Bazı markalardan ürün aldıktan sonra bir daha iletişim kuramıyoruz. Robot süpürge için güvenilir bir marka önerir misiniz?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı markalardan ürün aldıktan sonra bir daha iletişim kuramıyoruz. Robot süpürge için güvenilir bir marka önerir misiniz?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Selam canım! 🤍
Ben elektronik ürün alırken sadece ürünün özelliklerine değil, markanın satış sonrası destek hizmetine de çok dikkat ediyorum. Çünkü ne kadar iyi olursa olsun sonuçta teknolojik bir ürün alıyoruz. Aklımdaki ilk soru her zaman "bir sorun yaşarsam karşımda gerçekten bir muhatap bulabilecek miyim?" oluyor. 🤔
Robot süpürge alırken de aynı şekilde düşündüm. Bir sürü modeli inceledim ama sonunda MOVA Z60 Ultra Roller Complete Robot Süpürge’yi tercih ettim. Açıkçası karar vermemde sadece performansı değil, markanın sunduğu güven de etkili oldu. 🫶

Eskiden elektronik ürün alırken en çok çekindiğim şeylerden biri distribütör konusu oluyordu. Bir sorun yaşadığımda biri başka yere yönlendiriyor, diğeri başka yere... Kiminle iletişime geçeceğimi şaşırıyorum.
MOVA'da hoşuma giden nokta, doğrudan markayla iletişim kurabiliyor olmam. 👏 Arada farklı bir distribütör olmadığı için süreç daha net ilerliyor. Böyle olunca insan ürünü kullanırken de daha rahat hissediyor.
Robot süpürge sonuçta uzun yıllar kullanılacak bir ürün. O yüzden garanti süresi benim için çok önemliydi. MOVA'nın sektör standartlarının üzerinde 3 yıl garanti sunması bana ciddi anlamda güven verdi. İleride bir problem yaşar mıyım diye düşünmüyorum, içim rahat.
Benim evimde uzun saç problemi var. Birtakım kız neşeleriiii 😅 Bir de gün içinde oluşan toz ve kırıntılar… Z60 Ultra’nın 28.000 Pa emiş gücü sayesinde özellikle saçları, tozları ve günlük kirleri başarılı bir şekilde yok ediyor. Evet, yok ediyor. 🤓 Robot süpürgenin gerçekten temizlik yaptığını hissediyorsun. Özellikle yemek sonrası mutfakta oluşan kırıntılar için de kurtarıcım oldu.

Ben özelliği beni gerçekten şaşırttı. HydroForce™ sistemi sayesinde temizlik sırasında gerçek zamanlı temiz su desteğiyle zemini siliyor. Rulo temizleyicinin performansı da çok iyi. Özellikle mutfak ve antre gibi sık kirlenen alanlarda zemin çok daha temiz ve ferah görünüyor.
Sevdiğim diğer detaylar ise halıya geçtiğinde paspasını otomatik geri çekmesi ve nemi engellemek için koruma kalkanlarını açma özellikleri oldu. AutoShield™ teknolojisi sayesinde halıların ıslanması gibi bir durum yaşamıyorum. Sürekli başında beklememe de gerek kalmıyor.
Kapı eşikleri robot süpürgeler için bazen tam bir sınav oluyor. Z60 Ultra’nın 8 cm'ye kadar engel aşabilmesi sayesinde odalar arasında geçerken takılma problemi yaşamadım. Sürekli gidip kurtarmak zorunda kalmıyorum.
Bir de MaxiReach™ sistemi sayesinde köşeleri ve süpürgelik diplerini çok daha iyi temizliyor. Normalde hep gözden kaçan yerler oluyor ya, oralarda da başarılı.
Bence bu ürünün en güçlü taraflarından biri de kesinlikle bakım istasyonu. Temizlik bittikten sonra istasyonuna dönüyor, toz haznesini otomatik boşaltıyor. Sonra paspasını 80°C sıcak suyla yıkıyor ve sıcak hava ile kurutuyor. Ben sadece temiz su haznesini kontrol ediyorum, geri kalan işi büyük ölçüde kendi hallediyor. Bu kadar otomatik olması gerçekten büyük rahatlık.

Şunu da söylemeliyim, vade farksız 6 aya varan taksit imkanı ve MOVA websitesi üzerinden yapılan ilk alışverişte %5 indirim olması da gerçekten kullanıcı dostu bir marka olduklarının kanıtı. 🤩
Bence teknolojik bir ürün satın alırken sadece özelliklerine bakmak yetmiyor. Yıllarca kullanacağım bir ürünün arkasında güçlü bir servis yapısı ve ihtiyaç duyduğunda doğrudan ulaşabileceğim güvenilir bir marka olduğu bilmek en az performans kadar önemli. 😎
Bu yüzden MOVA Z60 Ultra Roller Complete Robot Süpürgeyi kesinlikle öneriyorum. Ürünü incelemek için hemen buraya tıklayabilirsin! 💛 Senin de memnun kalacağına eminim.
