda mobilya deformesi garanti kapsamına girer bence. bunu görüş mobilyacınızla.
Mobilyacı sorumluk almıyor perdeciyi suçluyor. Çözüm tüketici hakem heyeti ama maalesef zarar heyete başvurabilecek üst sınırı aşıyor tek seçenek tüketici mahkemesi veya asliye hukuk mahkemeleri gibi görünüyor. Açıkçası evliliğimin ilk aylarında böyle tatsız konularla uğramak ayrıca bir can sıkıcı.
konuyu Gemini yapay zeka ile bir tartış hukk sğrecinde haklı çıkma kazanma ihtimali var derse kanunen haklıysan düş peşine, evet can sıkıcı bir durum fakat parada kolay kazanılmıyor, mobilyalar bahçe havuznun kenarında değil evin içinde olmasına rağmen bu kısa sürede böyle olması anormal bir durum, hani neredeyse bu hald size telim edildi diye şüpelenecemde dediğinize göre eldikten sonra oldu dediniz.
Mağazada gayet güzel gayet sağlam görünüyorlardı.
onlar teşhir ürünü, size stoktan paketli kapalı getiriyorlar, teşhir ürünleri elbette kusursuzdur, depodaki imalatlar kim bilir o an ne süreçten geçti belki tamda aldığınızın öyle bir kusur boyası ollmuş olamazmı dayanıklılık koryuculuğu olmayan ürün olmuş olamazmı? çünkü söylediğin süre çok kısa. o kadar sürede sararması normal gelmedi
Elbette olabilir çünkü tüm mobilya tamamen kapalı hatta şu fabrikalarda kullanılan plastik kuşaklarla sıkı sıkı kapatılmış halde geldi ve evimizde açıldı. İlk kurulduğu günde bir sorun görmedik ama perdeler olmadığı için ilk etapta kutulardan çıkan kauçuk benzeri beyaz ince malzemeyle kapattık ertesi günde bulabildiğimiz eski perde, çarşaf vb. ne örtü varsa eve getirip tüm mobilyaları kapattık. Bu gün bakmak için eve uğramıştım ilk etapta orta sehpanın kenarını açtım ve kar beyazı sehpanın biraz sarardığını özellikle camlara dönük tarafının sarardığını gördüm. Diğer örtüleri de kaldırınca manzara pek hoş değildi, kumaşların rengi yer yer solmuş açılmış, beyazlar sararmış, renkli yüzeyler solmuş grileşmiş.
Bence hemen pes etme. Mobilya sadece 3 hafta evde kaldıysa ve normal şekilde pencereden güneş ışığı aldıysa, özellikle üstü de örtülü olduğu halde bu kadar kısa sürede belirgin şekilde sararıp solduysa, bunun normal olup olmadığı incelenmeli.
Öncelikle mobilyanın güneş gören ve görmeyen yerlerinin fotoğraflarını çek, faturayı ve teslimat belgelerini sakla. Mobilyacıya da mutlaka yazılı olarak WhatsApp’tan veya mesaj yoluyla ürünün kısa sürede renk değiştirdiğini ve incelenmesini talep ettiğini bildir.
“İade veya değişim kabul etmiyoruz” demeleri tek başına yeterli değil. Eğer ürün ayıplı veya kumaş kalitesinde sorun varsa tüketici olarak hakların olabilir.
Ben olsam önce firmadan resmi olarak servis/inceleme talep ederdim. Eğer inceleme yapmayı reddederlerse veya hiçbir gerekçe göstermeden kullanıcı hatası derlerse, elindeki fotoğraflar ve belgelerle Tüketici Hakem Heyetine başvururdum.
Özellikle 3 haftada ciddi bir sararma ve solma olduysa, bunun normal kullanım kaynaklı olup olmadığının incelenmesini istemek en doğal hakkın.
Güneşten açmışsa perdecidedir
Bende maalesef
Suçlu güneş
Kimde kaldıysa onda