18 gü

Üniversite için şehir dışına gitmeli miyim yoksa evde kalıp her şeyi sırtlanmaya devam mı etmeliyim?

Ben 19 yaşındayım, annem yok babamla kardeşlerimle yaşıyorum e annemiz olmadığı için her şeyi ben yapıyorum yemek temizlik vs kardeşlerim de erkek çok dağınıklar ve saygısızlar ben hep evde en yapıcı olmaya çalışan taraf olsam da hep bi dikleşme yaşıyorum kardeşimle çünkü söz dinlemiyor ve saygısızlık yapıyor 16 yaşında ama bana el kaldırmışlığı bile var o yüzden tartışınca ben haklı olsam bile sırf olay büyümesin diye susuyorum içime atıyorum babama anlatsam da babam iki laf ediyor geçiyor uğraşan kendisi olmadığı için umrunda da olmuyor kimsenin sorumluluk aldığı yok ben dışında herkes evi otel gibi kullanıyor yemek geliyor temizlik yapılıyor sürekli arka toplayan biri var bu sene üniversite sınavına girdim ve açıkçası şehir dışı yazıp gitmek istiyorum çünkü çok yoruldum evde kalmayı denedim babama da anlattım ben yetişemiyorum her şeye diye ama babam geri kafalı yemek temizlik sadece kadın yapar modunda zaten o da şehir dışına gitmemi istemiyor evde kal diyor akrabalar da aynı şekilde ama bu şekilde benim hayatım nasıl olacak babam her şeyi ben hallediyorum diye kendi çocuğuyla bile ilgilenmiyor siz olsanız ne yapardınız gider miydiniz

Üniversite için şehir dışına gitmeli miyim yoksa evde kalıp her şeyi sırtlanmaya devam mı etmeliyim?