Cevap
198Cevap
Teknosa ya da Media Markt gibi kurumsal yerlerden alınacak iyi markalar derim... Mesela roboroc olur...
Satış sonrası destek ve muhatap bulma konusunda kafanızın rahat etmesini istiyorsanız, Türkiye'deki yerleşik servis ağları nedeniyle şu iki alternatife yönelmeniz en doğrusudur: Philips: Türkiye’de yıllardır var olan, her şehirde yaygın fiziksel yetkili servis ağı ve kurumsal müşteri hizmetleri sayesinde bir sorun yaşadığınızda doğrudan karşınızda muhatap bulabileceğiniz en güvenilir seçenektir. (Örn: Philips HomeRun serisi)
Vestel veya Beko/Arçelik: Teknolojik olarak global devler kadar agresif olmasalar da, Türkiye'nin en yaygın ve ulaşılabilir teknik servis ağına sahiptirler. Ürünün arkasında duracak birini bulma konusunda sıfır risk taşırlar.
Global Markalar İçin Kritik Not: Robot süpürge pazarının devleri olan Roborock, Xiaomi veya Dreame gibi markaları seçecekseniz, ürünü alırken satıcısının distribütör garantili (Türkiye garantili) olmasına dikkat edin. "İthalatçı garantili" ürünlerde mağduriyet riski yüksekken, resmi distribütörlü ürünlerde yetkili servisler (Genpa, Ouno, Ceofix vb.) profesyonel destek sağlamaktadır.
robot süpürge alırken bence sadece çekim gücüne ya da özelliklerine değil satış sonrası desteğine de mutlaka bakmak gerekiyor çünkü bir süre sonra batarya değişimi parça temini ya da teknik servis ihtiyacı çıkabiliyor güvenilir marka olarak genelde Roborock Dreame Xiaomi ve iRobot gibi markalar çok tercih ediliyor Roborock özellikle haritalama ve performans konusunda çok beğeniliyor Dreame de son yıllarda fiyat performans açısından öne çıkıyor iRobot ise uzun yıllardır bu alanda olduğu için servis ve parça konusunda tercih edenler oluyor bence almadan önce bulunduğun yerde yetkili servis olup olmadığına yedek parça fiyatlarına ve kullanıcı yorumlarına da bakmak önemli oluyor çünkü en iyi cihaz bile servis desteği zayıfsa uzun vadede insanı yorabiliyor benim için öncelik güvenilirlik ve satış sonrası destek olsaydı bu markaların güncel modellerini karşılaştırırdım ve bütçeme en uygun olanı seçerdim
Fiyat benim için önemli değil, satış sonrası destek en önemli kriter diyorsanız ben Roborock� markasını ilk sıraya koyarım. Hem temizlik performansı hem de yazılım desteği uzun yıllardır çok başarılı ve bağımsız müşteri hizmetleri değerlendirmelerinde de üst sıralarda yer alıyor. � Ardından Dreame� gelir; özellikle üst seviye modelleri çok güçlüdür ve servis ağı ile yedek parça desteği de genel olarak başarılıdır. � Satın alırken mümkünse yetkili satıcıdan veya büyük teknoloji mağazalarından almak da garanti ve servis sürecini çok daha sorunsuz hâle getirir. Ben olsam hiç fiyat düşünmeden güvenilirlik, uzun ömür ve satış sonrası destek açısından tercihim Roborock, ikinci tercihim ise Dreame olur.
bence satış sonrası destek senin için en önemli konulardan biriyse ben olsam roborock ile samsung arasında seçim yapardım özellikle samsungun servis ağı daha yaygın olduğu için içim daha rahat olurdu roborock da son yıllarda hem ürün kalitesi hem de teknik destek konusunda iyi bir noktaya geldi ben olsam sadece özelliklere değil bulunduğun şehirde yetkili servis olup olmadığına da bakardım çünkü ihtiyaç duyunca hızlı destek almak gerçekten büyük fark yaratıyor 🙂
Satış sonrası destek benim için de çok önemli olduğu için ben olsam kurumsal ve servis ağı güçlü markalara bakardım. Özellikle Roborock, Xiaomi ve iRobot tarafı daha güven veriyor gibi geliyor. Ama sadece marka değil, bulunduğun şehirde yetkili servis var mı, yedek parça bulunuyor mu ve kullanıcı hizmetlerine gerçekten ulaşılabiliyor mu ona da mutlaka bak derim. Robot süpürgede ürün kadar satış sonrası da belirleyici oluyor
Hiç bir bilgim yok.
