Eski evimde 500 TL fatura geliyordu. Yeni bir eve taşındım ve tamamen aynı elektronik eşyaları kullanıyorum, lamba sayısı da aynı ama fatura 200 lira geliyor. Bunun sebebi ne olabilir?
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence bunun birkaç farklı sebebi olabilir çünkü aynı elektronik eşyaları kullanıyor olsan bile iki evin elektrik tüketimi aynı olmak zorunda değil öncelikle eski evde buzdolabı klima kombi ya da elektrikli ısıtıcı gibi cihazlar daha fazla çalışıyor olabilir özellikle ısınma ve soğutma elektrik tüketimini baya değiştirebiliyor bir de eski evde tesisatta kaçak ya da sayaçla ilgili bir problem olmuş olma ihtimali var ama bu daha nadir bir durum yeni evin yalıtımı daha iyiyse cihazların çalışma süresi de azalmış olabilir ayrıca faturadaki dönem ve tüketilen kilowatt saat miktarına bakmak lazım çünkü sadece faturadaki TL tutarını karşılaştırmak yanıltıcı olabilir eski evde daha uzun bir fatura dönemi olmuş veya farklı bir tarife uygulanmış olabilir bir de yeni evde elektrikli cihazları aynı sıklıkta kullandığını düşünsen bile fark etmeden bazı şeyleri daha az kullanıyor olabilirsin mesela sıcak su klima fırın ütü veya çamaşır makinesi gibi cihazlar toplam tüketimi ciddi etkileyebiliyor bence iki faturadaki kilowatt saat tüketimini karşılaştırırsan nedenini anlamak çok daha kolay olur eğer eski faturada tüketim belirgin şekilde yüksekse mesele büyük ihtimalle evin veya kullanım koşullarının farkından kaynaklanıyordur ama tüketim aynı olduğu halde tutar yarı yarıya değişiyorsa o zaman tarife ve fatura dönemini kontrol etmek gerekir
Cevap
1Cevap
Sehir degistirdiysen normal ama degistirmediysen bilmiyorum
Sayaç farkı olabiliyor ya eski sayaclarda sıkıntı olabiliyor bizimde su aynı durumda
İlginç bir elektrikçiye sor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?