2 gü

Yeni alınan mobilyalar güneşten rengini açtı, sorumluluk mobilyacıda mı perdecide mi?

Merhaba,

31 yaşında bir kadınım, birkaç ay önce evlendim ve şu an yeni evimizi yerleştirme aşamasındayız. Evi özellikle çok güneş aldığı için sevmiştik; salon ve yatak odası neredeyse boydan boya cam, günün büyük bölümünde içerisi aydınlık oluyor.

Mobilyalarımızı da buna göre oldukça özenerek seçtik. Koltuk takımı, yemek odası ve yatak odası dahil mobilyalara ciddi bir para harcadık. Mobilyacıyla konuştuğumuzda teslimatı perde ve diğer işler tamamlandıktan sonraya bırakmasını istemiştik ama onlar "ürünler hazır, depoda bekletmenin anlamı yok" diyerek mobilyaları yaklaşık 3 hafta önce eve getirip kurdular.

Perdeleri yaptırdığımız yer ise ölçüyü aldıktan sonra teslimatı birkaç kez erteledi. Biz de mobilyaların üzerini örttük ama camlardan doğrudan güneş alan kısımları tamamen koruyamadık.

Bugün fark ettim ki özellikle salon takımının güneşe bakan bölümlerinde kumaşın rengi hafif açılmış. Ahşap yüzeylerde de ton farkları oluşmaya başlamış. Mobilyalar daha doğru düzgün kullanılmadan, evde misafir bile ağırlayamadan güneşten zarar görmüş.

Benim asıl sinirlendiğim nokta şu: Bu zarar mobilyaların kalitesiz olmasından değil, eve çok erken getirilip haftalarca güneş altında kalmasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.

Şimdi mobilyacıya mı, perdeciye mi kızmam gerektiğini bile bilmiyorum. İkisi de birbirini suçluyor.

Sizce böyle bir durumda sorumluluk kimde olur? Mobilyaların değişimini veya zarar gören kısımların masrafını talep etmekte haklı mıyım?

Yeni alınan mobilyalar güneşten rengini açtı, sorumluluk mobilyacıda mı perdecide mi?