Açıkçası yeni bir teknoloji ve almakta acele etmemek gerekir diye düşünüyorum.
Bir taraftan yeni nesil piller çıkıyor ve bir taraftan da rakipler daha iyi i yapıyorlar.
O yüzden kısa vadede acele etme derim
Xiaomi marka iki evim için iki robotum var, Çin malı, ikisinden de çok memnunum. Büyük yuvarlak fırça, küçük yıldız fırça ve filtreyi belirli periyotlarla değiştiriyorum. Bu yedek parçaları eskiden yerli tedarikçi (pazarlama gibi) lerden kolayca temin edebiliyordum. Şimdi gümrük vergisi çok fazla yükseldiği için yedek parça temininde güçlük olduğu söyleniyor. Ama ben sıkıntı yaşamadım.
Robot süpürge işi teknoloji şansından ziyade tamamen satış sonrası muhatap bulabilme meselesi. Bu konuda hiç bilgi sahibi değilsen, öyle süslü reklamlara, sosyal medya övgülerine falan kanıp paranı sokağa atma. Bence piyasada adı sanı duyulmamış, sırf ucuz diye satılan markalardan uzak duracaksın.
Roborock, 2 senedir q5 pro kullanirim memnunum. Test raporlari, karsilastirmali deneyler, hangi medya kuruluslarina kimin makalelerine konu oldugu vs arastirmistim. Zaten bu marka robot supurge de onculerden birisi. Benim aldigim donemde dunyada top 3 deydi. Şu an daha iyi modeller cikmistir elbette
Xiaomi markasının Bence çoğu ürünü çok güzel mesela hava temizleyicisi süpürgesi çok iyi yani robot süpürgesi onu çok öneririm eğer Dyson'ın robot süpürgesi olsaydı onu önerirdim
Roborock Qrevo Curv, Dreame X50 Ultra, Ecovacs X8 Pro Omni ve PHILIPS HomeRun 9000 Serisi bunları değerlendirebilirsin. Kullanıcı yorumlarına da bakın mutlaka.
iletişim ağır ve servis ağı olsun Dyson der geçerim eğer alıcak maddi durumun varsa düşünme al uzun süreli garantiside var Şu an Dyson sput kullanıyorum bir ayaklığı kırılmıştı aradığımız zaman site üzerinden görüntülü arama yapıp sounu anlayıp parçayı 1 gün içirisinde göndermişlerdi dediğim gibi eğer bütçeniz yetiyorsa düşünmeden alın derim
Türkiye'de yetkili servis doğru hizmet verdiğini düşünmüyorum ürün satılan kadar 40 bin takla atarlar satış sonrası destek hizmet almaya kalkarsın bin bir türlü bahaneler çıkar yok kullanıcı hatası yok evinizdeki elektrik kısa devre arızası yok bu parça garanti altında değil gibi bahaneler çok sağlam marka olarak düşünüyorsanız Arçelik Vestel plihps Bosch markaları tercih ederim
Roborock'u tavsiye ederim. Uygulamaları güvenilir, yedek parçaları bulmak kolay ve birçok kullanıcının deneyimine göre müşteri desteği de iyi. Dreame de sağlam bir seçenek, ancak satış sonrası hizmet önceliğiniz ise muhtemelen Roborock'u tercih ederim.
Sunny önermem. Hızlıca bakmıyorlar. ve surekli bir şikayetim oluyor. Bu markanın teknik servisinde çalışmıştım.
Cok pahali almaya gerek yok en iyisinin omru de max 3 yil. Cvs almıştım 5 yıldır kullanıyorum cok memnunum muhtemelen bozulsa çöp olacak
Yani aşırı profesyonel bir şey istiyorsan kesinlikle İhlas AuraCleanMax öneriyorum ben astım hastasıydım küçükken ve düşük ıga hastasıyım yani bağışıklığım düşük sedefim de vardı şu an 24 yaşındayım bizdeki bu makine 23 yıldır bizimle çocukluğumdan beri hayatımı kurtardı bi kaç yıl önce dedikoduları falan çıktı ama çalışanlarla ilgiliydi makinasında sorun yoktu o yüzden övmeye devam edeceğim arayınca da hemen çözüyorlar onun dışında sanırım Dyson önerebilirim
Ayy pardon robot süpürge demişsiniz benim dediğim makina çok büyük ne yazık ki robot süpürge için tavsiyede bulunamayacağım :(
Senin dediğin suyla temizlik yapıyor sanırım
Ben pek anlamam ama Arçelik ve Beko bence en tanınan markalar ve benim evdeki eşyalarım hepsi bu iki marka son derece memnunum.
