Normalde evimiz tertemizdir hiçbir kırıntı olmadığı halde halının altında vs kurt çıktı, sonra balkonda olan karıncalar evin içine girdi. Halıyı falan topladık, bütün her şeyi kontrol ettik ama yemek döküntüsü falan yoktu. Neyse, şimdi mutfak dolaplarının altından çıkıp duruyorlar, biz bantladık oraları, tarçın vs döktük ama hâlâ çıkıyorlar. Kurt yok artık ama karınca bastı evi (muhtemelen sıcaklardan dolayı) ama sinirim bozuldu, ne yapabilirim
4 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Karıncaları evden tamamen uzaklaştırmak istiyorsan evin belirli yerlerine nane yağı dök Karıncalar nane yağından nefret eder ve uzaklaşır
Salatalık kabuğu koy yerlere. Sakın öldürme çok günah. Onlar kendileri bir süre sonra gider. Evine yemek aramak için gelmişler. Allahın misafirleri
Tekrar ediyorum sakın öldürme çok günah. Hiç bir işin gücün rast gitmez ondan sonra.. Onları sen mi yarattın ki sen öldüresin? Sakın ilaç milaç dökme. Limon kabuğu ve salatalık kabuğu koy yerlere. Özelikle limon
Bereket ve rızık: Halk arasında evde karınca görülmesi, o evde bereket olduğuna veya bolluk geleceğine yorulur. Hayırlı haber: Bazı geleneksel inanışlarda karıncaların misafir gibi gelip ev halkına çalışkanlık ve sabır dersi verdiğine inanılır.
Gitmiyorlar napabilirim evde de kıtlık var ne limon ne salata yok şuanda şaka gibi
Karıncalardan kurtulmak için beyaz sirke, tarçın veya limon suyu gibi doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Bu yöntemler kokularıyla karıncaları uzaklaştırır ve yollarını kaybetmelerini sağlar.
Nane ve limon suyu da olur. Evine yemek aramaya gelmişler. Kutsaldur. Öldürme sakın. Onlar gider 3 4 güne. Belkide işleriniz rızkınız artacak onun habercisidir.
Yani inşallah ama artık 30 tane falan çıkıyor bu nasıl rızık anlamadım temizledigim an yeniden çıkıyor ben mecbur toplarken ölüyorlar
Öldürme ya günah. Bizde de çıkmıştı bir süre sonra gittiler. Onlar evlerine yemek götürmek için yaz aylarında hep çalışırlar. Çalışkanlığı ile bilinen dinimizde kutsal olarak bilinir. Hikayesi var. Keşke öldürmeeydiniz, gece kondu evde mi yaşıyordunuz
Evimiz yeni öyle püskül yerde yaşamıyorum sadece apartman diye silkeleme yapamiyorduk balkona yapıyorduk sonra ilk balkona geldi karıncalar sonra biz anlayınca silkmedik balkona ama yuva mi ne yapmışlar sonra yemek yok diye evin içine girdiler
Kışa girerken hiç bir karınca kalmaz. O zaman sağlam bir temizlik yaparsın.. Ama tarçın ya da limon veya sirke baya uzaklaştırır. Öldürmeden yapabilirsen bu işi hem günaha girmemiş olursun hemde kurtulmuş olursun. Bizdede çok çıktı iki yaz önce.. Limon kabuğu ve tarçın koydu ablam yerlere. Bir süre sonra hepsi kayboldu.. 1 hafta da kayboldular bizde. Biraz sık dişini belki hayırlı bir haber ya da rızık getirir evinize..
Teşekkürler yapamaya çalışacağım ama devam ederlerse sözümü tutamam büyük ihtimalle
Onlar Allahın sessiz kulları. Canları.. Yapma olur mu. Günah. Nane koy giderler. Evde tek mi yaşıyorsun
Evin her köşesine sirke dökün ve sirkenin üzerine de az az miktarda tuz koyun hiç bir şey çıkmaz
Ne sirkesi ve yere mi direk dokucem
Hanımefendi üzüm sirkesi evin her köşesine dökün özellikle mutfak kenarlarına ve odalara
Teşekkürler denerim
Rica ediyorum hanımefendi evde bebek var mı?
evin içinde ekosistem oluşmuş tertemizdir diyosun
eczanelerde yem şeklinde ilaçları var alıp döküyorsun bitiyor
Muhtemelen öyle oldu giriş çıkışları kapatınca mermerin araliklarindan oyuk falan açmışlar. Yoruldugum için kapıyı açtım artık giderlerse gitsinler yoksa ilaç alicam mecbur
İlacı vardır muhakkak
Evet varmış alacağım ama hangisini bilmiyorum
Araştırırım istersen senin için
Yani aslında kullanan birisinden öğrenmek istemiştim ama saol dusuncne için
Olsun bakayım
Pudra alıp karıncaların üstüne serp, yollarına koy
Pudram yok ya birde temizledigim halde dışarı çıkıyorlar yavrulamis mi orada bilmiyorum artik
Pudran yoksa öldüreceksin hepsini trk tek
İlacı var al
Ne işte adı ne
büyü...