Arızalı, bir süredir yatan otomatik vites bir aracımız var, servise çekilmesi gerekiyor lastik, akü her şey ölü şu anda. Çalışmayan araç servise sorunsuz ve araca zarar vermeden çekilebilir mi, vites değişmesi şart mı çekilirken
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayır. Boşa alınır zaten. Ha sen diyorsan halatla çekecekler falan, o zamanda da farketmiyor, sadece ayak mutlaka frende olacak, balataların da sıkıntı olmadığından emin olmalısın.
Onun dışında çekici ile çekilirse zaten kasada gidiyor sorun olmaz.
Park konumunda çalışmayan araca illa ki girip boşa alacak o zaman araç çalışmadan sorunsuz yapılabilir mi bu
Abicim bilmediğimiz için soruyoruz bizde ki ona göre öğrenelim doğrusunu yapalım diye. çok bilinen bi şeyde benim haberim yok konuşuyosun da
Cevap
5Cevap
Halatla çekecekler zaten sadece boşa alacaksınız arabayı. Akü bitikse gerçi alamazsınız boşa da takviye ederler orada
Cekilmesin. Kaldirip öyle götürün.
Ahtopot yöntemi mi dediğin
Arkadan çekişli bmw
Platform (düz kasa) çekici ile aracın dört tekeri de yerden kesilerek taşınmasıdır. Bu, BMW'nin de önerdiği yöntemdir.
Eğer platform çekici yoksa:
Arka tekerlekler mutlaka yerden kesilmelidir. Çünkü arkadan itişli BMW'de arka tekerlekler döndüğünde şaft ve şanzıman da döner. Motor çalışmadığı için şanzıman yeterince yağlanmaz ve hasar oluşabilir.
Bu nedenle tekerlek kaldırmalı çekicide arka tekerlekler havada, ön tekerlekler yerde olacak şekilde çekilmesi tercih edilir.
Şunlardan kaçınılmalıdır:
Arka tekerlekler yerde olacak şekilde uzun mesafe çekmek.
Aracı N (Boş) konumuna alıp "bir şey olmaz" diye çekmek. Otomatik şanzımanda bu güvenli değildir.
Eğer BMW'niz xDrive (4x4) ise, dört tekerleğin de yerden kesildiği platform çekici dışında taşıma önerilmez.
Evet çekilir manuel olarak boşa alınıyor araç
Boşta gider vitese geçirilmez
Boşa al devam et
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?