Ne yapacaksın sen elektrikli robotu, git kendine bir prenses erkek al. Rolleri değişin bitti gitti. Herşeyide size bizmi öğreteceğiz
Mi nin bütün ürünlerini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. ben çok memnunum satış sonrası nasıl bir destek bekliyorsunuz ayrıca :D
Artıları kadar eksileride var her parçası pahalı mutlaka bilindik markalardan al özellikle paspas yapabilen çok iyiler
Kanka alacaksan iyi düşün Bir de şey raboroc s20 en çok en son çıkan model düşünebilirsin yani Bir bak yani istasyonun olmasına dikkat et
Ben Philips ve MOVA tavsiye ederim hem kalite hem kullanış hem de satış sonrası destek gayet iyidir derim.
Dreame kesinlikle almayı tüketici haklarından mahkemelik olduk ürün 3 aylıkken silmemeye başladı daha taksiti bitmeden 3 kere servise gitti ve servis ekibi asla yardımcı olmadılar en son garantiden geldiğinde kırık ve lekelenmişti ürünün arkasında duran bir marka tercih etmenizi öneririm.
Philips aldım ben iki tane gayet iyiler bir sorun yok şimdilik
Üzgünüm bildiğin bir marka yok çünkü robot süpürge kullanmıyorum
Roborock çok iyi 3 senedir kullanıyorum bir sorun olmadı
Bana göre bunlar işlevsiz diğerleri kadar iyi değil
RoboroxS6 al
İlk çıkan marka oydu zaten robot süpürge Türkiye de yokken Koreliler kullanıyordu
Çok fazla marka model var
Markadan ziyade aldığınız yer daha önemli
Bide ilave sigorta yaptırmayı tavsiye edebilirim müşteri hatası olduğu zaman ücretsiz yapıyorlar
Al bence ideal kullanışlı oturuyorum o temizliyor viu viu
Bilmem philipsin varsa onu dene ama kesin bilgi degil bu
Roborock vardı evimde kendi kendini temizleyen işe yarıyor ama yine de üstünden geçmen gerek
Bence roborock, xioami veya dreame al bunların servis ağı iyi diye biliyorum.
En çok tercih edilen Dyson ama Xiaomi'nin de desteği iyi diye biliyorum.
Yok alma bi halta yaramıyor 2 tane aldık tam alamıyor beyini çok güçsüz
Aldım çok kullanışlı çekirdekleri kendisi topluyor ben işten eve gelene kadar ev pırıl pırıl
Roborock, dream, Bosch, Siemens, Philips al derim
Ozellikle Mediamarkt al daha iyi olur
Bizim Xioami var uzun zamandır kullanıyoruz memnunuz
En iyi markaları tercih et derim. Servis ağı da güçlü olur.
Roboroc güzel sonic pahalı ama sistem başarılı çalışıyor
MOVA Z60 Ultra Roller Complete Robot Süpürge
Bu konuda alt yapı olarak bir çok Çin merkezli markaya da destek sağlayan Xiaomi derim.
Philips veya xiaomi ama paraya kıyacaksan Dyson.
Roborock iyi markadır. Pahalı olabilir biraz ama uzun ömürlü
Fakir en iyisi bence, ya da alternatif markalara bakabilirsin
Bosh Miele Olabilir Bosch un servisi çok çok iyidir yıllarca çalıştım
En kralını da alsan geleceğin nokta parça değişimi.. Kasma yani!!!
Ecovaschome deebot amerika da en cok kullanılan bu i robot ve xiaomi
Roborock şu an en iyileri
Biz xiaomi almıştık pek anlamıyorum bunlardan ama.. Kesinlikle önermem xiaomi :D
Roborocklarda oldukça iyi incelemeni öneririm
Bicim kedinin kılları bozar bunu bemce 🤭🤭
Philips iyi olabilir robot süpürge konusunda
Bosch olabilir
Teknolojiyi iyi kullanabilen bir firma
Dream var bende çok iyi tavsiye ediyorum kesinlikle
Arkadaşın birine kendimi önerdim cevap bekliyorum.
Bunun için markaların yorum sayfası daha güzel fikir verir geri dönüşler önemli
Roborock, 2 senedir q5 pro kullanirim memnunum. Test raporlari, karsilastirmali deneyler, hangi medya kuruluslarina kimin makalelerine konu oldugu vs arastirmistim. Orada stajer olarak çalışıp test yapmışlığımda olmuştu
Ben adop diye bir marka kullanıyorum müthiş bir şey öyle böyle değil ya